Franta renunta la construirea unui nou circuit de F1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 02.12.2009
Sansele ca Franta sa revina in calendarul Formulei 1 sunt minime dupa ce planurile pentru construirea unui nou circuit au fost abandonate.

Dupa ce Federatia Franceza de Automobilism a renuntat la gazduirea cursei de Formula 1 de pe clasicul circuit de la Magny Cours din cauza problemelor financiare, autoritatile din Hexagon au incercat sa gaseasca solutii alternative pentru reincluderea tarii in calendar.

Una dintre propuneri a fost construirea unui nou circuit de 4,5 km in localitatea Flins-Les-Mureaux din nord-vestul Parisului, care urma sa faca parte dintre complex industrial. Planul prevedea ca noul circuit sa fie pregatit sa gazduiasca Marele Premiu al Frantei in 2011, insa Consiliul Local a anuntat ca renunta la construirea acestuia, fara sa ofere o explicatie concreta pentru aceasta decizie.

Una dintre ultimele sperante ramane circuitul de la Paul Ricard, reprezentatii acestuia exprimandu-si anterior disponibilitatea de a gazdui Marele Premiu al Frantei in viitorul apropiat.

Via | Autosport

Taguri: Franta, circuit

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru