Hamilton avertizează că McLaren regresează în curse

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 28.05.2012
Lewis Hamilton este dezamăgit de prestaţia de la Monaco şi avertizează că McLaren trebuie să îmbunătăţească radical monopostul în regim de cursă.

Lewis Hamilton a terminat doar pe locul cinci Marele Premiu al statului Monaco, după ce a pierdut două poziţii comparativ cu locul ocupat pe grila de start.

Pilotul echipei McLaren a fost depăşit de Fernando Alonso după prima intrare la boxe şi a pierdut încă un loc în faţa lui Sebastian Vettel, care a mizat pe o strategie diferită.

Nemulţumit de rezultatul obţinut, britanicul a tras un semnal de alarmă şi spune că McLaren trebuie să remedieze rapid problemele monopostului în regim de cursă, mai ales că celelate echipe înregistrează constant progrese.

"Nu îmi place deloc să merg înapoi. Echipa are cu siguranţă ceva de muncă deoarece cădem în spate cursă de cursă, iar alţii progresează mult. Dacă nu suntem norocoşi, atunci vom cădea", a declarat el pentru postul de televiziune SkySports.

Coechipierul său Jenson Button a avut parte de un weekend şi mai dificil: a ratat calificarea în Q3 şi a abandonat cu 8 tururi înainte de final într-un moment în care nu avea nicio şansă să termine în puncte.

Britanicul a dat însă vina pe traficul din faţa sa şi pe şansele limitate de depăşire.

"Este frustrant când eşti mult mai rapid şi nu poţi depăşi. Oricum, jocul s-a terminat, cel puţin nu a mai trebuit să parcurg ultimele 8 tururi ca să simt şi mai mult durerea. Dar acum s-a terminat şi aşteptăm să obţinem rezultate mai bune în calificări şi să nu mai avem ghinion. Am avut foarte mult ghinion la start şi de aceea am coborât atât de mult. A fost un weekend dificil", a precizat el.

Frustrările lui Button sunt justificate şi de cifre: cel mai bun timp al său în timpul cursei a fost 1:19.923, cu numai două zecimi de secundă mai bun decât cel mai bun timp realizat de Narain Karthikeyan, unul dintre piloţii HRT.

Via | SkySports | SkySports

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru