Greutatea minima a monoposturilor va creste in 2010

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 30.04.2009
FIA a anuntat joi ca va creste greutatea minima a monoposturilor de la 605 kg la 620 kg incepand din sezonul 2010, pentru ca incuraja utilizarea sistemului KERS.

Greutatea minima a monoposturilor pentru acest sezon a ramas la valoarea de 605 kg, la fel ca in anii precedenti, chiar daca FIA a introdus optional tehnologia KERS in Formula 1.

Din aceasta cauza, pilotii cu o greutate corporala ridicata sunt in imposibilitatea de a utiliza sistemul KERS, intrucat greutatea suplimentara a tehnologiei anuleaza sporul de performanta de 82 de cai putere timp de 6.6 secunde pe turul de circuit.

Prin vocea directorului departamentului de motorsport Mario Theissen, BMW-Sauber a fost cel mai aprig sustinator al cresterii greutatii mine pentru sezoanele urmatoare, iar FIA a fost incele din urma de acord cu aceasta propunere.

Astfel, incepand din 2010, greutatea minima a monoposturilor va fi de 620 kg, cu 15 kg mai mult decat in prezent, in conditiile in care sistemul KERS cantareste intre 25 si 30 kg.

Via | Reuters

Comentarii (1)

  • Offtopic...Ayrton Senna !
    Astazi se implinesc 15 ani de cand a disparut prematur fabulosul Ayrton Senna...Dumnezeu sa-l aiba mereu in paza !
    P.S. Sper ca "linistea" in stirile acestei zile a fost pentru Senna si nu pentru micii si berile zilei de 1 Mai...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru