Haas a cumpărat fabrica Marussia din Marea Britanie

de Daniel Popescu
Miercuri, 21.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Haas a achiziţionat fabrica Marussia din localitatea britanică Banbury, pe care o va folosi ca bază europeană pentru echipă la debutul în Formula 1 în 2016.

Esential 2016 este anul in care va debuta Haas in Formula 1
Haas, echipa lui Gene Haas care va concura în Formula 1 începând din sezonul 2016, a ajuns la un acord pentru a cumpăra fabrica Marussia din localitatea britanică Banbury de la omul rus de afaceri Andrei Cheglakov.

Fabrica urmează să fie folosită drept bază europeană pentru Haas, în completarea fabricii din Charlotte (Statele Unite ale Americii). Presa internaţională a speculat anterior că Haas ar fi interesată să cumpere întreaga echipă pentru a debuta în Formula 1 în 2015, însă informaţia nu este reală.

Cu numai câteva zile în urmă, Marussia a amânat o licitaţie la care urma să vândă monoposturile şi componentele acestora din ultimii ani, element care a generat un val de speculaţii ca echipă ar putea fi salvată de la închidere. În realitate, licitaţia a fost amânată după apariţia unui cumpărător interesat de achiziţionarea la pachet a tuturor bunurilor.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • Pe cine sa credem oare?
    http://www1.skysports.com/f1/news/17581/9655334/ecclestone-believes-marussia-can-survive-and-has-met-with-a-potential-investor
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru