Hamilton critică lipsa de fiabilitate a monopostului McLaren

de Daniel Popescu
Marti, 06.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a sugerat că ar fi putut lupta pentru titlul mondial în acest sezon dacă McLaren nu ar fi suferit numeroase probleme de fiabilitate.

Lewis Hamilton a aruncat câteva săgeţi în direcţia celor de la McLaren la finalul Marelui Premiu din Abu Dhabi, sugerând că problemele de fiabilitate înregistrate de monopostul MP4-27 l-au împiedicat să lupte pentru titlul mondial.

Declaraţia sa vine în contextul în care britanicul a abandonat în prima parte a cursei din Abu Dhabi din cauza unei defecţiuni tehnice în momentul în care era lider şi se îndrepta uşor spre a patra victorie din acest sezon.

"Anul acesta nu a fost cel mai uşor, deşi eu am fost în cea mai bună formă. Am avut numeroase defecţiuni în ultimele patru sau cinci curse, aşa că fiabilitatea a reprezentat o mare problemă pentru noi. Dar nu am niciun dubiu, echipa le poate remedia. Trebuie doar să ţinem capul sus şi să privim înainte", a declarat el pentru postul britanic de televiziune BBC.

Urmareste Automarket
Hamilton speră să fie capabil să obţină rezultate mai bune în ultimele două curse ale sezonului, cu atât mai mult cu cât acestea vor fi ultimele în combinezonul McLaren înainte de plecarea la Mercedes.
De altfel, britanicul a precizat înaintea cursei de la Abu Dhabi că vrea să încheie sezonul cu o ultimă victorie obţinută pentru McLaren.

"Nu am adus niciun update în Abu Dhabi, dar pregătim ceva pentru următoarea cursă (n.r - de la Austin). Sper cu adevărat că monopostul să funcţioneze bine în următoarele două curse pentru a reveni în frunte şi poate vom termina o cursă pe primul loc pentru ultima oară. Sunt foarte mulţumit de munca pe care am făcut-o şi nu aş fi putut face mai mult", a adăugat el.

Via BBC Sport

Comentarii (6)

  • adidor77
    ce pot sa zic decat ca are dreptate. E deja frustrant si pentru fani ca deja au fost prea multe curse in care a terminat doar un monopost, asa ca ii inteleg perfect pe ei mai ales ca lupta in calificari si in cursa sa obtina un loc cat mai bun dupa care ... pauza. Oricum ii urez nervi de otel mai ales ca de anul viitor a ales o masina "foarte fiabila" ;))
    25 3
  • cu ce a ajutat hamilton la dezvoltarea monopostului?
    CU NIMIC!
    nu stie decat sa se planga si sa distruga masina chiar si atunci cand se intampla sa mearga bine,
    Mercedes n-a facut nici o afacere cu aducerea lui in echipa, Mercedes avea nevoie de un pilot cu o gandire matura, cu mult talent si bun cunoscator al monopostului ca sa poata ajuta in dezvoltarea lui,
    hamilton e doar UN DEZASTRU care trage in jos si echipa la care concureaza, ar putea sa invete de la Vettel care e un pilot tanar si el dar e mult mai disciplinat si e un adevarat talent sau de la experimentatul Alonso care dupa Schumacher e un maestru al volanului si e capabil sa scoata mai mult decat se poate dintr-un monopost chiar daca acel monopost cam lasa de dorit de multe ori,
    asa ca degeaba critaica hamilton ca vina ii apartine in proportie de cel putin 70%
    9 25
  • X_Zone
    mai sus e CV-ul meu,
    o sa revin cu un update :))
    6 9
  • Cel mai bun pilot de formula 1 - mare pacat ca are atat de mult ghinion
    13 7
  • Vettel e talentat doar la vorbit prostii.In formula 1 exista cel putin 10 piloti mai buni decat el si daca s-ar fi aflat la oricare alta echipa nici o cursa nu ar fi castigat in acest sezon
    8 11
  • Ferraristi tzarani.
    @io

    Ai perfecta dreptate....trebuia Hamilton sa-si schimbe singur rotile in prima parte a sezonului sau sa-si verifice nivelu de combustibil din rezervor.

    Ma plictisiti cu pretextul daca Schumacher n-a realizat bla bla bla la Mercedes , atunci cine? Cat despre dezvoltarea monopostului presupun ca Button il dezvolta nu? de aia nu e capabil sa-si gaseasca nici un "rahat" de set-up si a fost mediocru tot anul...
    9 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru