Hamilton admite că McLaren este mai lentă decât Red Bull şi Ferrari

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 29.10.2010
Lewis Hamilton a recunoscut superioritatea monoposturilor Red Bull şi Ferrari şi spera să rămână în cursa pentru titlul mondial şi la Abu Dhabi.

Lewis Hamilton a coborât la 21 de puncte în clasamentul general în urma liderului Fernando Alonso cu numai două curse înainte de final, având nevoie de rezultate foarte bune în Brazilia şi Abu Dhabi pentru a cuceri titlul mondial.

Britanicul a admis că misiunea este îngreunata decisiv de faptul că McLaren are cel mai lent monopost dintre cele 3 implicate în luptă, însă este încrezător că va putea rămâne în cursa pentru trofeu şi după Marele Premiu al Braziliei.

"Va fi dificil, am văzut în Coreea de Sud că avem probabil doar al treilea monopost ca viteză, aşa că probabil nu suntem favoriţi, dar asta este ok. Aducem părţi noi pentru monopost tot timpul şi ştiu că vom avea upgrade-uri pentru Brazilia, dar va trebui să vedem dacă vor fi suficiente. În acest moment, obiectivul este să mergem în Abu Dhabi cu o posibilitate matematică de a câştiga titlul. Aşa cum am văzut, orice se poate întâmpla în ultima cursa, aşa că în Brazilia vrem să prelungim provocarea şi să maximizăm totul pentru Abu Dhabi.

Sigur, ar fi frumos să câştig la Interlagos, dar facem totul pas cu pas în acest moment", a declarat pilotul echipei McLaren pentru site-ul său oficial.

Hamilton ar fi fost la numai 7 puncte în urma lui Alonso dacă nu ar fi comis o eroare de pilotaj în Coreea de Sud în urma căreia a fost depăşit de noul lider al clasamentului, însă britanicul susţine că oricum nu ar fi fost capabil să-i ţină piept spaniolului până la sfârşitul cursei.

"Ar fi fost extrem de dificil. Întreaga cursă m-am chinuit cu aderenta şi am avut problema să încetinesc maşina fără să blochez pneurile fata. De aceea am ieşit în decor în primul viraj, pentru că a fost dificil să încetinesc în acel viraj. Acolo m-a depăşit Alonso, dar cred că ar fi fost doar o problemă de timp până când ar fi trecut oricum de mine", a mai precizat el.

Via | Lewis Hamilton

Comentarii (13)

  • EndlessDarkness
    Beyond My Fear
    Ce diferenta intre atitudinea de acum 2 curse cand "I always race with my heart" si acuma " m-as bucura sa castig, dar facem totul pas cu pas". Acum 2 curse de credea pradator si acuma bate in retragere ca un animal ranit, totul metaforic evident.
    13 8
  • Diesel
    Lewis
    Mi se pare o declaratie matura din partea lui Hamilton si chiar sincera.Eu am spus mereu ca in acest an va fi principalul adversar al lui Alonso si viceversa.Inca nu mi-am schimbat parerea cu toata superioritatea Red Bull.
    12 2
  • @Diesel
    Nu ti se pare ca dupa fiecare esec al sau masina a fost de vina iar el nu? :)) Si cand te gandesti ca in ultima cursa Alonso a folosit pentru a 4-a oara motorul nr.8....
    11 9
  • Diesel
    @321xiorel123
    Hamilton daca are un monopost perfect nu prea greseste.Putina experienta ii mai trebuie, sa-si mai educe putin instinctul, pozitiv de altfel.Senzatia mea este ca monopostul Mclaren nu si-a rezolvat problema cu apasarea aero, desi pe liniile lungi continua sa fie foarte rapida.Nici Alonso nu a avut pana in Valencia un monopost foarte bun insa inginerii aveau pregatita acea versiune B care are un sasiu-difuzor performant.Plus ca au implementat cu succes ce aveau ceilalti(Red Bull).Fara acea problema de motor Ferrari ar fi avut sanse foarte mari si la titlul constructorilor.Dincolo de asta trebuie sa manifestam un optimism moderat, in doua curse orice se poate intampla.Chiar sa iasa Hamilton campion mondial.
    14 5
  • @xiorel Are 8 motoare pe care le poate folosi cum doreste pe parcursul campionatului, asta nu inseamna ca de 4 curse merge cu acelasi motor.
    Sper sa dea rezultat pana la capat strategia celor de la Ferrari, care la inceputul campionatului au testat motoarele si nu le-au fortat, iar acum dau randament maxim. Modificarile aduse pe parcurs au fost dezvoltate in jurul motorului. Au lucrat bine, dar sa-i tina pana la sfarsit. Alonso are atatea motoare unde nu a fortat si cred ca nu o sa aiba probleme.
    7 8
  • frumos si corect
    Bravo lui, o declaratie de om cu capul pe umeri.
    11 2
  • @maryo37
    Maryo, iti jur ca am citit undeva de acel motor Nr.8 folosit de 4 ori! Stiu ca e greu de crezut si eu am aceleasi sentimente dar daca s-ar dovedi asta, motorul Ferrari ar fi pe prima pagina din ziar. Probabil ca tu te gandesti la varianta ca din alea 8 motoare Alonso a mai folosit pentru inca odata 4 motoare....Nu, Era scris clar: motorul nr.8 folosit pentru a 4-a oara.
    10 2
  • @Diesel
    Teoretic asa e: mai are sanse; practic trebuie sa astepti; nu visa prea mult ca daca va castiga Alonso campionatul te vei trezi brusc si te vei da cu capul de pereti.
    10 3
  • @Diesel
    Si inca ceva: in cursa din Turcia pe care a castigat-o si el si Button aveau aceleasi masini....iti aduci aminte cum a castigat cursa? I-au spus cei de la boxe lui Button ca are probleme cu uleiul...avea pe d...u. "Hamilton daca are un monopost perfect nu prea greseste" -cand a depasit safetycar-ul a gresit pentru ca n-avea o masina performanta? :))
    9 4
  • declaratia lui Hamilton
    O declaratie de bun simt. Daca o tine tot asa va deveni un mare pilot. Mai mare decat este acum.
    7 6
  • Spartanu
    F1
    daca alonso isi pierde sansele la titlu(sper sa nu fie asa),atunci imi doresc in afara de hamilton oricare pilot sa castige titlu.hamilton bn ca recunoaste,e lent si el nu numai cei de la mclaren.
    11 5
  • Diesel
    321xiorel123
    E un pusti teribil si greseste.Vom vedea cum va fi cand se va maturiza.Cand sunt bucuros nu obisnuiesc sa ma "dau cu capul de pereti":).
    8 4
  • spovedania natangului
    O declaratie care spune ca ii place caruta aia cu gaura da s-ar vrea da mai bine cu un Red Bull sau Ferrari.Si mai spune ca promite c-o sa-si mai vada lungu nasului, cel putin asa l-a invatat Alonso in ultima cursa.
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru