Hamilton a câştigat Marele Premiu al Belgiei!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 29.08.2010
Lewis Hamilton a câştigat la Spa la capătul unei curse presărate cu mai multe reprize de ploaie în care britanicul a profitat de startul ratat al lui Mark Webber, sosit pe locul doi.

Circuitul de la Spa-Francorchamps a oferit şi în acest sezon o cursă plină de spectacol şi răsturnări de situaţie. Unul dintre cei mai puţin afectaţi de astfel de evenimente a fost Lewis Hamilton, care a obţinut a treia victorie din acest sezon după ce a profitat de startul ratat la lui Mark Webber.

Chiar dacă a avut o scurtă ieşire în decor la apariţia ploii din ultimele tururi, campionul mondial din sezonul 2008 şi-a păstrat sângele rece şi a trecut triumfător linia de sosire, obţinând o nouă victorie pentru McLaren.

Webber a fost nevoit să se mulţumească doar cu locul doi, obţinut însă şi ca urmare a numeroaselor incidente provocate în fruntea plutonului de coechipierul său de la Red Bull, Sebastian Vettel, care a avut parte de una dintre cele mai slabe curse din carieră. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Robert Kubica, care a confirmat formă bună pe care o traversează Renault, în timp ce Ferrari nu a reuşit decât un loc patru prin Felipe Massa.

Brazilianul a făcut o cursă anonimă, în timp ce coechipierul său Fernando Alonso a abandonat spre final după ce a pierdut controlul volanului pe un circuit complet ud, deşi avea pneuri de ploaie, nu înainte însă de a fi lovit în plin de Rubens Barrichello în startul cursei.

Force India a obţinut un excelent loc cinci prin Adrian Sutil, în timp ce Mercedes GP a reuşit să-şi spele păcatele după rezultatele modeste din calificări.

Plecat de pe locul 21 al grilei de start, Michael Schumacher a amânat prima oprire la boxe până în momentul în care ploaia a lovit puternic circuitul spre finalul cursei. Strategia a fost adoptată şi de coechipierul sau Nico Rosberg, care a terminat pe locul şase în fata septuplului campion mondial, nu înainte ca cei doi să aibă parte de cel puţin două dueluri roată la roata soldate cu uşoare atingeri.

Ultimele locuri care aduc puncte în clasament au fost adjudecate de Kamui Kobayshi (BMW-Sauber), Vitaly Petrov, care a făcut o cursă senzaţională pentru Renault după ce a plecat de pe locul 23, şi Jaime Alguersuari (Toro Rosso).

Eroul negativ al cursei a fost Sebastian Vettel, care a provat nu mai puţin de trei incidente, printre care şi abandonul lui Jenson Button de la McLaren.

Germanul a avut reale probleme în a controla monopostul Red Bull şi a suferit o penalizare de tip drive through, dar şi o pană la unul dintre pneuri, înainte de a ocupa locul 15 în clasamentul general.

FILMUL CURSEI

START RATAT PENTRU WEBBER

Plecat din pole position, Webber a ratat startul şi a pierdut nu mai puţin de şase poziţii, oferindu-i lui Hamilton şansa de a deveni lider încă din primul viraj. La rândul său, Button l-a depăşit pe Vettel şi a urcat pe locul trei în spatele lui Kubica, în timp ce Alonso a urcat pe opt după ce a trecut de Barrichello şi Hulkenberg. Cu toate acestea, până la finalul primului tur pe unele porţiuni ale circuitului a început o ploaie torenţială.

ALONSO, VICTIMA INOCENTA A LUI BARRICHELLO

Piloţii au evitat să intre la boxe, întrucât pe cea mai mare parte a traseului pista era uscată, însă pneurile slick s-au dovedit o corvoadă în ultimul viraj. Button şi Vettel l-au depăşit pe Kubica, în timp ce Barrichello l-a lovit din spate pe Alonso. Aflat în imposibilitatea de a controla monopostul, brazilianul a abandonat, iar dublul campion mondial a intrat la boxe. Incidentul urmeaza sa fie investigat de comisarii dupa incheierea cursei.

Alţi şase piloţi au ieşit în decor în ultimul viraj, ceea ce i-a determinat pe comisarii de cursă să introducă Safety Car-ul în turul 2 pentru două tururi. Alonso a fost nevoit să revină la standuri pentru înlocuirea pneurilor intermediare cu cele slick, întrucât ploaia se oprise, în timp ce Schumacher a profitat de alte opriri la standuri pentru a urca pe 12.

După ce a plecat de pe locul 23 al grilei de start, Petrov l-a depăşit pe Rosberg în lupta pentru locul 9, iar Schumacher a profitat de incident pentru a-l devansa la rândul său pe coechipierul de la Mercedes GP. Cei doi s-au atins uşor, provocând o avarie minoră la aripa fată a lui Rosberg.

VETTEL GRESESTE SI PLATESTE CU UN DRIVE THROUGH

Între timp, Hamilton şi-a consolidat prima poziţie în clasament în faţa lui Button, cei doi piloţi ai echipei McLaren conducând plutonul format din Vettel, Kubica, Webber şi Massa, în timp ce Alonso a urcat până pe locul 11. În turul 17, Vettel a încercat să-l depăşească pe Button în virajul Bus Stop (ultimul al circuitului), însă a pierdut controlul volanului din cauza pistei parţial umede, întrucât ploaia tocmai reîncepuse.

Germanul l-a lovit în lateral pe Button, care a fost nevoit să abandoneze, iar Vettel a revenit la boxe pentru o nouă aripa fată.

Câteva minute mai târziu, el a primit o penalizare de tip drive-through pentru producerea unei coliziuni, coborând astfel până pe locul 14.

VETTEL PROVOACA UN NOU ACCIDENT

Piloţii din frunte au efectuat schimbul obligatoriu de pneuri la  jumătatea cursei, fără producerea unor schimbări în clasament. Hamilton a continuat să fie lider în faţa lui Kubica, Webber şi Massa, în timp ce Schumacher a urcat până pe locul şase întrucât a amânat oprirea la boxe. În turul 26, Vettel a fost protagonistul unui nou incident, după ce Liuzzi a încercat să-l depăşească. Pilotul Red Bull a vrut să-şi apare poziţia în ultimul viraj, însă cei doi s-au acroşat şi a făcut pană la pneul stanga-spate. Astfel, el a pierdut timp preţios în drumul spre boxe pentru schimbarea cauciucului şi a revenit doar pe locul 20.

PLOAIE PUTERNICA. PILOTII DIN FRUNTE REZISTA, ALONSO ABANDONEAZA

Turul 35 a consemnat şi începerea unei noi reprize de ploaie, de data aceasta mai puternică. Hamilton, Kubica, Webber şi Massa au rămas încă un tur pe circuit, iar liderul clasamentul a avut o scurtă ieşire în decor, fiind la câţiva milimetri de un accident. Ulterior, Kubica a ratat oprirea la standuri, iar Webber a profitat şi a urcat pe locul 2.

Cei mai mulţi piloţi au optat pentru pneuri intermediare, însă ploaia a devenit mai puternică, iar Alonso a pierdut controlul volanului şi a abandonat după ce a lovit nasul maşinii de glisierele de protecţie. În urma incidentului, Safety Car-ul a fost trimis pe circuit cu numai cinci tururi înainte de final.

Ultimele patru tururi s-au desfăşurat liber pe un circuit ud, însă cu excepţia unor dueluri la mijlocul plutonului nu s-a întâmplat nimic deosebit, iar Hamilton a trecut primul linia de sosire. Marele Premiu al Belgiei a consemnat patru abandonuri, trecute în rândul lui Alonso, Button, Senna şi Barrichello. Cel mai bun timp în cursa a fost realizat de Hamilton, care a fost cronometrat cu 1:49.069 în turul 32.

Comentarii (68)

  • ctlnmihai
    Hamilton a câştigat Marele Premiu al Belgiei
    Well Done Hamy ,Mclaren & Button
    25 16
  • alonso
    daca inainte de cursa asta alonso avea 50% sanse sa iasa CM, acum are vreo 75% cred. bravo, tine-o tot asa. haideti, veniti cu scuzele penibile care va sunt caracteristice
    26 15
  • alonso
    pt. alonso mini campionatul de 7 etape a durat doar 1.asteptam scuzele
    17 11
  • cursa
    Bravo Lewis,bravo McLaren ! Pacat de Jenson, o dubla McLaren la Spa ar fi fost meritorie :) Din pacate,imaturitatea lui Vettel si-a pus din nou amprenta atat asupra propriei curse,cat si asupra cursei lui Jenson ! Bravo Alonso,un adevarat zeu al ploii ! Felicitari Massa pentru ca s-a mentinut in cursa chiar si pe timp de heavy rain. O cursa superba in cele din urma... :)
    27 14
  • Vetel
    Bravo LEWIS ! Te-ai intors pe prima pozitie!
    Felicitari Weber care dupa un start ratat a facut o treaba buna!
    Felicitari Kubica!

    Dragi fani feraristi ce spuneti acum? Vineri cursa era ca si castigata de Alonsito. (eu il desemnez castigator pentru cel mai spectaculos mod de a lovi decorul!)

    Cel mai mare dobitoc de azi, sper sa nu mai castige anul asta vreo cursa.
    23 14
  • sampanie
    hehe... asta-i Lewis... le-ai aratat la toti de ce esti in stare... cel mai rapid tur pe pista uscata... cel mai rapid tur pe pista uscata... a condus magistral... de fapt..... IMPERIAL... haideti DRAKo, ctinmihai si rayn380 sa bem o cupa de sampanie in cinstea lui Lewis... urmeaza Monza... astetam o victorie a lui Lewis in patria celor de la Ferrari... dar cireasa de pe tort este faptul ca am putut savura abandonului marelui, inegalabilului ALONSO.
    23 15
  • pista umeda*
    ...
    11 8
  • abandonul lui*
    ..
    10 8
  • Spa
    Cursa nu a mai fost aceeasi fara regele ei, Kimi... In sfarsit a fost o victorie meritata a lui Hamilton, pacat de avantajul castigat de Red Bull si risipit de Vettel. Un pretendent la titlu extrem de capricios, pe care numai un miracol al naturii il mai poate face campion anul acesta. Foarte bun rezultatul Renault, Massa si Force India.
    21 7
  • Spa-Francorchamps
    Ehh asa e la Spa-Francorchamps.. Vremea se joaca cu sansele pilotilor si astfel castiga doar cine este extrem de talentat, si azi nu a fost o exceptie ! LEWIS este un adevarat campion si cine crede altfel sa se uite la alt sport pentru ca nu are tangenta cu Formula 1.
    Pacat de evolutia modesta a celor de la Ferrari, ma asteptam la mai mult de la ei.. insa sunt fericit pentru Schumacher care a urcat pana pe 7.
    Spa-Francorchamps este si ramane un loc MAGIC !
    20 6
  • Oficial i-am pus gand foarte rau lui Vettel,n-am mai vazut atata nesimtire la un pilot de f1.Stiam ca o sa castige Hamilton,bravo lui.Felicitari si lui Schumacher care a urcat de pe 21 pe 7!Genial circuitul de la Spa,chiar te tine cu sufletul la gura.
    22 4
  • O duminica buna tuturor!
    M-am gandit ca poate vroiati sa vedeti comentariile facute de unii dintre voi
    :))))


    "maryo37
    la 27.08.2010 (12:48)
    :>
    Hai ca daca ploua si in timpul cursei posibil sa-l vedem pe Regele ploii in actiune."

    NeoGalaxy
    la 27.08.2010 (12:50)
    Ferrari's 1st Eternal Fan
    Well done Alonso, but this is the 1st step :)))) Let's do our best even better :)))

    Icemanflavi
    la 27.08.2010 (12:58)
    Alonso & Schumi
    Spa, Ferrari si Alonso...
    Ma astept aici la performante bune de la Alonso si Schumacher

    Jolerto
    la 27.08.2010 (13:10)
    lol
    Vai McLarenistii la antrenamente libere :))))))))

    NeoGalaxy
    la 27.08.2010 (16:46)
    Ferrari's 1st Eternal Fan
    Well done Alonso & Ferrari! Let's do our best and raise the bar in P3 :) Be focused guys :)

    321xiorel123
    la 27.08.2010 (16:53)
    @NeoGalaxy
    Cel mai rapid pe uscat, cel mai rapid pe ploaie...ce nu-ti ajunge? Interesant mi s-a parut un Sutil a invins un Hamilton ;)

    F1-zone
    la 27.08.2010 (17:23)
    Ferrari
    O ocazie
    buna pentru Ferrari si Alonso, aici au posibilitatea sa invinga Red Bull. Se anunta o cursa pe ploaie

    fernando
    la 27.08.2010 (18:00)
    alonso
    Nici nu trebuie sa ne miram ca in aceste antrenamente libere cel mai bun dintre ce-i mai buni piloti a fost Fernando Alonso.Acest pilot este un ceas elvetian care atunci cand are o masina competitiva este de invidiat.Chiar daca ar avea toti pilotii aceiasi masina Ferrari ca si a lui F. Alonso, acesta ar conduce de la cap la coada pt ca este un geniu. Bafta Alonso ....
    26 7
  • hamilton
    mare noroc ca nu a lovit zidul de protectie..... acum vorbeam de victoria lui Webber....oricum.... inca nu cred ca a scapat in castigator ...se mai poate intoarce roata!
    12 18
  • negritos e norokos!
    N-a fost presat de nimeni si a condus relaxat, asta e explicatia victoriei lui, iar Webb a dormit. La sigur Alonso ii strica compotul lui smolitul asta, daca-i mergea strategia in calificari.
    8 32
  • daca si cu parca stiti voi
    impcatati va cu ideea hamilton ia titlu o sa fie o lupta intre el si weber alfonzo nu stiu ce probleme a avut vettel lasa de dorit la capitolul maturitate pacat de button
    19 8
  • ctlnmihai
    DRAKo
    Mai degraba Son Of the Rain i s-ar potrivi lui Alonso decat King Of rain.. avand pneuri ptr. ploaie n-ai cum sa gresesti in halul ala...
    24 5
  • Spa
    Frumoasa cursa, bravo Hamilton si Weber. Massa bravo, baiatul e inca in recuperare si merge atat cat poate. Vetel si Alonso patetici.
    21 6
  • alonso
    Superb derapaj in parapeti. Vettel un mare cretin. Lewis de neegalat. Webber destul de norocos la ce start a avut. Scumacher apa de ploaie
    16 12
  • @ fanii Ferrari
    Martin Whitmarsh : Bulls & Ferrari altered their wings
    http://planetf1.com/news/18227/6345954/Whitmarsh-Bulls-Ferrari-altered-their-wings
    7 2
  • mobius
    sanse
    Felicitari pentru castigator. Din pacate, se dovedeste ca Ferrari duce lipsa unei strategii bune pentru a castiga, Domenicali nu este omul potrivit pentru conducerea echipei. Despre Alonso nu pot sa spun decat ca a avut foarte mult ghinion, ciocnirea din spate a lui Barichello si apoi atingerea glisierelor de protectie. Intr-o situatie similara Hamilton a scapat fara urmari, continuand cursa si castigand. Imi pare foarte rau pentru Alonso, si-a redus foarte mult sansele la titlu, ar trebui sa castige toate cursele care urmeaza ceea ce este putin probabil. Ma bucur pentru Kubica si Renault, care merg din ce in ce mai bine. Vettel a aratat din nou imaturitate iar Schumacher in nota obisnuita.
    11 6
  • ceau
    a fost o cursa ineresanta,pacat de Button!
    Vettel a fost in Kamikaze mode astazi!!!!
    lupta pentru titlu se prezinta cam asa:
    1)Webber si Hamilton cu sanse egale,cu un mic avantaj pentru Webber
    2)Vettel,Button cu 30% sanse ,avantajat fiind Vettel
    3)Alonso cu 5%,asta ca sa fiu elegant,vroiam sa zic 0 dar matematic mai are sanse,doar daca ceilalti au un ghinion fantastic!!!!
    16 3
  • alonso
    in onoarea celui mai mare pilot din galaxie (alonso) am schimbat avatarul
    14 14
  • mobius
    sanse 2
    Si eu cred ca prima sansa la titlu o are Webber si consider ca o merita din plin.
    9 4
  • @alonso la 29.08.2010 (17:13)- intrebare
    Cine a fost norocos, Webb?...asta socoti tu noroc?! sa-ti spun eu ca norocosul a fost negretos si nu altul, n-a avut nici-un adversar si era singur(asa cum vor toti fanii MucLaren, sa fie doar el) si oricum s-a dus pe plaja in nisip...in acel moment iar fi trebuit un adversar ca sa-l goneasca mai bn, poate se facea format jpg. pe parapet!
    3 14
  • .
    L-ati vazut pe Vettel ? Fenteaza in dreapta, fandeaza in stanga si pac in lateral ... pacat de Button. E nedrept ce i s-a intamplat. El este poate cel mai bun pe ploaie momentan si asta in primul rand din cauza stilului mai fin de pilotaj.
    Ma gandeam ca este nedrept si ce i s-a intamplat lui Alonso cand l-a lovit Barichello. Dar ... Alonso a demonstrat ca poate si singur sa-si duca de rapa cursa. Cand ploua el este unul din principalii abonati la tete-a-queue.
    15 8
  • ctlnmihai
    Webber
    Daca judecam dupa monopost da are prima sansa..daca insa Mclaren oune la dispozitie un monopost performant lui Hamilton nu-l prea vad bine pe Webber..Oricum spre deosebire de Vettel care face numai tampenii,webber ar merita sa castige titlul ptr. Red bull
    16 2
  • ctlnmihai
    Webber
    *pune la
    5 3
  • .
    Spunea Alonso ca va face mare branza la Spa, pentru ca Ferrari castiga de obicei acolo. Ferrari e doar o parte a ecuatiei. In Ferrari era si un pilot candva.
    Dar Alonso este/piloteaza constant. Adavarata variabila la Ferrari este Massa. Cand piloteaza asa cum stie trece in fata lui Alonso. Cand lasa ca accidentul suferit sa-si lase amprenta asupra evolutiei sale ii permite spaniolului sa-l depaseasca.
    9 10
  • aus
    am stat si am citit comentariile voastre. toata lumea ii condamna pe alonso si pe vettel. 2 piloti din formula 1. parca vad ca acesti indivizi care le aduc injurii nu sunt decat niste jeguri de om care nu se ridica nici macar pana la degetul mic de la piciorul lui vettel. sa nu mai zic de alonso. bucurati-va de victoria lui lewis, care nu era posibila fara acel start ratat a lui webber, care va oferit cursa pe tava. cum v-am mai spus. bucurativa de victoria lui hammy si de restul nu va mai legati. parerea mea. bv massa.
    8 18
  • @scuderia
    Noi ne bucuram de cursa per total.Deci,implicit de "reusita" lui Alonso.Doar un campion ca el putea sa faca asta :)
    17 12
  • @alexandra
    normal. prietenul tau kimi a facut mai multe tampenii ca alonso. numai la cate masini a stricat kimi. asa ca. nu te mai razbuna draga pe ferrari ca l-au dat afara pe kimi. au vrut mclaren sa-l ia inapoie. da el nu ca lui ii trebe salar mare. pai atunci mclaren ce au zis: ba ce rost are sa-i dam la asta bani, daca el nu pune osu la treaba. cand a parasit f1 avea cea mai proasta conditie fizica dintre toti pilotii. pe el nu il mai interesa deloc sportul dar tu draga mea alexandra ai fi vrut sa-l mai tina inca vreo 3-4 ani la echipa. cu un salariu mare fara rezultate. nu se poiate draga mea. deschideti ochii la realitate
    7 21
  • ctlnmihai
    Alexandra1710
    Un dublu campion mondial..azi Alonso a fost foarte tacut si in pista si in radio...
    13 5
  • @scuderia
    De ce tii neaparat sa fii penibil?:))))) Esti cumva fizioterapeut si eu nu stiu?Cum poti sa afirmi ca avea cea mai proasta conditie fizica?=))))=)))))) Bai,pe asta n-am mai auzit-o pana acum.Probabil voi,fanii ferrari,ati devenit mai ingeniosi dupa cursa lui alonso de azi.Si da,McLaren l-au vrut inapoi ! Oare de ce? Pentru ca a fost asa incapabil si "stricator de masini" cum zici tu? Nu ti se pare ca te contrazici singur ? ;) Cat despre salariu mare,dragul meu,tin sa te informez ca salariul pe care il primeste Kimi de la Citroen si Red Bull,este muuuult mai mic decat ar fi primit de la McLaren.Stii ce a vrut Kimi de fapt? Sa scape de mizeria declaratiilor si a ordinelor din F1; si a facut-o.Bravo lui ! E singurul dorit atat in F1 cat si in WRC,iar asta spune multe despre el fie ca va place sau nu:) Stai linistit,nu mi-e dor de perioada Kimi-Ferrari,dar azi a avut loc cursa pe circuitul unde favoritul meu a castigat de 4 ori in ultimii 5 ani :) E o chestie de ce tine nostalgie intelegi? Dar stai linistit,esecul lui Alonso a fost echivalentul unui intreg pachet de servetele pentru mine :))))
    15 7
  • ctlnmihai
    Off-topic
    Webber a cerut echipei sa-l desemneze prim pilot in lupta ptr. titlu..Nu -l vad bine pe Vettel
    8 3
  • ctlnmihai
    Alexandra1710
    Imi permit ca te corectez..Esecurile lui Alonso..ca au fost mai multe :)
    10 3
  • ctlnmihai
    Alexandra171
    *sa te
    5 3
  • `
    @alexandra. nu sunt fizioterapeut. am citit pe net draga. pai ar fi si normal sa aiba la citroen un salariu mai mic decat primea la mclaren.cum adik el nu face nik akol si are pretentii si la banet. i-a cam venit mintea la cap
    6 11
  • Mihai
    Da,ai dreptate.Dar a fost unul mare si lat : si anume cursa de la Spa-Francorchamps :)
    9 4
  • @scuderia
    Cum am postat si mai inainte, ei se uita doar daca iese alonso in decor...asta e satisfactia lor in F1....de fapt doar in primul comentariu nu apare alonso ca apoi au iesit retardatii la actiune (de cateva saptamani incerc sa nu fac asta, dar nu va mai suport comentariile)
    @ctlnmihai Cred ca ai vazut alta cursa...Alonso pe pista nu prea a fost tacut...Imediat dupa start a avansat 2 locuri, apoi dupa accident a ramas printre ultimii si apoi iar a urcat pe 8...nu mi s-a parut prea tacut.
    @ drako referitor la primul comentariu tin sa iti spun ca tu esti ala dobitoc si ma rezum la atat
    despre al 2-lea : Crezi ca era necesar sa copiezi comentariile fanilor ferrari? Nu avem voie sa ne sustinem favoritii sau sa speram la o cursa buna din partea lor.
    Cat despre cursa chiar a fost una frumoasa in care Hamilton a avut noroc la start si a profitat din plin de asta. Felicitari si lui webber care a luat un avans destul de mare in fata lui vettel, avans care s-ar putea sa il propulseze pe locul de prim pilot in cadrul echipei.
    8 8
  • nelu98
    alexandra
    esti penibila
    5 13
  • @
    frumoasa cursa facuta de Hamilton , Webbi , Kubica chiar si Massa dar nu in ultimul rand PETROV ! m-au trecut fiorii un pic cand l-am vazut aproape de zid . Partea neagra a cursei si zic eu a intreg campionatului e Vettel . Pustiul asta ar fi trebuit sa mai stea in formulele inferioare . Atunci Webber , acum Button . Deja antipatia mea pt. el a ajuns la cote maxime . Si apropo , ce zic unii ca Hamilton a castigat cu noroc ... probabil v-ati uitat la alta cursa . A demonstrat ca si pe ploaie si pe uscat e mai rapid ca Webber , respectiv Kubica (ultimul are masina slaba , ce-i drept) . Asa ca daca e cum ziceti , norocul si l-a facut cu mana lui deci tot acolo ajungem . Lewis de la cursa la cursa imi place tot mai mult pt. ca are ambitia lui Senna sau Kimi . Bravo Lewis & Mclaren ! poate data viitoare si Button va fi ferit de ghinion .
    14 3
  • Superbă cursă
    Nu vin cu elogii sau blamări, a fost o cursă superbă, o cursă pe care fanii F1 nu o vor uita repede. Spa rămâne cea mai frumoasă locație în care F1 poate poposii anual.
    Indiferent de rezultate a fost un spectacol total.
    13 0
  • `
    nu conteaza ce face capra mea. dar cea a vecinului este obligatoriu sa moara. asa gandesc toti fanii mclren.nu mai are rost sa postez aici. n-ai cu cine.niste tarani. sincer mi se face scarba cand citesc comentarile unora. din aceasta cauza este romania unde este. ca cei de la putere gandesc ca voi. auzi mari fani mclaren si hamilton cu ce incep un comentariu: bucurandu-se cu esecurile altora.
    7 10
  • Cursa
    Deci de departe cea mai palpitanta cursa de pana acum(din sezon) ! Hamilton demonstreaza inca o data ce pilot este. Mark o cursa super inteligenta , chiar daca a ratat startul . Daca Robert nu gresea la boxe ramanea pe doi si mai mult ca sigur Mark nu il depasea , dar oricum e foarte bine pentru el . Ferrari..... :))))))))))))))))))))))))))))))))))) ATAT! Seba daca nu se maturizeaza mai repede va pica in anonimat , dovedeste iarasi un caracter copilaresc prin ceea ce i-a facut lui Jenson . Cand a dat in Mark am crezut ca e doar o intamplare . Postam ieri si spuneam ca inca il mai astept pe Seba sa-si revina . Sper sa nu devina ultimatum . In rest sper sa vad o infruntare spre final in McLaren si Red Bull si nu gangureli anonime gen Ferrari care se comporta ca Rosberg anul trecut , CAMPIONII ANTRENAMENTELOR LIBERE :)) Sa auzim de bine!
    9 3
  • ctlnmihai
    scuderia
    Da ce bun samaritean ai devenit scuderia...
    9 3
  • ctlnmihai
    BobbyNeamu
    prea putin ptr. un pretendent la titlu..
    6 3
  • penalizare
    Jaime Alguersuari a fost penalizat cu 20 secunde, astfel ultimul punct din belgia ia revenit lui Vitantonio Liuzzi
    8 1
  • vano_2680
    in zadar isi fac iluzii fanii CIOCOLATEI, caci pina la urma tot ALONSO ori VETTEL vor ridica TROFEUL.Bucurativa de acceasta victorie, dar nu va urcati cu capul in nori ci coboriti cu picioarele pe pamint, caci ati avut pur si simplu o zi norocoasa si atit.
    5 14
  • Campionat
    Daca Button n-ar fi avut accident, presupun ca ar fi avut sanse foarte mari la victorie - este un pilot inteligent care se manifesta foarte bine in astfel de conditii. Probabil ar fi intrat la boxe pt schimbul de pneuri abia cand a inceput ploaia. Apropo, cred ca oricare din primii 5 piloti ar fi castigat daca nu faceau prima oprire.
    Vetel inca viseaza cu ochii deschisi si daca nu se trezeste la realitate RedBull va pierde titlul la constructori.
    Ferrari deja poate sa se resemneze cu locul 3 la constructori si sa se gandeasca pt anul viitor. Alonso daca nu castiga la Monza s-a sfarsit si pt el.
    6 2
  • vlaicu
    Alonso
    Puteti sa va suparati si sa va bucurati pana nu mai puteti. Hamilton a fost chiar bun azi. Nu-l simpatizez dar adevarul e adevar. Tot il aduce in discutie Alexandra pe regele Kimi. VA mai aduceti aminte in 2008 cand era presat de Hamilton la SPA ce a facut? Exact ca balbaitul de Alonso! IN PARAPET S_A OPRIT!
    6 10
  • ctlnmihai
    Cyrus
    Daca Ferrari si pilotii ei sunt penalizati ptr. comicaria de la Hockenheim atunci totul s-a sfarsit....
    9 2
  • vlaicu
    @cyrus
    Nici nu e nevoie de penalizare pt Hockenheim tot nu castiga campionatul. Ferrari va castiga campionatul cand vor avea piloti capabili si masina buna, Acum nu e vremea lor. Mai bine ar lua un pilot tanar si l-ar creste. Eu nu imi pot explica cu a luat Alonso de 2 ori campionatul...Asa varza e un campion mondial?
    11 6
  • @vlaicu
    Permite-mi sa te corectez.In 2008,Kimi era cu slick-uri in momentul cand a lovit parapetul.Sub nicio forma cu pneuri pentru heavy rain ;)
    14 2
  • @ctlnmihai
    Prea putin? Pai tinand cont ca a fost lovit fara sa aiba vreo vina si a pleca din coada plutonului eu zic ca s-a descurcat bine...asta pana la un punct....a fortat ca sa castige cat mai mult si a gresit...nu risti nu castigi...poate altadata o sa ii fie mai bine. Sunt sigur ca nu ai urmarit timpii lui Alonso, dar iti spun eu ca atunci cand Hamilton se distanta de ceilalti piloti, el ramanea constant la 43- 45 secunde.
    Si atunci cand a fost lovit intrase in curba mai bine ca cei din fata lui, deci erau alte locuri recuperate, dar acum nu are rost sa ne gandim la "ce ar fi fost daca"...pacat ca s-a intamplat asa si eu sper la mai bine....
    9 6
  • despre cursa
    salutare. in primul rand sunt fan ferrari. dupa cursa de azi m-am lamurit 100% asupra a trei lucruri: 1. ferrari au cel mai prost strateg din toata formula 1 (vezi atat in calificari cat si in cursa; gafe ca si in acest sezon nu s-au intamplat pe vremea lui brawn. 2. alonso nu are ce cauta la ferrari (nu detaliez ca toata lumea a vazut cursa de azi, si nu numai). 3. barichello a imbatranit degeaba. ferrari daca vrea sa reinvie "era rosie", au nevoie de 2 piloti nelatini.
    cat despre castigator, se poate considera cel mai norocos din cursa de azi.
    6 4
  • Enunțuri extremiste
    Văd mulți "fani" luați de val...
    Ba Alonso este varză, ba Hamilton norocos sau Schumacher a avut bulan 15 ani, etc.

    Nu sunt fan Alonso!!! Dar toți suntem oameni, toți greșim. Unii au un temperament mai impulsiv și mai fac boacăne (Vettel), dar asta nu înseamnă că respetivii sunt incapabili.

    Și Hamilton era să meargă la păscut astăzi, a avut noroc că a scăpat controlul mașinii într-un loc din care a putut să revină în cursă. De altfel britanicul a demonstrat deseori că este un "obișnuit" al ploii, un pilot adevărat talentat (nu îmi place Hamilton, dar nu pot să nu recunosc valoarea acestuia).

    De ce un moment prost este pată pentru o întreagă carieră? De ce nu putem fi oarecum obiectivi, parțial, ptr că obiectivitate pură nu există, toți suntem subiectivi, dar măcar să nu sfidăm total rațiunea și să vorbim inepții...

    A fost o cursă superbă, un spectacol total, a câștigat cel mai bun astăzi, dar ziua de mâine poate aduce altcuiva laurii victoriei. Zeița Fortuna nu veghează asupra muritorilor veșnic.

    Gladiatorii romani mulțumeau Fortunei fiecare victorie, nu priceperii, deoarece la acel (și acest nivel, F1) aproape toți sunt dotați cu talent. Priviți un Webber sau un Button care ani de zile au stat în anonimat, oare ei nu au avut talent? Au avut, talentul a fost acolo, dar zeița victorioșilor nu a dorit să se înduplece dorințelor acestora.

    Există sclipiri de geniu, dor tot Fortuna le poate anula.
    14 3
  • Lewis Hamilton - Campion Mondial
    Lewis Hamilton va iesi Campion Mondial anul acesta, sunt sigur. Sa nu uitam ca Red Bull si Ferrari au mai putine motoare disponibile din cele 8 admise de regulament per sezon, ceea ce inseamna ca daca vor schimba motorul (sigur o vor face), vor fi penalizati pe grila de start.
    9 5
  • @norbert
    nu constest ca alonso e un mare pilot...nemultumirea mea fata de el dateaza de mai demult. sa fim obiectivi si sa recunoastem ca este a "n"-a boacana...pe vettel il inteleg, e la inceput, nu stie sa-si controleze nervii, dar alonso, alonso ce scuza are??? crede-ma, ca fan ferrari i-am tot cautat scuze...singura ar fi ca isi doreste prea mult victoria. ok, si schumacher si-o dorea, dar parca nu o proptea de gard atat de des... parerea mea e ca alonso e disperat sa dovedeasca ceva iar atata timp cat va fi dominat de dorinta asta, o va sfarsi prost.
    13 1
  • @scuderia/vano_2680 etc
    Ar trebui ca automarket sa nu mai publice comentariile celor care nu au cont.
    Scuderia, daca nu ai argumente iar Ferrari a fost praf azi la Spa nu trebuie sa postezi cu 10 nick-uri. Am inteles ideea ta. Si vezi ca faci aceeasi greseala...."bucurativa"...lipseste undeva o cratima! Te-ai prins?

    Legat de cursa, Webber a confirmat ca nu stie sa ia startul la acelasi nivel cu al celorlalti piloti de top si Vettel ca este prea impulsiv pentru un pilot ce aspira la titlul mondial si ca daca nu se maturizeaza mai repede o sa isi dea seama ca a dat cu piciorul unei sanse cu care nu stie cand se va ma intalni.
    Pacat de Jenson ca a picat nevinovat, insa nimeni nu garanteaza ca ar fi fost azi o dubla McLaren, mai ales ca britanicul avea avarii la aripa fata.
    Felicitari Lewis si sa speram ca revirimentul McLaren va continua si la Monza.
    Numai bine tuturor, indiferent de echipa sau pilotul preferat.
    12 3
  • Satul de comentarii....
    Din pacate din cursa in cursa "radicalismul" userilor care scriu pe aici se mareste de parca aici s-ar face si desface itele formulei 1. De ce oare nu putem sa avem o discutie civilizata despre ceea ce ne place la toti chiar nu pot sa inteleg. Asa cum nu inteleg de ce trebuie sa aruncam cu rahat unii in altii sau in preferatii altora. ... si il mai criticam pe Schumacher de lipsa de fair play.
    Iar din pacate adminii aproba tacit acest lucru. Sunt de acord ca polemica da naștere la trafic iar traficul generează bani dar dacă se pierde din calitate atunci mai veti ajunge "Click". Oare veti face ceva pentru ridicarea calității comentariilor de pe aici?!? Cu stima.
    10 1
  • Răscoala Nika
    Totuși a fi FAN este până la urmă o chestiune de extremism.

    De exemlu răscoala Nika din Constantinopol era să-l coaste tronul pe împăratul Iustinian. Totul a pornit de la o cursă de care în Circus Maximus (concurenții erau susținuți de adevărate "partide politice" purtând numele după culorile afișate de către conducătorii carelor; ex: roșii, verzi, albaștrii...) și s-a transformat în război civil între suporterii diferitelor tabere.

    Deci până la urmă fiecare îl susține pe cel mai tare din parcare, iar după cursă sau spumegă, sau dă cu tifla la alții.

    Problema este că unii dintre noi iubesc F1, chiar dacă avem preferințe, poate avem un oarecare bagaj cultural care nu ne lasă o manifestare de gen "cimpanzeu în călduri".
    9 2
  • florin
    bravo ham
    a fost o cursa super, pacat de but
    6 2
  • florin
    F1 pe DIGI SPORT
    Abia astept sa scap de comentatorii (ferraristi) de pe tvr.Cred ca DIGI SPORT va gasi ceva bun pt noi.
    2 2
  • rayn380
    SPA
    Desi am vazut cursa in reluare(tocmai ce am terminat de vizualizat), intrucat la sat, n-am avut curent toata ziua(i-am injurat pe cei de la Electrica de numa), pot spune ca Lewis a fost magnific pe acest circuit. Asa cum am mai spus-o, doar invidiosii nu-i pot recunoaste talentul. Felicitari si Weber si Kubica. Mi-a parut rau de Kubica ca a pierdut locul 2 din cauza acelei erori personale de la ultimul pit. Merita locul 2. Imi pare nespus de rau de Button, cred ca mai mult ca sigur era un 1-2 pt McLaren, avand in vedere calitatile lui Button pe ploaie...Vettel este un "berbecutz" necopt. Ii chiar idiot....A dat prima oara in Weber in Turcia, tragand de volan dreapta, la face si acum cu Button. Merita penalizat cu 10 locuri pentru cursa de la Monza. Plus ca i-a distrus aripa fata a lui Liuzzi, dupa care se plange ca acesta i-a taiat cauciucul stanga spate.....Este copil si mai are multe de invatat. Desi mai sunt 6 curse, cred ca in proportie foarte mare, lupta pt titlu se va da intre Hamilton si Weber. Care va gresi cel mai putin(sau deloc), va castiga. Degeaba "ameninta" Horner la inceputul saptamanii ca RBR va castiga o secunda pe sectoarele virajate, apa de ploaie, intimidare. Noul test al aripii fata pe care l-au impus acestora, cat si celor de la Ferrari, si-a spus cuvantul. Cel putin in calificari, a fost o reluare, intr-o curba, intre monopostul lui Weber si cel al lui Button, Si asa cum spunea si Martin si Brawn, desi sefu Horner spune ca noul test nu i-a afectat, tot ce a zis acesta, a fost un mare bullshit(chiar s-a vazut diferenta intre aripa fata din Ungaria si cea de azi de la SPA)....A fost magistral Lewis, stiam ca ii va lua "fata" lui Weber la start...... Despre, marele Alfonso, nu mai are rost sa fac nici un comentariu....au scris altii destul de multe despre el si la acest MP. BAFTA MCLAREN, BAFTA LEWIS la Monza!!!
    10 6
  • Oooo s-au inmultit frustratii... Cred ca adminii n-ar mai trebui sa-i lase pe cei fara cont pe site ca sa dea comentarii.
    Nu prea avem cu cine vorbi, asa ca ii las in pace pe piloti(si frustrati stati si voi in lumea voastra)
    Cursa a fost frumoasa, a avut toate ingrediientele, norocul mereu si-a spus cuvantul in Formula 1. Oricat talent ai avea, daca n-ai noroc nu ajungi campion. Si nu, norocul nu e de partea celor mai buni ci tine de anumite circumstante(vremea, ceilalti participanti, comisarii de cursa s.a.)
    In fine... Prea multe greseli in cursa. In Formula 1 exista niste kamikaze de piloti care ar trebui sa se calmeze si apoi sa urce la volan(nu de alta, dar pentru furia lor, platesc altii nevinovati. Dar dupa cum stim, F1 e un razboi)
    Au fost piloti care au oferit dueluri frumoase... Si unii care au profitat la maxim de anumite circumstante(se stiu cei in cauza, doar idiot sa fii ca sa nu-ti dai seama; Cum pe site sunt multi idioti, oare sa spun ce piloti? Nuuu va las sa muriti de curiozitate)
    Erau de asteptat atatea rasturnari de situatie...
    Urmeaza Monza peste 2 saptamani... La Spa am pariat pe Hamilton(am fost doar realist, pentru ca am pariat banii mei:)) ), la Monza vedem pe mana cui merg... In nici un caz Reb Bull ca astia sunt mari kamikaze!!!
    Comisarii de cursa ar trebui sa-si faca datoria: Barrichello si Vettel trebuie penalizati pentru urmatoarea cursa!! Barrichello nu stiu unde s-a crezut sa intre cu viteza aia in acel viraj, tinand cont ca avea destul timp de reactie( sau nu avea reactie pentru ca e batran si mai ales e pilot de pluton?). Ambii piloti trebuie sa primeasca o penalizare! Daca asa se fac depasirile in Formula 1, pai atunci nu stiu cine o sa mai termine cursa!
    6 8
  • Penibil
    Sa stii ca pe siteul "ista" nu suntem chiar asa extremisti ca tine. Chiar mi`as fi dorit sa te vad cand ai postat cum iti sareau spumele din gura ca la un copil caruia i s-au luat jucariile. Asa sunteti toti fanii Ferrari?!? Esti ceva genul Vadim....MEDICAMENTE:))
    7 5
  • ferrari
    un comentariu de la un fan (Schumacher, Massa) Ferrari: nu conteaza cine ia titlul, important e sa nu fie Alonso acela , poate ca sunt cam egoist ,dar nu-l suport pe alonso intr-o masina Ferrari(mai bine mai castiga 2 titluri cu alta echipa decat sa piloteze un Ferrari). oare ce se intampla cu Massa daca Alonso era in spatele lui?????? felicitari FELIPE
    8 3
  • Bucurii si pareri de rau
    Superba cursa, bravo Mclaren si Hamilton, Bravo Kubica, aproape fara greseala, Pacat de startul ratat al lui webber, dar bravo pt locul 2.
    imi pare rau de ghinionul lui Button si la fel de al lui Alonso, ca fara lovitura lui Barichello poate era altfel totul.
    Massa a bagat capul la cutia si a scos puncte pt ferrari bv si lui.
    Singurlul cu care am ceva e Vettel care, imi pare foarte impetuos si imatur, greseli ca alea ori le faci intentionat ori le facidin prostie.
    Force india iarasi a aratat ca stie sa taca si sa faca. la fel si pilotii ei. f. Slab de la rosa.
    in rest super sa vedem ce se implanta si la Monza
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru