Hamilton: "Eroarea nu a influentat rezultatul cursei"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 24.08.2009
Lewis Hamilton sustine ca eroarea echipei de la cea de-a doua sa oprire la boxe nu a avut nicio influenta asupra rezultatului final si ca Rubens Barrichello ar fi castigat oricum Marele Premiu al Europei.

Dupa pole positionul obtinut sambata fara prea mari emotii, Lewis Hamilton a dominat primele doua treimi ale cursei de duminica, insa in cele din urma a fost nevoit sa se multumeasca numai cu locul 2.

Britanicul a pierdut prima pozitie in urma celei de-a doua serii de intrari la boxe, insa esecul sau a fost amplificat de eroarea propriei echipe de mecanici, care a intarziat montarea pneului dreapta fata dupa o indecizie a managerilor in privinta momentului oportun de efectuare a schimbarii.

In ciuda speculatiilor potrivit carora eroarea a fost decisiva in stabilirea invingatorului, McLaren si Hamilton considera ca Barrichello ar fi castigat Marele Premiu al Europei chiar daca oprirea la boxe lar fi decurs normal. Campionul mondial a explicat cu lux de amanunte strategia adoptata de McLaren la a doua oprire la boxe.

"Inainte de a doua oprire la boxe incercam sa salvez combustibil si nu eram sigur daca mai aveam destul pentru a parcurge inca un tur. Cei din pitwall mi-au spus initial sa opresc, dar chiar in momentul in care intram mi-au spus sa raman pe pista pentru inca un tur.

Totusi, eram deja la intrarea in pitlane, asa ca era prea tarziu", a precizat englezul.

"In astfel de circumstante, este intotdeauna mai bine sa opresti, pentru ca ultimul lucru pe care il doresti este sa ramai fara combustibil pe circuit. Dar anuntul a venit prea tarziu pentru mine si pentru mecanici, care nu erau pregatiti perfect. Ce s-a intamplat a fost pur si simplu rezultatul incercarilor echipei de a face tot ce le sta in putere de a converti un loc 2 sigur intr-o posibila victorie. Dar nu am pierdut nimic astazi, stiam ca va fi dificil sa il batem pe Rubens si ceea ce am incercat nu a fost de ajuns".

Chiar daca a admis ca ar fi preferat sa castige, Hamilton este impulsionat de progresele semnificative realizate de McLaren pe parcursul ultimelor saptamani, admitand totodata ca echipa trebuie sa recupereze diferenta care o separa de team-urile din frunte.

"In orice caz, performanta noastra din acest weekend a confirmat imbunatatirile uriase pe care le-am facut recent, dar inca suferim in termeni de performanta in cursa comparativ cu cele mai rapide masini.

insa puteti fi siguri ca lucram sa reparam asta", a mai precizat el.

Hamilton a ratat astfel ocazia de o obtine a doua victorie consecutiva in acest sezon, insa performanta i-a permis sa urce pe locul 6 in clasament cu 27 de puncte.

Via | McLaren

Comentarii (9)

  • :)
    macar a avut bunul simt sa recunoasca Hamilton adevarul...
    prea multe discutii se pare aseara dupa curca pe articolul cu pricina.
    0 0
  • HAMI
    Tot respectul ptr. hami ca a recunoscut ca a pierdut cursa si fara gresala echipei.Imi cer scuze daca l-am mai luat in balon.
    0 0
  • Niciodata
    Daca Hamilton era in fata Barrichello nu l-ar fi depasit niciodata pe acest circuit, chiar daca masina lui mergea mult mai bine. Asta e pentru presa si sa nu isi vorbeasca de rau echipa.
    0 0
  • Ai dat-o in bara
    Lewis cu declaratia asta, chiar si daca era asa nu trebuia sa recunosti asta, trebuia sa fii incapatanat si plin de tine si sa afirmi ca victoria trebuia sa fie a ta cu orice pret.
    0 0
  • @crismar56
    si viceversa:)
    0 0
  • McLaren
    Noblesse oblige:)..
    0 0
  • mirciulica
    tu chiar esti dus rau.Ai inceput sa vorbesti singur.S-au vorbesti si tu ca MIKI ALEXANDRESCU ?
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Join
    Va mai aduceti aminte de userul Join? Nu vi se pare stilul cuiva de aici ca seamana 100% cu al lui? :P
    0 0
  • Cinste lui
    Chiar daca nu e adevarat ce spune mi-a placut declaratia lui ptr ca dovedeste calitatea de gentleman pe care o are fiecare englez care se respecta !
    Eu cred ca era 90 % sanse daca mecanicii nu greseau ca el sa castige cursa!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru