Verstappen, cel mai rapid în antrenamentele din Turcia. Piloții au avut probleme de aderență pe Istanbul Park: "A fost ca pe gheață"

de Daniel Popescu
Vineri, 13.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Max Verstappen a fost cel mai rapid în cele două sesiuni de antrenamente din Turcia, însă piloții au avut numeroase probleme din cauza aderenței scăzute. "Am pilotat ca pe gheață", a explicat pilotul Red Bull.

Marele Premiu al Turciei a revenit în mod surprinzător în calendarul Formulei 1 pentru acest sezon ca urmare a haosului provocat de pandemia de coronavirus. Piloții au fost bucuroși să revină după o pauză de 9 ani pe circuitul de la Istanbul Park, unul dintre cele mai apreciate din punct de vedere al configurației.

Cu toate acestea, primele două sesiuni de antrenamente libere desfășurate vineri au generat numeroase bătăi de cap pentru piloți. Circuitul a fost reasfaltat cu numai câteva săptămâni în urmă, iar Pirelli a adus aici cele mai dure compoziții de pneuri din gamă, întrucât selecția a fost făcută înainte de reasfaltare.

Prin urmare, aderența circuitului a fost foarte scăzută, iar pneurile au complicat și mai mult situația, motiv pentru care numeroși piloți au derapat pe pistă. "Este ca și cum am pilota pe gheață", a fost sumarul făcut de Max Verstappen la finalul primei sesiuni.

Pilotul celor de la Red Bull a fost însă cel mai rapid în ambele sesiuni.

În prima dintre ele, olandezul a fost cronometrat cu 1:35.077, la peste 10 secunde de timpul anticipat inițial, pentru ca în a doua sesiune să înregistreze un progres la 1:28.330.

În prima sesiune, Verstappen a fost urmat de coechipierul său, Alexander Albon, în timp ce Ferrari a obținut locurile 3 și 5 prin Charles Leclerc și Sebastian Vettel.

Între timp, Mercedes a început mai lent, doar cu locurile 9 și 15 ocupate de Valtteri Bottas și Lewis Hamilton în prima sesiune. Ulterior, aceștia au progresat însă pe locurile 3 și 4 în a doua sesiune.

Calificările pentru Marele Premiu al Turciei vor avea loc sâmbătă la ora 14:00, în timp ce cursă este programată duminică la ora 12:10.

TURCIA - REZULTATE ANTRENAMENTE 1:

TURCIA - REZULTATE ANTRENAMENTE 2: 

Comentarii (10)

  • Andrei
    Mercedes se pregătește pentru anul viitor deja Hamilton e campion și se pregătesc pentru Hamilton sa vb de contact Hamilton și Schumacher și Senna sunt cei mai buni piloți din formula 1 din istorie și mai și t Jim Clark
    7 19
  • Dupa cursa sper sa avem acelasi clasament.
    12 5
  • "...se pregătesc pentru Hamilton sa vb de CONTACT"
    @Andrei, ce contact: fizic, electric, sexual... ? Nu te mai grăbi când postezi, învață când se pune punct, virgulă că altfel nu se mai înțelege nimic din ce scrii! ;)
    13 4
  • Leopold
    Felicitări prealabile celui care nu numai că a îndrăznit să rescrie bornele Formulei Unu ci chiar a reuşit să dobîndească un asemenea palmares impresionant, un atlet între atleţi, un pilot între piloţi, un reper între repere.
    Felicitări unicului Levis Hamilton.
    Felicitări şi lui Binotto pentru inspirata decizie de a rămîne la Maranello pentru dezvoltarea monopostului pentru 2021, această dedicare supremă a lui Binotto generînd astăzi celor doi piloţi Ferrari tocmai acea metamorfoză în rezultatele pe pistă care rezidă numai din conexiunea indubitabilă dintre toţi liderii Ferrari cu performanţa şi competitivitatea.
    Felicitări Binotto.
    7 10
  • @mavrick
    Nu-l mai corecta, o faci degeaba, de fapt, Andrei asta-i Robert deghizat !
    11 1
  • @DAV, mulțumesc pentru atenționare! :) Chiar am observat că se aseamănă comentariile ce-l definesc, dacă pot să spun așa.
    7 1
  • Marius
    @DAV Absolut,chiar Robert e.
    2 0
  • Andrei
    Nu sunt Robert dar Mercedes îi lasă oricum Hamilton ia pole position sigur și dacă nu ia tot campion iese
    0 5
  • Ai ucis limba romanā..:(
    4 0
  • Andrei
    Unde e Senna când avem nevoie de el pe ploaie sa mor de nu zici că piloți sunt pe gheață
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru