Hamilton a fost retrogradat pe ultimul loc al grilei

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 28.03.2009
Lewis Hamilton a fost retrogradat pe ultimul loc al grilei de start pentru Marele Premiu al Australiei dupa ce a schimbat cutia de viteze a monopostului MP4-24.

Lewis Hamilton a primit o noua lovitura dupa prestatia dezamagitoare din calificarile pentru Marele Premiu al Australiei din acest weekend. Detinatorul titlului mondial nu a putut iesi pe circuit in a doua parte a sesiunii de calificari din cauza unor probleme tehnice la cutia de viteze, astfel ca urma sa plece in cursa doar de pe locul 15.

Echipa avea alternativa de a inlocui treptele de viteze ale unitatii pentru a evita o penalizare, insa McLaren a decis in cele din urma sa schimbe intreaga cutie de viteze. "A fost o eroare la una dintre trepte si, chiar daca puteam schimba treptele confirm actualului regulament, vom schimba cutia de viteze", a declarat Martin Whitmash, seful echipei McLaren.

In urma acestei hotarari, Hamilton a primit o penalizare de 5 pozitii pe grila de start si va fi nevoit sa porneasca in cursa de pe ultimul loc, misiunea britanicului de a reveni cu cel putin un punct dupa aceasta cursa devenind si mai dificila.

Conform regulamentului tehnic, o cutie de viteze trebuie utilizata pentru cel putin patru Grand Prix-uri.

Este posibil ca McLaren sa fi luat decizia inlocuirii totale a cutiei de viteze considerand ca Marele Premiu al Australiei este oricum pierdut, iar utilizarea cutiei de viteze cu defectiuni in cursa de la Sepang din weekendul viitor ar fi putut provoca noi probleme pentru echipa.

Coechipierul lui Hamilton, Heikki Kovalainen, va lua startul in cursa doar de pe locul 14.

Via | McLaren

Comentarii (10)

  • ia tata...
    Sa te vad ce poti si cu carutza asta si de pe ultimul loc... :o(
    0 0
  • sanse reduse
    Retrogradarea lui Hamilton este o grea lovitura pentru el si echipa sa care si asa nu a avut rezultate f bune in calificari.Acum totul depinde de strategia de cursa.Eu daca as fi in locul lui as merge cu rezervorul plin sau macar 75 %, banuind ca cei din fata au rezervoarele cu mai putina benzina.
    0 0
  • lasa ma
    sa vedem fanii mclaren postand aici
    0 0
  • ctlnmihai
    @cobra
    Ti-am spus mai devreme k hamilton ar putea fi retrogradat pe ultimul loc..Si cred k o sa termine pe locul 10 in cursa..
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Lewis
    Daca este sa fim sincer, lasand la o parte talentul lui, anul trecut a avut foarte mult noroc. Nu cred ca norocul tine cu cineva la nesfarsit, dar din declaratiile lui Lewis de anul trecut, si singur isi dadea seama ca anul asta o sa fie diferit.
    0 0
  • Alonso
    Acum nu mai e Alonso la echipa si se vede difernta ca Ham. nu e bun , acum e cu totul alta masina. acuma sa vedem cine ii mai aranjeaza masin cutu cutu hamham acuma e rogeru F1
    0 0
  • ctlnmihai
    @panavali
    Pana acum nici Renault n-a stralucit si Alonso e in al doilea sezon la ei
    0 0
  • ctlnmihai
    @neo
    Cand e vb de alte echipe care sunt in frunte tu aduci vb de noroc
    0 0
  • !!!!??? lasa ma de cobra 28.03.2009, 12:26 sa vedem fanii mclaren postand aici
    ce crezi dupa prima cursa se gata campionatul ???oricum dupa parerea mea ferrari sunt mai paraleli decat mclaren acum macar cei de la mclaren au o scuza si in teste au mers slab si oricum eu cred ca pana la maarelel premiu de saptamana viitoare o sa rezolve problemele sunt o echipa care poate reveni foarte usor.si ma bucur pentru Brwan Gp deoarece au motoare mercedes si cred ca merita cel mai mult sa fie in frunte!!!
    0 0
  • ctlnmihai
    @Join
    Tin cu Mclaren dar nu cred k isi vor reveni decat incepand cu barcelona in cel m fericit caz
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru