Hamilton a fost descalificat din cursa de la Melbourne

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 02.04.2009
Lewis Hamilton a fost descalificat din Marele Premiu al Australiei, dupa ce FIA a descoperit ca pilotul englez a furnizat informatii false in timpul audierilor cu comisarii de cursa.

Hamilton a incheiat cursa de la Melbourne pe locul 4, fiind ulterior promovat pe ultima treapta a podiumului dupa ce comisarii de cursa l-au penalizat pe Jarno Trulli cu 25 de secunde.

FIA a considerat la momentul respectiv ca pilotul echipei Toyota l-a depasit pe Hamilton in timp ce safety car-ul rula pe pista, insa comisarii de cursa au convocat pentru aceasta dimineata la Sepang o noua intalnire intre cele doua parti, pentru a reanaliza cazul.

In urma descoperirii a unor noi dovezi, comisarii de cursa au luat decizia de a-l descalifica pe Lewis Hamilton din Marele Premiu al Australiei, Jarno Trulli revenind astfel pe locul 3. Desi FIA nu a confirmat natura dovezilor care au dus la aceasta hotarare, se vehiculeaza ca acestea sunt legate de transmisiile radio dintre Hamilton si echipa sa, care potrivit unor informatii neoficiale contrazic declaratiile oficiale facute de pilotul britanic si McLaren in fata comisarilor de cursa.

"Comisarii de cursa au luat in calcul noile elemente prezentate in legatura cu Marele Premiu al Australiei, considerand ca Lewis Hamilton si McLaren Mercedes au actionat intr-o maniera prejudicioasa oferind dovezi derutante comisarilor de cursa pe data de 29 martie 2009, incalcand astfel articolul 151c din Codul Sportiv International.

Conform articolului 158 din Codul Sportiv International, Lewis Hamilton si McLaren Mercedes sunt exclusi din Marele Premiu al Australiei, iar clasamentul este modificat in consecinta", se arata intr-un comunicat de presa al comisarilor de cursa.

In urma acestei decizii, Trulli a primit inapoi cele 6 puncte castigate pe pista, iar Toyota a ajuns la borna 11 in clasamentul constructorilor, la numai 7 puncte in spatele celor de la Brawn GP. Clasamentul actualizat al Marelui Premiu al Australiei este disponibil aici.

Mai multe detalii despre incidentul de pe circuit dintre Hamilton si Trulli, precum si opiniile celor doi piloti pe acest subiect sunt disponibile aici.

Via | Autosport

Comentarii (35)

  • nu/i a bine
    prins cu mata in sac, nasapa a ajuns , dar vine Glockkkkk si il salveaza ii da locul lui
    0 0
  • Mclaren+Hamilton
    Desi sunt fanul lor trebuie sa recunosc ca m-au dezamagit profund. Rusine sa le fie!!
    0 0
  • ctlnmihai
    Hamilton a fost descalificat din cursa de la Melbourne
    Daca a gresit sa plateasca
    0 0
  • trulli
    trulli va fi instalat pe pozitia 3 cum si trebuie
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Lewis
    Nu inteleg... ce s-a intamplat oricum in cursa si in faza aia cu Trulli. Dar sa minta...
    0 0
  • da
    ma bucur ca acest arogant si-a primit pedeapsa meritata .....poate se mai potoleste asa
    0 0
  • A mintit ca ce?
    Ca nu e criza?
    0 0
  • Bravo FIA
    In sfarsit face si FIA ceva , ca pana acuma , numai in idiotenii ne-au tinut. Cu penalizarea asta si-au spalat o parte considerabila din pacatele acumulate pana acum.
    Cat despre Foamilton , merita penalizat de la cursa de debut . Sunt altii muuult mai talentati ca el , care insa n-au avut norocul sa isi faca debutul la o echipa mare (vezi Vettel , spre exemplu) . Faptul ca este CM este doar un miracol . Nu se va mai repeta :)
    0 0
  • NeoGalaxy
    @FIA
    Interesant este ca FIA a comparat declaratiile lui Lewis date in fata stewarzilor cu cele declarate in fata reporterilor... si de aici a aparut o mica problema. Interesant este ca FIA a facut ce trebuia sa faca. Mai interesant este ca este posibil ca Toyota Williams si Brawn sa fie descalificate pe baza acelor deflectoare. Ar fi pacat pentru ca masina a fost foarte rapida, dar mai pacat este ca acest campionat a inceput iarasi cu scandaluri in afara pistei si numarul lor, cam creste.

    @Join pe unde te-ai ascuns?

    PS. Si la Spa, Lewis a declarat ca a incetinit si atunci comisarii au spus ca masina McLaren nu a incetinit decat cu 5km/ora, fapt dovedit si de faza ca Kimi nu a reusit sa-l depaseasca nici in linie dreapta. Ma rog... faptul s-a consumat de mult.
    0 0
  • :))))))))))))))))
    si acum sa ii vedem la comentarii pe cei care tin cu minunatul campion si preamaritul pilot care a facut o cursa fenomenala
    0 0
  • hamilton
    Are numai obiceiuri proaste baiatul asta. S-a invatat ca totul ii vine de-a moaca...baga o minciuna si gata .... campion mondial, toata lumea il crede??? La sapa nu prea ii place.
    0 0
  • pentru toti fanii catelului
    Hamilton=UN PAPAGAL UNICOLOR FOMIST, care are toate sansele ca in viitorul apropiat sa-l depaseasca chiar pe marele Schumacher....... ohohoho, stati asa mai baieti, nu va grabiti, nu la titluri mondiale sa-l depaseasca, ci la comportamente nesportive! cand il mai vad si pe tac'su cum se sparge in figuri pe la televizor, imi vine sa vomit! hello africa, tell me what you're STEALING :))
    0 0
  • :)
    deci acum a aratat de ce e in stare "distinsul lewis hamilton"....bravo pussycat-ule tine-o tot asa...la mai multe descalificari
    0 0
  • da!
    descalificabil gestul!Copilul asta recidiveaza cu o usurinta suspecta.
    0 0
  • salut
    nu inteleg ce fac astia de la fia!penalizaerea unui pilot sa survina,doar atunci cand el sau masina lui nu indeplinesc niste reguli fixe!asa pe baza comunicatiilor intre pilot si echipa,mi se pare absurd!oricum el a reusit sa vina de pe 18 pe 4,in conditii de cursa si asa nu o poate lua nimeni!cu o masina,care,chiar mclaren declara ca nu e la nivelul la care au crezut!degeaba vot unii sa ii reduca talentul,lui ham-ham,acesta este si sa nu va mirati daca dupa ultima cursa tot l va iesi campion mondial!oricum briton rulez!
    0 0
  • hahahahaha
    nu se poate :)))) n-a mai avut Ham bagata coditza la FIA?! WOW! si se dadea el de ceasu mortii, ce cursa belea am avut, le-am rupt fetzele tuturor...ma, tata, ma, exista justitie divina! Ce cursa ai avut tu, da ce cursa a avut Trulli...la asta nu se gandise cand a bagat gogoasa! we are back in the cards! :))))
    0 0
  • clasament refacut australia
    1. button
    2. barrichello
    3. trulli
    4. glock
    5. alonso
    6. rosberg
    7. buemi
    8. bourdais

    iar dupa 14 aprilie (Curtea Internationala de Apel a FIA - protestul in privinta deflectoarelor ) clasamentul ar putea arata asa:

    1. alonso
    2. buemi
    3. bourdais
    4. sutil
    5. heidfeld
    6. fisichella
    7. webber
    8. vettel
    0 0
  • mad79-reguli fixe!
    Conform articolului 158 din Codul Sportiv International!
    0 0
  • mda
    alonso ar putea castiga cursa..daca vor fii descalificati brawn, toyota si williams...si str pe 2 si 3...fain:)
    0 0
  • @schumy
    nu ii descalifica nimeni nici pe brawn nici pe toyota din cursa asta ca doar le-au dat voie sa participe..... remember 2006 cand honda a fost suspendata 2 curse dar nu li s-a luat nici un punct? asta se poate intampla si acum, dar rezultatele de pana acum n-o sa le fie luate...
    0 0
  • continuare...
    si schumacher la fel in 94 cand s-a descoperit ca e neregulamentara masina benetton.. l-au suspendat dar nu i-au luat punctele
    0 0
  • travis
    in 94 schumacher a fost suspendat pentru ca a depasit la silverston in timpul turului de incalzire si a ignorat steagul negru
    0 0
  • travis
    in 94 schumacher a fost suspendat pentru ca a depasit la silverston in timpul turului de incalzire si a ignorat steagul negru
    0 0
  • scuderia
    este preferatul meu,as prefera insa sa castige altfel:).Nu cred ca vor fi descalificate atatea echipe,e mult mai usor sa fie acceptate acele difuzoare.Mai putin deranj:)
    0 0
  • @Hamilton
    Dreptate se face intotdeauna ;)
    0 0
  • Hamilton
    In sfarsit aproape toata lumea este de acord ca talentul trebuie sa fie dublat de sportivitate si corectitudine, altfel nu face doi bani. Apreciez in acest context atitudinea FIA, care a facut dreptate (poate in compensatie cu Hungaroring 2007, si altele...). Hamilton ( nu inteleg de ce McLaren se compromite sustinand un astfel de pilot, in 2007 ar fi castigat ambele titluri mergand pe varianta normala Alonso 1 si Hamilton 2, dar, dupa cum s-a vazut pierzandu-le pe ambele) a fost ridicat in slavi mai mult si mai devreme de cat trebuia, inexplicabil de ce, se vede acum ca nu este in beneficiul nimanui. Nu cred ca Fia poate fi acuzata de rasism, asa cum s-a plans Hamilton de atatea ori. Sunt bucuros ca in sfarsit s-a facut dreptate si ca Truli si-a reluat locul meritat in clasament (este un adversar declarat al lui Alonso, dar meritele lui actuale sunt autentice, iar Toyota , anul acesta va avea un cuvant greu de spus in F1indiferent de decizia FIA din 14 aprilie).
    0 0
  • Hamilton
    Aici aveti transcriptul convorbirii radio dintre Hamilton si echipa sa... http://www.pitpass.com/fes_php/pitpass_news_item.php?fes_art_id=37417
    0 0
  • ham ham
    acest lucru dovedeste caracterul absolut infect al acestui pilot.este exact opusul lui kimi in privinta sportivitatii si profesionalismului.mi-e sila de el.
    0 0
  • mmmda...
    Daca chiar asa au procedat McLaren si Hamilton, atunci n-au nici o scuza, fara indoiala! Imi pare rau sa vad asta, e echipa si pilotul meu preferat dar... cu scene din-astea gen "Schumi" m-au dezamagit! Sa fii CORECT e mai important decat a fi ORICE altceva! Acum sa suporte consecintele...
    0 0
  • ctlnmihai
    Hamilton a fost descalificat din cursa de la Melbourne
    Hmm..Pacat de talentul lui
    0 0
  • ei na...
    ...va inteleg ca voi sunteti fanii altor piloti,dar nici chiar asa!sa nu recunoasteti eforturile unui pilot cu o masina inferioara!da,a gresit,acum,cine nu a gresit in aceasta viata!sunteti chiar toti usa de biserica de aveti o asemenea atitudine "justitiara"!mi-e scarba devoi!au gresit sa plateasca si cu asta basta,nu sa fie crucificat in asemenea hal,de niste infivizi/individe!bine ca nu mai suntem in evul mediu ca sunt sigur ca voi erati primii care aruncau cu pietre in el si cei care gresesc!
    0 0
  • NUUUUUUUUUU
    Nu-l mai comparati cu schumacher !
    0 0
  • poate se face ceva lumina...
    official recording: http://www.fia.com/en-GB/mediacentre/pressreleases/f1releases/2009/Pages/f1_stewards_decision.aspx
    0 0
  • da
    Schumacher a fost mai mult decat pilot.A tras o echipa dupa el.Orice comparatie cu Ham este ridicola:).Hamilton si mclaren au mintit,si nu e prima data.
    0 0
  • hmm
    se incearca prin orice metoda scoaterea campionului din joc. e prea bun, sa fie batut pe circuit.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru