Greutatile monoposturilor dupa calificari

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 23.05.2009
Va prezentam greutatile monoposturilor dupa calificarile pentru Marele Premiu al statului Monaco, conform datelor oficiale publicate de FIA.

Brawn GP isi confirma suprematia in Marele Premiu al statului Monaco si dupa publicarea greutatilor monoposturilor cu care pilotii vor incepe cursa de duminica.

Astfel, desi monopostul sau este cu 3.5 kg mai greu, Jenson Button a reusit sa isi adjudece la mustata pole position-ul, in timp ce Rubens Barrichello si-a adjudecat locul 3 desi este cel mai greu pilot dintre primii 8.

Cu toate acestea, Raikkonen va intra la boxe cu numai un tur mai devreme decat pilotii Brawn GP, astfel ca dezavantajul sau nu este decisiv in perspectiva cursei, iar pilotul Ferrari poate spera chiar la victorie in cazul in care mecanicii vor fi rapizi la boxe.

Adevarata surpriza vine din partea lui Sebastian Vettel, care desi a avut cea putina cantitate de benzina in rezervor nu a reusit decat un loc 4. De altfel, pilotul echipei Red Bull s-a plans la final ca a ratat o clasare mai buna din cauza traficului. In orice caz, germanul pleaca cu un handicap major in cursa de duminica, intrucat este cu 10-13 kg mai usor decat urmatorii 4 clasati, astfel ca va intra cu 3-4 tururi mai devreme la boxe decat acestia.

De asemenea, Fernando Alonso si Kazuki Nakajima mizeaza pe un prim stint foarte lung, in speranta ca vor reusi sa urce pe pozitile care aduc puncte.

Iata lista completa a greutatilor monoposturilor, ordonate in functie de grila de start a Marelui Premiu al statului Monaco, ce va avea loc duminica cu incepere de la ora 15:00:

 Loc  Pilot  Echipa  Greutate
 1  Button  Brawn GP  647.5
 2  Raikkonen  Ferrari  644
 3  Barrichello  Brawn GP  648
 4  Vettel  Red Bull  631.5
 5  Massa  Ferrari  643.5
 6  Rosberg  Williams  642
 7  Kovalainen  McLaren  644
 8  Webber  Red Bull  646.5
 9  Alonso  Renault  654
 10  Nakajima  Williams  668
 11  Buemi  Toro Rosso  670
 12  Piquet Jr  Renault  673.1
 13  Fisichella  Force India  693
 14  Bourdais  Toro Rosso  699.5
 15  Sutil  Force India  670
 16  Hamilton  McLaren  645.5
 17  Heidfeld  BMW-Sauber  680
 18  Kubica  BMW-Sauber  696
 19  Trulli  Toyota  688.3
 20  Glock  Toyota  700.8

 

Via | FIA

Taguri: greutate, monopost

Comentarii (13)

  • concursul vostru ii bataie de joc
    nu se poate asa ceva intre orele 2 si 3 trebuia sa pot face schimbari si aces lucru nu sa intamplat??????????????
    0 0
  • Dubla
    Cred ca vom asista iar la o dubla din partea echipei Brawn GP, sunt de neajuns.
    0 0
  • @stelistul04
    Schimbarile au fost permise in intervalul mentionat de tine. Exista unele probleme cu browserul Internet Explorer. Daca mai intampini probleme incearca cu Mozilla Firefox.
    0 0
  • mda
    vettel foarte usor dar doar locul 4,asta arata cat de mult au progresat ferrari, usor usor vin acolo unde le este locul,doar sa no o comita in cursa cu strategia
    0 0
  • donmule Daniel Popescu :)
    va deranjez si eu cu o umila intrebare,am semnat petitia pt tvr dar ce se mai aude cu ea? scapam de "expertii" in comentariu care n-e zgarie timpanul la fiecare cursa?
    0 0
  • .....
    nu va suparati ca ma bag dar in stire este o greseala, "intrucat este cu 10-13 kg mai greu" nu este mai greu, este mai USOR va rog rectificati :), si in ceea ce priveste cursa cred ca , cei del a ferrari au gasit in sfarsit o modalitate de a reveni, vedem ce se va intampla in cursa :)
    0 0
  • hmm...
    nu inteleg strategia celor de la Toyota Glock are 700 kg... hmm.... prea mult zic io.. asta s-a vazut si in calificari ultima pozitie, nu cred ca v-a face mare lucru in cursa
    0 0
  • mda...
    cum am spus...la inceputul sezonului brawn avea cea mai grea masina din top 10 si erau in pole, incetul cu incetul suprematia scade si incep sa foloseasca cantitati putine de benzina pentru adjudecarea pole-ului...
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Ferrari
    Ferrari au si Kers, este posibil sa aiba ceva mai putina benzina decat Brown, dar asta daca scoatem din ecuatie balastul :)
    0 0
  • stetoscop
    greutatea lui glock este greutatea cu care va incepe cursa,nu aceea cu care a concurat in calificari.Doar primii zece sunt cu aceeasi cantitate de combustibil cu care au participat si in calificari.Ceilalti au alimentat pentru cursa. .. sper ca nu ma insel :D
    0 0
  • @me_najanaja
    Sper sa scapam de ei. Deocamdata se strang semnaturi, iar la finalul campaniei acestea vor fi trimise la TVR. Insa nu stiu cand se va incheia campania.
    0 0
  • @stetoscop
    Da, Vettel este mai usor decat ceilalalti :)
    0 0
  • daniel.popescu
    Doamne ajuta :))))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru