Hamilton: "Alonso merită să câştige titlul mondial"

de Daniel Popescu
Marti, 16.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton consideră că Fernando Alonso merită mai mult titlul mondial decât Sebastian Vettel, însă nu uită să laude Red Bull Racing pentru cele trei victorii consecutive.

Lewis Hamilton a admis luni că nu mai speră să câştige titlul mondial în acest sezon, după ce a obţinut un singur punct în cursa din Coreea de Sud şi a coborât la 62 de puncte în spatele liderului Sebastian Vettel.

Din ipostaza pilotului care priveşte cu detaşare la luptă pentru trofeu, pilotul echipei McLaren afirmă că Fernando Alonso este cel care merită să fie campion în acest sezon, însă în acelaşi timp remarcă şi recuperarea ceor de la Red Bull, care au câştigat ultimele trei curse prin Vettel.

"Simt că Alonso merită titlul pe parcursul acestui an. Echipa lui nu a comis nicio greşeală. Nu a fost întotdeauna cel mai rapid, dar a fost acolo sus. A pilotat tot anul ca un campion ce este şi, prin urmare, simt că el este triplu campion mondial. Cei de la Red Bull au avut momente bune şi mai puţin bune, dar totuşi au făcut o treabă grozavă. Au câştigat ultimele trei curse", a declarat el.

Urmareste Automarket
Hamilton a vorbit şi despre relaţia pe care o are cu coechipierul Jenson Button, după ce presa internaţională a speculat că între cei doi a izbucnit un clonflict, mai ales în lumina acuzaţiilor de lipsă de respect formulate de Hamilton pentru că nu mai este urmărit pe Twiiter de conaţionalul său.

"Nu am fost niciodată distrat în acest an şi încă sunt 100% în această echipă până în ultimul minut.

Oamenii vor continua să spună că există o ruptură între mine şi Button, dar sincer să fiu nu există nicio problemă între noi. Fac parte din această echipă de mulţi ani şi am o relaţie grozavă. Cred că sunt la fel de iubit pe cât iubesc echipa. Sper să pot obţine încă un podium în ultimele curse, dar în Coreea de Sud nu am fost suficient de rapizi", a mai precizat el.

Via SkySports

Comentarii (10)

  • "ca un campion care este" :))))) ca un campion care este el campion
    11 4
  • care este el campion
    Oare cum de si-au permis cei de pe automarket sa plublice o stire ca asta...! fanii hammilton va vine un pic acru... unde va sunt denigrarile si reprosurile la adresa lui Alonso... este greu de crezut cata discriminare vad eu in comment-urile de pe acest site la adresa lui, noroc ca nu citesc straini publicatiile noastre pt ca ar rade si cu ........ de noi, si asa suntem de ras pentru ca suntem forte usor de manipulat si nu stim sa citim printre randuri, nici in cele mai proaste publicati englezesti nu am vazut atatea denigrari si injurii la adresa lui Alonso, cate am vazut aici.
    14 7
  • Iliescu
    Daca Senna a avut un rival si acela a fost Prost, in moentul de fata Alonso e intr-o liga proprie, cel mai de temut adversar al lui o recunoaste...
    9 11
  • da, eu sunt fan hamilton pt ca pur si simplu imi este simpatic fara sa imi explic asta (la fel cum resimt antipatie fata de alonso)... imi este simpatic desi nu sunt de acord cu principiile de viata ale lui (din acest punct de vedere il apreciez pe vettel care e un om modest si nu se remarca decat pe pista de curse)... de fapt in ordinea simpatiei hamilton nu este primul ci dupa schumacher si raikkonnen! de asemenea ii simpatizez pe pe paul di resta (sper sa ajunga intr-o echipa mare ... cred ca va arata ce poate avand in vedere ca l-a batut pe vettel in F3 din postura de coechipier) si pe bruno senna! dar asta nu inseamna ca nu ii apreciez valoarea lui alonso! l-am vazut ce a facut cu hamilton coechipier (au fost cam egali sa zicem desi alonso era dublu campion mondial iar hamilton debutant) si sa speram pentru binele sportului ca il vom vedea coechipier cu vettel in 2014! personal cred ca va fi peste vettel cel putin in primul an la ferrari... dar sper sa avem ocazia sa vedem asta!
    0 5
  • x_zone
    iliescule marele tau noroc este simplul fapt ca ai fost carpa lui ceausescu.
    9 0
  • Alonso
    Alonso nu doar ca are rival. Are rivali. Si sunt si mai buni decat el. Asta e principala problema a lui. Intr-un campionat fara marlanii si favoritisme, l-ar bate multi, incepand cu Massa.
    10 12
  • ceausescu
    (@Alonso) Dupa ce 3 ani la rand Alonso l-a desfintat efectiv pe Massa, vi si spui ca Massa ar fi mai bun, tu cu siguranta nu te uiti la F1, si tind sa cred spusele lui "care este el campion" chiar daca sunt usor exagerate...
    11 3
  • noroc cu massa care stie sa dezvolte o masina......
    6 11
  • @iuliana
    @iuliana ...buna asta cu dezvoltatul masinii...se pare ca pacalicii aia 2 de la digi, comentatori cica, care au venit cu bazaconia asta si-a gasit adepti
    9 3
  • Ce usor ajung fanii Alonso la nirvana...
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru