Hamilton: "Cursa mea s-a terminat in primul viraj"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 13.07.2009
Lewis Hamilton spune ca orice speranta intr-un rezultat bun la Nurburgring s-a naruit in urma pagubelor produse la monopost de incidentul cu Mark Webber.

McLaren a demonstrat la Nurburgring ca este intr-o revenire de forma accentuata prin prisma update-urilor aerodinamice aduse la monopostul MP4-24.

Plecat de pe un nesperat loc 5, Lewis Hamilton a profitat din plin de sistemul KERS si a dat senzatia ca poate ocupa primul loc in primul viraj al cursei.

Totusi, dupa ce a iesit larg in exterior, pilotul echipei McLaren a suferit o pana la unul dintre pneuri in urma unui contact cu Mark Webber. Englezul a fost nevoit sa intre imediat la boxe si a revenit pe circuit pe ultimul loc, la un tur in spatele liderului, astfel ca orice sansa de a obtine un rezultat satisfacator s-a naruit.

"Cursa mea s-a terminat efectiv in primul viraj. Am avut un start lansat spre primul viraj si am franat in momentul in care am simtit o lovitura in spate. Cred ca pneul spart a deteriorat podeaua monopostului si pilotam ca si cand eram pe gheata. Am sugerat echipei sa abandonez pentru a salva motorul si cutia de viteze pentru viitor, pentru ca avem mai mult potential decat am anticipat inaintea acestui weekend", a declarat el.

Desi nu si-a ascuns dezamagirea pentru ratarea unei bune oportunitati de a obtine puncte, Hamilton ramane optimist in perspectiva curselor urmatoare.

"Astea sunt cursele, mergem inainte. Cel mai bun lucru din acest weekend este ca noile update-uri au avut succes. Echipa a facut o treaba fantastica in ultimele saptamani si astept cu nerabdare cursa urmatoare", a incheiat el. 

Totusi, McLaren nu s-a intors cu mana goala din Germania, Heikki Kovalainen reusind sa obtina un punct prin prisma locul 8 ocupat la final. De altfel, echipa anglo-germana a pus astfel capat unei perioade de patru curse consecutive in care nu reusise sa-si treaca niciun punct in cont. 

Kovalainen sustine ca si-a aparat din greu pozitia pentru a putea obtine un punct in Germania, in timp ce Martin Whitmarsh remarca progresele realizate de McLaren in termeni de performanta.

Via | McLaren

Comentarii (21)

  • cine mah...?
    cine l-a lovit mah pe hamilton ca m-am uitat de 10000 de ori la reluari cu startul cursei. eo nu vad sa fi fost atins de cineva mai ales de webber...care avea alta treaba cu rubens
    0 0
  • screamy b
    Atunci ar trebui sa-ti faci rost de o pereche de ochelari si ta uiti si a 10001 oara la reluare. Asa poate ai sa observi ca exista contact intre monoposturile lui Webber si al lui Hamilton.
    0 0
  • bah...
    dak hamilton e prost si gandeste ca un copil de doi ani n-ai ce sa-i faci nu l-a atins delocsi dak printr-o minune s-au atins e vina lu hamilton....foloseste kers-ul la plecare si i se intepeneste degetu pe buton si uta sa franeze exact ca in jocurile alea stupide pt copii....si uite-te si u lavideo si-mi zici secunda respectiva ca sa ma uit mai atent ok ?
    0 0
  • link...
    cel mai potrivit link: http://www.youtube.com/watch?v=5pF_P_QC9vg
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Lewis
    Tare este ca in filmulet se vede cum Lewis il loveste cu pneul spate dreapta pe Webber, ma rog loveste aripa fata, dar Webber nu are nici o vina, oricum nu avea unde sa se duca :), Totusi nu cred ca va recunoaste ca este vina lui, din ce scrie sus, vad ca da vina pe Webber :)
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Filmulet
    Din secunda 13 pana in secunda 16 se vede exact ce am scris eu mai sus :)
    0 0
  • dap...
    se vede fff putin ...da cum am spus nu are webber vina......cv de genu s-a intamplat cu schumacher la ultima sa cursa in lupta ci giancarlo, dne cat l-am injurat pe fisico :)
    0 0
  • @neogalaxy
    parca ai mai zis ca todeauna pilotul din fata are prioritate . Dupa cum se observa , Lewis era in fata lui Webber . ce faci mai omule te contrazici singur ? Acum incearca sa-l scoti pe Webber .
    0 0
  • kimi
    nu Mark Webber i a provocat pana ci kimi ,Mark Webber era in fata lui Ham se lupta pentru poziti 1
    0 0
  • Pt. toata lumea!!!
    Nu a spus nimeni ca Webber este vinovat de ceea ce i s-a intamplat lui Hamilton (cel putin eu nu am spus-o). Contact a existat intre cei doi chiar daca acesta nu a fost unul brutal. Un pneu nu se sparge doar pt ca pilotul vireaza mai larg. Sunt fan McLaren si mai ales fan Hamilton, dar trebuie sa recunosc ca englezul s-a precipitat din nou si a gresit copilareste. A simtit ca are o masina mult mai buna decat in celelalte curse din anul acesta si a incercat inca din primul viraj sa obtina o pozitie care sa ii ofere sansa unui podium. A gresit, a platit.
    0 0
  • panavali
    Porti cumva ochelari??? Daca porti scapa de ei sa vezi mai bine.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @sharky_raduku
    Are prioritate dar nu si la lovirea altor piloti si dupa aia... sa dea vina pe altii. Lewis era in fata lui Webber si stii ceva? Trebuia penalizat cu 25 de secunde pentru ca a schimbat directia de 2 ori. A fost dreapta - stanga - dreapta. Sau nu ai observat nici asta?
    0 0
  • NeoGalaxy
    @sharky_raduku
    Ah si deci un fraier intra in mine, desi era in fata mea si avea pista goala si tot eu sunt de vina nu? Mama ce smecherie. Pai fraier a fost Lewis pentru ca desi avea toata pista in fata lui, l-a lovits si pe Mark, a gresit si traiectoria si a iesit si in decor de 2 ori pe ambele parti ale pistei. Si toate astea pentru ca nu stia ce sa faca si nu a fost in stare sa "vada" o alta trasa ideala pentru masina lui. Daca era destept, frana cand trebuie si se lupta aia cu pilotii din fata lui. Dar nu s-a calicit si uite ca nu i-a iesit. Prostia se plateste. A avut noroc cu carul in 2008, acuma in schimb ne bucura cu "talentul' lui la facut optari pe pista. Asta este. Este chiar asa de greu sa vezi ca a gresit? Macar el sa aiba curaj sa recunosca asta... ca fanii lui... au ochelari de cal.
    0 0
  • aveti ceva...
    De mult tot citesc comentariile voastre, voua nu va place Hamilton?...
    0 0
  • @neogalaxy
    eu nu am spus ca Hamilton nu a gresit . Vina e in proportie de 50-50 . Webber am observat ca mai avea spatiu . Oricum , vorba ta , trebuie sa ai ochelari de cal ca sa vezi ca Hamilton nu a luat un start exceptional . (exceptand asta ) .
    0 0
  • NeoGalaxy
    @sharky_raduku
    Startul a fost exceptional mai ales ca avea si cel mai putin benzina, destept era daca si fructifica lucru asta. Ce pacat ca nu se dau puncte pentru starturi exceptionale si pentru optari facuti pe pista. Vina este 100% a lui Lewis tocmai pentru ca in secunda care conta a gresit. Avea pista libera si in loc sa-si vada de cum sa iasa bine, a incercat sa-i blocheze pe altii. Se numeste prostie si cum spunea chiar el, altii gresesc, el nu greseste.
    0 0
  • @nouagalaxie
    Frate tu iti citesti comentariile dupa ce le postezi? Cred ca nu exista articol care sa nu aiba 10 commenturi din partea ta. Cred ca miki minciuniki e copil pe langa tine! Tu te pricepi la toate, vezi cel mai bine, stii strategii, cunosti piloti....esti super tare! Cred ca mori de ciuda ca te-ai nascut in Romania, ca daca apareai in galaxie mai la vest acum erai de cel putin 8 ori campion mondial...ca Felipe al tau...sau baiatul asta inca nu e nici macar odata campion...asa e...Lewis a castigat anul trecut...ghinion!
    Revenind la startul cursei, Lewis a fost spectaculos 100% si eficient doar pe jumatate. De remarcat insa ideea pilotului britanic, ocupat de spatiul oferit, nu ca Webber, preocupat sa-l bage in zid pe Barrichello (manevra pentru care a si fost penalizat).
    0 0
  • NeoGalaxy
    @mikahakkinen
    Impresionant post, dar scuze, nu ma pot oprii din ras dupa ce l-am citit. Te inteleg ca esti frustrat, ca te uiti degeaba la Formula 1 si nu intelegi nimic. Asta este viata. Nu mor de ciuda ca m-am nascut in Romania pentru ca fiecare are locul, da mi-as fi dorit sa ma nasc in alte tari pe care le-am vizitat si unde am lucrat dar asta este. Nu ma supar. Si eu am remarcat idea pilotului britanic, poate ti-ai fi dat seama daca ai fii urmarit cursa, ca acesta prin manevra lui a incercat sa-i ia fata lui Webber singura problema este ca uimit de propria prostie... a intrat in eleronul fata al acestuia cu pneul spate dreapta. Prostia este o "calitate" pe care Lewis o are din plin, dar iti garantez ca si tu ai exact aceasi "calitate" :) Sincere felicitari. Fanii McLaren nu fac decat sa ne uimeasca pe toti cu numeroasele lor "calitati" si stai... DRAKo inca nici nu a postat :) Join inca nu s-a trezit, balul nici macar nu a inceput :)
    0 0
  • Neogalaxy
    Vai de capul tau de copil umblat prin alte tari la lucru (la furat banuiesc ca ai fost ca la altceva nu cred ca te pricepi). Tu esti cel mai destept de pe planeta asta. Tu le stii pe toate. Nu cumva tatal tau se numeste Miki Alexandrescu? Se simte frustrarea din comentariile tale, ca echipa ta favorita nu are un pilot asa talentat cum este Hamilton (chiar daca uneori mai si greseste fiind om si nu extraterestru). Pt ca talentul englezului NU AI CUM SA-L PUI LA INDOIALA. Doar daca nu ai orbit cumva.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @markedd
    Evident ca este un extraterestru :) mai ales comparat cu noi, oamenii normali. Evident este ca toti pilotii de Formula 1 sunt niste supra-oameni :) Talentul lui Lewis este ceva frumos ca auruldar din pacate... isi cambate joc de el. Greseli copilaresti, minciuni si mai ales o frica de a-si accepta greselile ii fac talentul sa paleasca.

    Interesanta fraza cu furatul, exact ce spuneam. Romanii sunt o natie fara un viitor pentru ca nu stiu decat sa fie invidioasi pe oricare altul care este mai deschis spre ceea ce se numeste cultura si istorie. Da am fost la furat, am furat sute de ore de istorie si cultura, am furat experienta si mai ales meserie de la altii mai buni ca mine. A vizita o tara straina este ca si cum ai cunoaste un nou univers, si nu pot sa neg, dar calatoria in sine este o experienta uimitoare, pe care putin probabil s-o cunosti markedd :). Asta-i viata, un sir de alegeri mai bune sau mai proaste.
    0 0
  • @neogalaxy
    Ce sa-ti spun..pe unde a fost el si a lucrat. La cum postezi cred ca ai fost doar in Kazahstan si Armenia. Insa tinand cont ca esti toata ziua pe net probabil esti in vacanta, clasa a 5-a o incepi abia la toamna. Daca te plictisesti joaca-te si tu cu ceva si lasa-ne pe noi sa discutam linistiti (nu despre dinamica fluidelor si alte aberatii ale tale).
    Si in plus, istetule, aici nu e vorba de fani McLaren, Ferrari sau Renault. E vorba de indeptiile tale, de faptul ca ai 30 de comentarii la orice post (dar e o tara libera si orice neuron poate face ce vrea). Nu am afirmat eu personal niciodata ca Lewis e cel mai destept, cel mai frumos, cel mai ce (spre desebire de tine care esti topit dupa brazilianul de la Ferrari).
    In prostia mea, iti doresc o zi buna si sa nu uiti sa dormi la pranz si sa-ti faci temele de vacanta!

    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru