Hamilton: "Campionatul se termina în ultimul viraj al ultimului tur"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 10.11.2010
Lewis Hamilton susţine că titlul mondial se va decide în ultimul viraj al ultimului tur, însă admite că are şanse minime să câştige pentru a doua oară trofeul.

Lewis Hamilton este la 24 de puncte de liderul Fernando Alonso înaintea cursei decisive din Abu Dhabi şi, teoretic, este încă implicat în lupta pentru titlu.

Cu toate acestea, britanicul admite că speranţele sale la titlu depind mai degrabă de eventualele problele ale rivalilor sau şi spune că nu se simte sub aceeaşi presiune ca şi în anii precedenţi.

"Am fost în lupta pentru titlul mondial la ultima cursă a sezonului în ultimele două ocazii şi cunosc presiunea pe care o simţi când eşti foarte aproape să atingi titlul. Însă anul acesta se simte puţin diferit. Chiar dacă matematic sunt încă în luptă, sunt conştient că, fiind la 24 de puncte în urmă, nu numai că trebuie să câştig duminică, ci şi să-l văd pe liderul clasamentului în afara punctelor. Şi, chiar şi atunci, s-ar putea să nu fie suficient. Aşa că nu simt presiunea în acelaşi mod în care am simţit-o în 2007 şi 2008", a declarat britanicul.

Cu toate acestea, Hamilton susţine că va lupta pentru titlul mondial până în ultimul viraj al ultimului tur, pentru că a trăit o experienţă similară în Marele Premiu al Braziliei din sezonul 2008.

"Am văzut şi înainte că titlul este impredictibil şi volatil.

Şi cred că această ultimă cursă a anului poate fi mai impredictibilă decât în mod obişnuit. Ştiu din experienţa personală că titlul nu este decis până treci linia de sosire în ultimul tur, aşa că nu numai că mă voi asigura că sunt acolo la final, cu chiar voi forţa până la sfârşit. Va fi un spectacol strălucitor şi un eveniment grozav pentru fanii Formulei 1 din întreaga lume. Abia aştept", a mai precizat el.

Via | McLaren

Comentarii (7)

  • campionat
    Campionatul pentru tine s-a terminat demult.Esti veriga slaba.Drum bun.
    23 18
  • Spartanu
    F1
    pai e logic ca hamilton a castigat titlul in 2008 cu ajutorul lui glock.
    24 15
  • mobius
    succes Alonso
    Nu vad nici o intentie de a-l ajuta pe Alonso, din contra.
    19 9
  • Tifosi
    Mobius
    Sa-l ajute pe Alonso?Nici vb, lui Alonso ii ajunge echipa Ferrari care ii sta alaturi.Hamilton sa se ajute pe el si sa termine cursa.
    19 13
  • Hamilton
    El stie ca are sanse minime la titlu si nici nu spera prea mult ca i se poate intampla o asa minune, dar asta nu inseamna ca se va da la o parte si se va lasa depasit de ceilalti...va lupta pana in ultimul tur pentru o pozitie cat mai buna in clasamentul cursei si de ce nu pentru victorie. Si mi se pare normal sa faca asta...chiar daca nu mai are sanse la titlu de ce sa nu castige o cursa?
    23 2
  • Campionatul se termina în ultimul viraj al ultimului tur"
    Prostule, pentru tine se termina in primul viraj sau in roata lui Webber!
    8 6
  • Ultimul viraj
    Asa cum s-a terminat pentru Massa la Interlagos in ultimul viraj cand Glock s-a dat din drumul spre campionat al lui Hamilton .
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru