Germania nu mai vrea să finanţeze cursa de la Nurburgring

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 19.04.2011
Germania vrea să renunţe complet la subvenţiile acordate circuitului de la Nuburgring pentru găzduirea curselor de Formula 1.

Viitorul Marelui Premiu al Germaniei de la Nurburgring este din nou în pericol din cauza incertitudinilor financiare. De data aceasta, lucrurile par să fie mai grave decât în trecut, ca urmare a schimbării regimului politic din landul Rhineland-Palatinate.

Partidul SPD a pierdut majoritatea absolută în favoarea Partidului Verde, care a anunţat deja că intenţionează să renunţe la subvenţiile acordate circuitului de la Nurburgring pentru găzduirea cursei de Formula 1.

"Nu am nimic împotriva curselor în Munţii Eifel (n.r - zona în care se afla circuitul de la Nurburgring). Dar am o problemă dacă este nevoie de o taxă pentru a ne asigura că milioane şi milarde (n.r - de euro) sunt recoltate ca profituri pentru F1. În negocierile cu SPD vom lucra pentru a renunţa permanent la subvenţiile pentru Nurburgring în viitorul apropiat", a declarat Daniel Koble, preşedintele Partidului Verde.

Koble se referă la taxa anuala pe care Nurburgring o plăteşte prepoderent din banii contribuabililor pentru a putea face parte din calendarul Formulei 1.

Nurburgring găzduieşte Marele Premiu al Germaniei în alternanta cu circuitul de la Hockenheim.

Un alt circuit care întâmpină dificultăţi financiare este cel din Statele Unite ale Americii, care este pe cale să pierda o finanţare de 25 de milioane de dolari, pe motiv ca banii respectivi "ar putea fi folosiţi pentru salariile a 500 de profesori". Decizia a fost votată de Senatul statului Texas, însă trebuie aprobată şi în camera Reprezentaţilor pentru a intra în vigoare.

Via | GMM

Comentarii (1)

  • Taxe....
    In sfarsit s-au trezit oamenii ca tataia Bernie ii mulge pe toti... pacat pentru ca spectacolul va fi redus, dar pana la urma cineva trebuie sa aduca bunul-simt inapoi acolo un trebuie sa fie.
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru