Hamilton a fost informat că nu va fi depăşit de Button în Turcia

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 07.06.2010
Lewis Hamilton a fost informat prin radio că nu va fi depăşit de Jenson Button în Marele Premiu al Turciei, potrivit unei înregistrări video.

Chiar dacă incidentul dintre Mark Webber şi Sebastian Vettel a acaparat atenţia întregii prese internaţionale, Marele Premiu al Turciei a oferit fanilor un alt duel spectaculos, purtat intre Lewis Hamilton şi Jenson Button.

Deşi cei doi piloţi se îndreptau spre o dublă pentru McLaren, Button l-a depăşit pe neaşteptate pe Hamilton, însă acesta din urmă şi-a recăpătat poziţia câteva secunde mai târziu.

Totuşi, o nouă perspectivă asupra duelului Hamilton-Buitton a părut recent după ce site-ul oficial al Formulei 1 a publicat un clip cu convorbirile radio desfăşurate intre Hamilton şi inginerul său cu numai câteva momente înainte ca Button să iniţieze atacul. Astfel, Hamilton a fost informat că Button nu îl va depăşi, motiv pentru care a intrat pe o setare de economisire a combustibilului, ceea ce explica confurnatarea dintre cei doi.

Iată cum s-a derulat conversaţia:

McLaren: Lewis, trebuie să salvezi combustibil. Ambele monoposturi fac acelaşi lucru

Hamilton: Băieţi, Jenson se apropie de mine.

Dacă mă retrag, Jenson mă va depăşi sau nu?

McLaren: Nu, Lewis. Nu.

Conversaţia explică motivul pentru care Hamilton a declarat la finalul cursei de la Istanbul că a fost surprins de manvera de depăşire a coechipierului său, dar şi dorinţa britanicului de a reveni pe prima poziţie cu prima ocazie.

Clipul video poate fi vizionat aici (necesita logare)

Via | Formula1

Comentarii (5)

  • Jiji
    Probabil o fi ajuns Jiji Beeeehhhkali inginer pe la McLaren si a zis sa-i faca o aroganta lui Hamilton!

    Lasand gluma, cred ca ingierul de care vorbim este desteptul ala care l-a tinut inca 2-3 secunde in plus la pit, de a ajuns Lewis sa aiba acelasi timp "competitiv" ca pilotii Virgin sau Hispania.

    Daca vrea titlul mondial, McLaren ar trebui sa-i puna la treaba si pe cei care schimba pneurile, nu doar pe baietii de la aerodinamica si dezvoltare!
    9 5
  • rayn380
    ....
    Anunturile facute catre Lewis cum sa reduca ritmul si sa economiseasca benzina si pneurile, au fost publice inca din cursa prin intermediul Team Radio-urilor. Ceea ce n-am auzit, este atunci cand Lewis a intrebat daca va fi depasit sau nu de Button. I s-au dat aceleasi indicatii si lui Button, dar ulterior depasirilor succesive dintre cei doi. Oricum, ori nu s-au inteles inginerii celor doi si n-au comunicat datele in acelasi timp ori Button a fost putin cam parsiv si si-a incercat "norocul"(bine ca nu s-a transformat in ceva gen vettel-weber). Asta a fost si motivul pentru care Button l-a ajuns pe Lewis si a incercat sa-l depaseasca, adica a redus ritmul pt economie, ca in conditii reale de curse, sa fim sinceri, n-are sanse Button sa-l depaseasca pe Lewis cu aceeasi masina, de altfel am si vazut cursa trecuta, a fost pt scurt timp pe P1 dupa care Lewis nu s-a lasat si si-a recapatat pozitia. De altfel, in conditii normale, daca Lewis ar fi in spatele lui Button si i s-ar da voie, cu siguranta l-ar face, zic asta dpdv al stilului de pilotaj al celor 2, Hamilton e agresiv, ataca tot timpul, pe cand Button este un pilot devensiv, care merge fara greseala si inchide bine......
    13 9
  • rayn380
    @mika
    Sunt de acord cu tine atunci cand vorbesti de mecanicii echipei McLaren. Acestia scot cei mai prosti timpi dintre echipele fruntase, chiar nu-mi dau seama ce se intampla cu ei, au experienta, intrucat nu cred ca-s veniti la McLaren de ieri, deci ar putea sa se miste mai cu talent, ca anul asta s-au miscat ca "melcii", o mare parte din vina, ma refer la vina cand zic de cursa trecuta precum si alte curse, precum si oarece vina pentru pierderea de puncte echipei, le este atribuita si lor o parte din aceasta "vina" Chiar trebuie sa umble si acolo Martin, nu doar la dezvoltarea masinii. Eu cred ca si ei vad treaba asta si inclusiv vor progresa si la capitolul schimb de pneuri...
    5 6
  • Red Bull
    lasa-ne
    Eheii, de-aici e morga lui ham din finalul cursei:))..nu intelegea de unde tupeul lui Button de a depasi...asta e abia inceputul. Button e in fata lui ham, si daca isi va mentine pozitia o sa-l vedem ciocolata topindu-se..
    4 7
  • discutii retardate
    pai din moment ce nu mai exista spectacol pe pista , acesta apare ieftin de la boxe prin replicile puerile primite de piloti (vezi schumacher cand a incepus sa picure a fost informat ca sa nu ruleze sau franeze pe vibratoare pt ca sunt alunecoase - c'mon , tipul e mustard pe ploaie )
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru