Hamilton: "Dezastrul din calificări, cauzat de renunţarea la noua aripă spate"

de Daniel Popescu
Duminica, 02.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a dezvăluit că rezultatul "dezastruos" din calificările de la Spa are drept cauză decizia de a utiliza aripa spate veche în locul noii componente aduse în Belgia.

Calificarile au fost un dezastru pentru mine, totul s-a întâmplat din cauza aripii spate.

Lewis Hamilton
Pilot McLaren
McLaren a introdus la Marele Premiu al Belgiei o serie de update-uri care vizează un nou design pentru plăcile laterale ale monopostului, dar şi o nouă configuraţie pentru aripa spate.

Componenta l-a ajutat pe Jenson Button să obţină pole position-ul în calificările de sâmbătă, însă Lewis Hamilton a utilizat aripa spate de specificaţie veche, după ce analiza rezultatelor din antrenamente a evidenţiat unele probleme în performanţele acesteia. Drept rezultat, britanicul a obţinut doar locul opt şi va pleca în cursă de pe poziţia a şaptea datorită penalizării de cinci poziţii suferită de Mark Webber.

Imediat după calificări, Hamilton şi-a exprimat frustrarea pe contul său de Twitter pentru rezultat şi a justificat rezultatul exclusiv prin faptul că a utilizat aripa spate mai veche. "Button are noua aripă spate, eu o am pe cea veche.

Pierd patru zecimi de secundă doar pe linia dreaptă. Button ar trebui să câştige uşor cu viteza asta", a precizat el.

Esential 0.821 secunde a fost diferenta de timp dintre Button (locul 1) si Hamilton (locul 8) in calificarile de la Spa
După numai câteva minute, mesajele sale au fost şterse, întrucât au fost interpretate ca o acuzaţie la adresa deciziei echipei de a utiliza aripa spate veche. Ulterior, în comunicatul de presă al celor de la McLaren, Hamilton a afirmat că decizia a fost luată de comun acord. "A fost un dezastru pentru mine, totul s-a întâmplat din cauza aripii spate. Mi s-a spus că diferenţa dintre aripi nu este atât de mare, aşa că este o mare surpriză. Mi s-a spus că în calificări arip mea va fi mai rapidă, dar nu a fost aşa. Ar fi grozav să luptăm pentru o dublă, dar cu aripa pe care o am nu se va întâmpla", a explicat el.

Conform regulamentului, McLaren nu poate modifica în niciun fel monopostul lui Hamilton între calificări şi cursa, însă chiar şi în acest context directorul tehnic Paddy Lowe crede că britanicul are şanse la victorie.

"În cursă obţii puncte şi ambii piloţi vor să câştige. Aş spune că amândoi sunt capabili de victorie. Anul trecut, Button a plecat de pe 13 şi a terminat pe trei. Este o cursă lungă şi este un circuit pe care poţi să depăşeşti mai uşor decât pe cele mai multe piste", a spus Lowe.

Via McLaren

Comentarii (3)

  • mobius
    Nu cred ca Hamilton are de ce sa-si faca griji, echipa il va ajuta cu siguranta sa castige, numai el sa fie capabil sa faca tot ce tine de el pentru a scapa de Maldonado si apoi de a profita de ajutorul echipei. Este simplu de judecat ca Button nu mai are sanse la titlu.
    1 10
  • @mobius, e si mai simplu de judecat ca asa vrea pipota ta, in niciun caz ca asa arata clasamentul@pronosticurile ;))
    3 2
  • L-as intreba eu pe Hamilton: daca el foloseste aripa folosita si-n ultima cursa castigata de el, atunci cum se face ca "tractoristul"(cum il numiti voi pe Alonso) s-a calificat la o diferenta de 2 pozitii(cu toate ca Hamilton va pleca, daca nu ma insel, imadiat dupa el dar datorita penalizarii lui Webber)?
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru