Hamilton debuteaza cu dreptul pe circuitul de la Abu Dhabi

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 30.10.2009
Lewis Hamilton a stabilit cel mai bun timp in prima sesiune de antrenamente desfasurata pe noul circuit Yas Marina din Abu Dhabi.

Primele evenimente oficiale de pe noul circuit din Abu Dhabi au decurs fara incidente majore pentru piloti, in ciuda faptului ca barierele de protectie sunt amplasate imediat in apropierea pistei de concurs.

Spre deosebire de alte sesiuni, experienta si valoarea si-au spus cuvantul in aceasta dimineata, dupa ce Lewis Hamilton a stabilit cel mai bun timp, fiind cronometrat cu 1:43.939. Pilotul echipei McLaren a fost urmat de noul campion mondial Jenson Button si de germanul Sebastian Vettel, in timp ce Rubens Barrichello s-a pozitionat pe locul 4.

Toro Rosso si Force India au furnizat noi surprize dupa ce Sebastien Buemi si Adrian Sutil au ocupat locurile 6 si, respectiv, 7, in timp ce veteranul Jarno Trulli a stabilit al 10-lea timp. Performanta lui Sutil este cu atat mai importanta cu cat germanul a fost fortat sa astepte in garaj aproape intreaga sesiune in urma unor probleme la cutia de viteze.

Ferrari si Renault nu s-au bucurat de un debut promitator, dupa ce Kimi Raikkonen si Fernando Alonso au ocupat numai locurile 15 si, respectiv, 16 in clasamentul final.

Cei doi si-au depasit insa coechipierii, intrucat Giancarlo Fisichella a terminat pe 18, iar Romain Grosjean a monopolizat ultima pozitie.

Asa cum era de asteptat, circuitul a fost acoperit de praf in prima parte a sesiunii, insa conditiile s-au imbunatatit pe masura ce pilotii au iesit pe pista pentru a efectua tururi cronometrate.

Clasamentul complet al sesiunii este disponibil aici.

A doua sesiune de antrenamente libere de la Abu Dhabi va incepe la ora 15:00, ora Romaniei.

Comentarii (5)

  • hai ferrari la garaaaaaa go hamilton locul 3 la constructori este aigurat
    =)))
    0 0
  • Firicel zice
    McLaren e la camioane:)) nu te tura nepoate!!!
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Abu Dhabi
    Se prefigureaza cea de-a saptea victorie consecutiva a lui Lewis in acest sezon, ar spune un nebun cu joben. Eu sunt curios cum va fi cursa mai ales ca nu stiu cat de luminat este circuitul.
    0 0
  • cursa
    barichello trebuie luat in calcul, circuitul e pe stanga , ii vina ca o manusa.
    0 0
  • Lewis domina
    Si a doua sesiune. Nu prea spun mare lucru antrenamentele libere, dar daca totusi domina consecutiv amandoua sesiunile de antrenamente de azi inseamna ca totusi Mclare este pe drum cel bun, si oricum mai bine pozitionati decat Ferrari pentru cursa de la Abu-Dhaby. Au revoir le "campionul rosu" :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru