Franţa renunţă la planurile de a găzdui o cursă de F1 în 2013

de Daniel Popescu
Miercuri, 28.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Franţa nu mai are nicio şansă de a reveni în calendarul Formulei 1 în sezonul 2013, după ce circuitele de la Paul Ricard şi Magny Cours nu au depus nicio cerere oficială în acest sens.

Esential 18 curse in loc de 20 ar putea avea calendarul Formulei 1 pentru sezonul 2013
Termenul limită impus de Federaţia Franceză de Motorsport pentru ca circuitele de la Paul Ricard şi Magny Cours să solicite în mod oficial găzduirea unui Mare Premiu al Franţei pentru sezonul 2013 a expirat marţi.

Totuşi, niciunul dintre cele două circuite nu a depus documentaţia prin care să solicite oficial un loc în calendarul sezonului 2013, astfel că şansele ca Franţa să revină în Formula 1 anul viitor au devenit practic nule.

Consiliul Mondial al FIA se va reuni la începutul lunii decembrie la Instanbul pentru a ratifica versiunea finală a calendarului Formulei 1 pentru anul viitor, care are şanse minime să includă cele 20 de Mari Premii din versiunea preliminară.

Cursa americană de la New Jersey a fost deja amânată pentru 2014, iar Franţa spera să o înlocuiască cu o etapă la Magny Cours sau Paul Ricard, însă acum toate speranţele se leagă de o posibilă revenire surpriză a Marelui Premiu al Turciei.

O NOUĂ ŞANSĂ PENTRU NURBURGRING?

De asemenea, este posibil ca noul calendar să includă doar 18 curse, întrucât Nurburgring întâmpină grave probleme financiare. Chiar dacă iniţial a apărut informaţia potrivit căreia germanii nu au ajuns la nicio înţelegere cu Bernie Ecclestone, agenţia de presă SID susţine că reprezentaţii circuitului au primit acordul pentru a relua negocierile cu deţinătorul drepturilor comerciale ale competiţiei.

"Acum trebuie să facem progrese în negocierile cu Ecclestone şi să facem un contract", a precizat Thomas Schmidt, directorul executiv al circuitului de la Nurburgring.

Via L'Equipe, YallaF1

Comentarii (2)

  • Nu se mai satura mosuletul Bernie de bani. Pentru urmatorul an competitional a majorat si taxele ca sa ia el mai multi bani insa echipelor le cere sa-si reduca bugetele.
    Deja pilotii sint "soferi de duminica". Nu se mai pot intilni cu monoposturile decit in concursuri. E o mare prosite interzicerea testarii monoposturilor.
    8 0
  • GrosJan
    mosul bernie s-a sclerozat de tot, dupa ce va crapa bosorogul lumea F1 se va schimba total
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru