GALERIE FOTO şi VIDEO: Red Bull a lansat noul monopost RB9 pentru sezonul 2013!

de Daniel Popescu
Duminica, 03.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing a prezentat duminică noul monopost RB9 pentru sezonul 2013 al Formulei 1, care păstrează aspectul inestetic la îmbinarea şasiului cu nasul.

Esential RB9 este numele noului monopost Red Bull pentru sezonul 2013
Campioana mondială Red Bull Racing a ales o zi de duminică pentru a prezenta monopostul RB9 cu care va aborda sezonului 2013 al Formulei 1 şi cu care speră să câştige pentru a patra oară consecutiv titlurile mondiale la piloţi şi constructori.

Directorul tehnic Adrian Newey a decis ca noul monopost RB9 să păstreze designul predecesorului RB8 în privinţa părţii frontale, întrucât acesta nu include niciun panou din fibră de carbon care să elimine aspectul inestetic la îmbinarea şasiului cu nasul.

Astfel, după Lotus, Red Bull devine doar a doua echipă care mizează pe o astfel de strategie, întrucât McLaren, Ferrari, Force India şi Sauber au acoperit nasul monoposturilor cu un panou din fibra de carbon.

De asemenea, noul monopost are şi o nuanţă de violet pe plăcile exterioare ale caroseriei ca urmare a noului contract de sponsorizare semnat cu constructorul auto Infiniti, însă păstrează roşul şi albastrul drept culori de bază.

LANSARE RED BULL RB9:

CUM A FOST REALIZAT RED BULL RB9:

Comentarii (25)

  • seamana mult cu cel de anul trecut doar ca difera putin partea frontala
    14 1
  • Foarte bine realizat trailerul....arata cat timp si cata complexitate implica un monopost de formula 1 in construirea lui. Se pare ca pana acum Lotus si RedBull pastreaza aceeasi comfiguratie a nasului, upgradata dar aceeasi treapta.
    16 3
  • modre zimi si mie care e ehipa ta preferata
    3 8
  • Mi se pare mie sau nasul, in zona suspensiilor, e la fel de ingustat precum sauber?
    7 4
  • @f1fan....ce importanta are care e echipa mea preferata?
    Avatarele userilor logati nu sunt degeaba, cred ca ti-ai dat seama.
    13 2
  • mda arata bine , dar tot mai bine arata ferrari
    11 11
  • anu asta ferrari clar a dat lovitura cu aspectul, pana in meomentu de fata este cea mai frumoasa, daca este si la fel de rapida clar ca va fi o lupta interesanta
    9 10
  • momentul*
    0 5
  • mai bine arata Mp4-28. Atat de rafinat si de bine sculptat.
    7 23
  • @ferraristii

    Dar nici cum nu vreti sa capitulati, nici cum nu va predati odata. Lasand la o parte valoare si norocul lui Alonso acceptati odata ca Ferrari in ultimii 2 ani a facut masini slabe. Si-au "cimentat" meritoriu locul al 3 in competitivitatea masinii. Pot sa se lupte pt titlu la pilotu, una alta, dar valoarea masinii a fost foarte scazuta. Nu aveti ce comenta aici.
    10 21
  • *valoarea

    *piloti
    4 9
  • arata bine, dar tot ferrari pare a fi cu o clasa peste. nimic spectaculos in afara de partea frontala..
    4 4
  • as vrea sa l intreb pe mclaren mircea, ce a facut mclaren considerabil in ultimii 3 ani..a iesit in fata lui ferrari cumva?"
    7 2
  • Mercedes cand prezinta monopostul?

    Astept sa vad ce culori au ales pentru monopost.
    Parerea mea e ca Sauber a facut o alegere gresita a culori. E McLaren pe acel gri cu rosu, va fi, probabil, Mercedes pe acel gri, si a mai venit si Sauber cu un gri inchis cu putin alb(foarte putin). Cred ca Sauber trebuia sa ramana la alb. Poate Mercedes vor alege albul, ca sa dea bine la contrast tinand cont de culoarea lui Hamilton :))
    2 7
  • fac ce fac cei de la McLaren si dau ceata de la mare distanta tututor in ceea ce priveste prezentarile, nu inteleg cum ferrari an de an au prezentari atat de slabe, ma uitam la lotus, carpa aia alba era cusuta in stil grotesc si grosjean o impingea cu piciorul sub carlinga vis-a-vis de fetele de la mclaren care cu cata grija au impachetat prelata, referitor la masini, fiind fan mclaren, ferrari este incontestabil anul asta cea mai frumoasa si probabil cea mai frumoasa din toate timpurile, redbull de asemenea vine pe locul 2 despre mclaren frumoasa si ea dar asteptam mai multe, astept cu nerabdare prezentarea mercedes de maine si vreau sa fie la fel de frumoasa ca la mclaren cu siguranta nemtii vor avea o deschidere fastuoasa, despre monopost cu siguranta va fi pe locul 4, despre Hamilton adevaratul campion vreau ca acesta sa reinvie alaturi de echipa mercedes amg spiritul pentru a castiga titlul cu toate ca sunt fan mclaren, hamilton este de departe asul clasei :)
    8 7
  • iti multumesc ca ai mentionat ca Ferrari in ultimii 2 ani au facut masini slabe insa "tractoristul"(cum va place voua sa-l numiti) a fost capabil a lupta cu "“I can go much faster than him so do something!” si-n al 3-lea rand uita-te pe tabel sa vezi ca Ferrari anul trecut a terminat pe locul 2 nu 3 la 22pcte in fata celor de la McLaren si 60 in spatele energizantelor in ciuda rezultatelor modeste ale lui Massa.
    14 12
  • hai băieții... încă un titlu la vitrină.
    12 8
  • preferam insulte unii altora decat sa vorbim despre aceste masini,chit ca ele sund doar niste poze facute la makete expuse frumos de catre ekipele de formula 1,haideti odata sa vorbim despre masini nu de ce frustari sau neimpliniri avem unii si altii,ce dracu mai oameni buni.poate vine si bannarea intro buna zi la cei ce vb asa uracios.
    5 0
  • @ mclaren mircea
    as vrea sa stiu si eu ce a facut remarcabil mclaren in ultimii 3 ani..
    9 1
  • ferrari de departe arata mai bine ca redbull..
    4 7
  • ciuruitu
    daca nu i-a tremurat chelului mana la plansa, restul sunt mancati si anul asta.
    11 4
  • solstheim
    RBR asta ,e foarte hulita de vreo 3 ani,asa,se vede ca nu prea e binesa-ti iasa toate titlurile mai ales la piloti,dar daca altii nu-s in stare...
    9 3
  • @ciuruitu
    da, ai dreptate..
    perioada 2000-2004 ferrari domina f1.. pe atunci chelu era la mclaren.. [daca tin bine minte]. dar se pare ca nu e deajuns aerodinamica..mereu trebuie sa vii cu ceva nou..vedem anul acesta... ar fi extraordinar daca ar exista mai multi ingineri la fel de buni ca el..nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar chelu e tare de tot.. i a facut mare pe wiliams, mclaren, acum redbull...
    4 0
  • in perioada de care vorbesti exista cuplul redutabil brown-todt +rory, iar schumi era cireasa de pe tort , chelu l-a avut la mclaren pe mika, dupa care a fost greu , acum cu horner si cu seb e pe val; joaca va fi putin altfel de abia la anul
    2 0
  • @Mclaren_Mircea
    Cand unii dintre noi spuneam ca Ferrari are masina slaba si daia Alonso nu poate lua titlul, spuneai ca nu este adevarat, ca Ferrari are masina buna dar nu e bun Alonso. Deci pana la urma ? Deci acum spui ca McLaren a fost mai buna ca Ferrari in ultimii 2 ani, deci Alonso era un pilot bun dar nu avea cu ce.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru