Germania, antrenamente 1: Sutil produce surpriza la Hockenheim

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 23.07.2010
Adrian Sutil a stabilit cel mai bun timp într-o primă sesiune de antrenamente libere de la Hockeneheim afectată semnificativ de ploaie.

Prima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Germaniei a fost afectată în mare parte de ploaie, acest lucru având o influenţă semnificativă asupra timpilor. De altfel, clasamentul general din această sesiune este unul dintre cele mai spectaculoase din acest sezon, numeroşi piloţi de top fiind regăsiţi doar în ultima treime a ierarhiei.

După ce în prima jumătate a sesiunii au utilizat numai pneuri de ploaie extremă, piloţii au trecut pe pneuri intermediare spre finalul sesiunii, acest lucru conducând la numeroase schimbări în clasament.

În cele din urmă, Adrian Sutil a stabilit timpul de referinţă după ce a fost cronometrat cu 1:25.701, confirmându-şi încă o dată calităţile pe ploaie. Pilotul echipei Force India a fost urmat de Felipe Massa (Ferrari), care a ieşit în evidenţă şi prin numeroasele derapaje efectuate pe circuitul umed.

Topul primilor cinci piloţi a fost completat de Jenson Button (McLaren), Rubens Barrichello (Williams) şi Vitaly Petrov (Renault), ultimul impresionând din nou pe ploaie.

În schimb, piloţii echipelor de top au avut numeroase probleme.

Lewis Hamilton a terminat doar pe locul 17, nu înainte de a avaria semnificativ partea din spate a monopostului MP4-25. Britanicul a pierdut controlul volanului în virajul 3 şi s-a izbit violent de zidurile de pe marginea circuitului, întrucât iarba udă nu a putut încetini monopostul. În urma impactului, noul sistem de evacuare evaluat de McLaren a fost deteriorat în mare parte, ceea ce ar putea reprezenta o problemă în implementarea acestuia pentru calificări şi cursă.

De asemenea, Sebastian Vettel a terminat pe locul 11, în timp ce coechipierul său de la Red Bull, Mark Webber, a stabilit al 14-lea timp. Alte nume mari în ultima parte a clasamentului sunt Fernando Alonso (locul 19) şi Michael Schumacher (locul 23).

Ploaia din această sesiune a împiedicat echipele să evalueze cele două tipuri de pneuri cu caracterisitci diametral opuse aduse de Bridgestone, super-soft şi hard.

A doua sesiune de antrenamente libere va avea loc cu începere de la ora 15:00.

Comentarii (8)

  • f1 champ
    de ce nu sa spus ca fauzy il va inlocui pe heiki pentru ca nu am primit nici un punct
    5 2
  • @xxxtreme
    din cate stiu Lotus nu a anuntat din timp
    2 1
  • ctlnmihai
    Germania, antrenamente 1: Sutil produce surpriza la Hockenheim
    Una calda ptr. Mclaren (Button locul 3 ) si una rece (Hamilton si-a avariat monopostul dar dupa cum spun cei de la Mclaren au o piesa noua de rezerva )
    3 4
  • antrenamente 1
    ce s-a intamplat cu Alonso ?
    Massa locul 2 .... surpriza placuta!
    2 3
  • s-a anuntat demult
    Marti, 20 Iulie
    OFICIAL: Fauzy va pilota pentru Lotus în antrenamentele din Germania
    4 0
  • @ham
    ce stie Ham sa mearga pe ploaie:))
    6 5
  • salutare
    nu se vedea Trulli,in fata unui Mclaren,Ferrari sau Mercedes,nici la pastele cailor!!!!!!
    4 1
  • @rinu100
    Alonso a demisionat! Deja e in drum spre alta galaxie, in vacanta! A folosit ca mijloc de transport monopostul lui Webber utilizat la Valencia.
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru