Vettel ar putea pune in pericol victoria lui Hamilton

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 31.10.2009
Sebastian Vettel are sanse de a castiga Marele Premiu din Abu Dhabi, intrucat are cel mai greu monopost dintre pilotii care au obtinut calificarea in Q3.

Lewis Hamilton continua sa aiba sanse reale la victorie in Marele Premiu din Abu Dhabi si dupa publicarea greutatilor monoposturilor.

Pilotul echipei McLaren are cu peste 4 kg mai putin combustibil decat Sebastian Vettel si cu aproape doua kg mai mult decat Mark Webber, insa acesta a impresionat in calificari cand a fost cu peste 0.7 secunde mai rapid decat pilotii Red Bull Racing.

Cu toate acestea, Vettel poate reprezenta o amenintare pentru britanic intrucat detine cel mai greu monopost din primii 10, astfel ca va intra cu cateva tururi mai tarziu la boxe.

Pe de alta parte, Hamilton este avantajat in lupta cu rivalii de la Brawn GP, avand un monopost cu sensibil mai greu decat Rubens Barrichello si Jenson Button. La polul opus, Robert Kubica are cel mai usor monopost de pe grila de start, masina sa avand o greutate de 654.5 kg.

Iata clasamentul complet al greutatilor in functie de rezultatele obinute sambata in calificari:

 Loc  Pilot  Echipa  Greutate
 1  Hamilton  McLaren  658.5
 2  Vettel  Red Bull  663
 3  Webber  Red Bull  660
 4  Barrichello  Brawn GP  655
 5  Button  Brawn GP  657
 6  Trulli  Toyota  661
 7  Kubica  BMW-Sauber  654.5
 8  Heidfeld  BMW-Sauber  664
 9  Rosberg  Williams  665
 10  Buemi  Toro Rosso  661.5
 11  Raikkonen  Ferrari  692
 12  Kobayshi  Toyota  694.3
 13  Kovalainen  McLaren  697
 14  Nakajima  Williams  704
 15  Alguersuari  Toro Rosso  696.5
 16  Alonso  Renault  708.3
 17  Liuzzi  Force India  695
 18  Sutil  Force India  696
 19  Grosjean  Renault  710.8
 20  Fisichella  Ferrari  692.5
Taguri: greutate, monopost

Comentarii (21)

  • sa fim seriosi...
    sunt 4kg in minus nu cred ca diferenta de -600 e din cauza celor 4 kg .. si daca ne uitam unde sunt restul (Buton, Kubica, )
    0 0
  • lol Mclaren Mircea
    acuma sa te vad ce mai spui ? nu a avut deloc rezervorul gol nu ?
    0 0
  • Care tururi domule Daniel Popescu ? :)
    Cu scuzele de rigoare dar cred ca exagerati de data aceasta spunand ca Vettel poate pune in pericol victoria lui Lewis avand in vedere ca un monopost consuma aproximativ 2,5 litri la un tur pe acest circuit. Vettel sta cu 2 tururi mai mult decat Lewis pe circuit, dar cred ca se vede cu ochiu limpede si din stratosfera ca masina Mclaren ii mult mai rapida decat cea Red Bull :) Sunt gata sa pariez ca Lewis va face lejer 3 secunde fata de Vettel pana la primul pit-stop incat sa iasa in fata acestuia :)
    0 0
  • @cobra
    Credema ca 4,5 litri de benzina mai putin in masina in nici un caz nu iti aduce un -700 fata de masina de pe locul 2. Sa spunem ca 4,5 secunde iti poate aduce o jumatate de secunda pe tur MAXIM MAXIM MAXIM dar in nici un caz -700. cu 4,5 litri mai mult in masina Lewis tot ar fi luat pole-ul cu un -100 -200 fata de Vettel. Lewis nu are ce discuta maine cu Vettel, vei vedea ca-l mananca pe paine pe Vettel. Lejer nici nu trebuie sa forteze foarte tare ca sa faca cele 3 secunde necesare sa iasa in fata lui Vettel dupa prima schimbare.
    0 0
  • Cam greu de crezut ca cineva se va apropia maine de Lewis
    E cam mare diferenta de timp intre Lewis si ceilalti. Azi Lewis parea ca e din alta galaxie. Eu zic sa asteptam pana maine sa vedem ce va fi.
    0 0
  • Greutatea declarata ...
    Din pacate nu am retinut daca aceste greutati comunicate dupa calificari, includ si greutatea pilotuluii sau ele reprezinta doar suma greutatii benzinei din rezervor si pe cea a monopostului... Scuze pentru cunoscatori...
    0 0
  • hellena
    Doar greutatea benzinei si a monopostului :)
    0 0
  • Mda
    Lewis o sa castige, doar daca nu ii face careva vreo surpriza cand il depaseste cu o tura, altfel poate sa fie si mai multe SC (putin probabil) si tot castiga.
    0 0
  • aici am vrut
    ham va iesi de cateva ori in decor si asa va rezolva cursa.Vettel are mai multa clasa, il ia dupa al 2-lea pitstop.Astia-generatia Ham,de cand priviti voi F1..seamana a masturbare ce faceti voi:)))
    0 0
  • Uitati aici un articol avizat. Sursa planet-f1
    Hamilton's only marginally lighter than the Bulls. Lewis Hamilton may have questioned whether McLaren should have put more fuel in his car given his pace in qualifying but weights reveal he's not much lighter than the Red Bulls behind him.
    0 0
  • Vettel & Mark dixit
    S.V.: I think both Mark and I were surprised by the gap to Lewis. He’s been quick all weekend and the McLaren seems to be generally very strong here. We could see in Q1 and Q2 that it would be difficult to match their pace, so I think this was the maximum we could do today.

    M.W.: I’m surprised by Hamilton’s time, McLaren have done a very good job, no question about it, and it seems that this track suits them. We’re going to have our work cut out to beat Lewis tomorrow, but we’re going to give it our best shot.
    0 0
  • zdravanel
    bre,mai umblam si noi,unii altii pe situri,stim si noi engleza,nu e cazul sa ne dai,tu sa te uiti cu mare atentie mare la cursa maine
    0 0
  • aia-i
    in cazul in care nu stii in titlu se spune "s-ar putea" ceea ce indica o cauzalitate pozitiva,panimais tovarisci?
    0 0
  • oare ?
    Oare cate ture poate tine Him... un ritm ridicat peste cel al RBR - urilor. O problema pentru Vettel este cat de vechi este motorul ? O problema pentru Ham este daca nu cumva problema lui Kova este una de masina si nu de modul de lucru.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Greutatea
    Un monopost are 605 kg in care se includ: pilotul + masina, fara benzina. Adica cu rezervorul gol. Orice peste cele 605 kg sunt numai... o chestie numita combustil :)))
    0 0
  • shumy-mania
    esti agresiv,insa poate ca lasi polemica:),nu esti singurul din generatia aia buna;)
    0 0
  • diesel08
    prietene,de nadejde esti,nu te iert,stii ce zic,vettel era mai bun la ferrari decat alonso al tau.Sa-i multumesti lu Kimisor
    0 0
  • Nu prea cred
    Eu estimez avansul lui Hamilton asupra lui Vettel de cel putin 10 daca nu 15 secunde pana la primul pit-stop, deci benzina suplimentara a lui Vettel nu cred ca-i va provoca dureri mari de cap lui Lewis. Asta doar daca nu se intampla ceva interesant lui Ham...
    0 0
  • ...
    DA????Avansul zici????
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Lewis
    Mda l-a cam mancat pe felipe pe Vettel, din pacate totul s-a intamplat in mintea nebunului cu joben. Saracul... nici nu mai stie care este realitatea :)))))))))))))))
    0 0
  • @ Mclaren_Mircea_1984
    Tragic , nu=))?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru