Hamilton este convins că rămâne în lupta pentru titlu: "Războiul nu s-a terminat. Este un maraton, nu un sprint"

de Daniel Popescu
Marti, 30.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton este convins că rămâne cu șanse reale la titlul mondial, deși Sebastian Vettel s-a distanțat la 25 de puncte în clasamentul general.

Sebastian Vettel a obținut duminică pe circuitul de la Monaco a treia victorie din acest sezon, iar performanța i-a permis germanului să-și consolideze prima poziție în clasamentul general cu un avans de 25 de puncte, în condițiile în care Lewis Hamilton a avut un weekend de coșmar și a ocupat locul 7 după ce a plecat din a doua jumătate a grilei.

Pilotul echipei Mercedes rămâne însă optimist în privința șanselor sale la cucerirea unui nou titlu mondial și promite că problemele din ultima perioadă vor fi corectate de ingineri.

"Războiul nu s-a terminat. Este un maraton, nu un sprint. Trebuie să ne asumăm asta și să mergem mai departe. Monopostul nu este încă unde ar trebui să fie și vom analiza mult asta în următoarele două săptămâni", a declarat el.

În schimb, directorul de motorsport Toto Wolff susține că Ferrari este deja principala favorită la titlul mondial, motiv pentru care Mercedes pleacă cu șansa a doua.

"Monopostul nu a fost suficient de rapid.

Am fost prinși pe picior greșit de joi și nu am putut recupera. Îmi place noțiunea de outsider pentru că pe acesta vor oamenii să-l vadă. Cred că am jucat acest rol de la începutul sezonului. Nu am fost nicodata în fereastra optimă de utilizare a pneurilor și nu am avut niciodată ambii piloți pe parcursul unei weekend în acea fereastră", a explicat el.

Via SkySports

Comentarii (16)

  • Poate vin cu un nas si mai ingust........
    8 5
  • Cred ca lungimea conteaza nu cat de ingust este.......
    9 5
  • Per ansamblu pana acum Ferrari are monopostul cel mai bun deoarece a avut evolutii constante pe toate circuitele..
    23 0
  • OK prin VETTEL !!!
    12 11
  • serban
    Ultima găselniță a lui Toto pentru revirimentul Ferrari, ultima explicație pentru faptul că Mercedes nu este în stare să facă pneurile să funcționeze, Ferrari sunt avantajați de Pirelli !!! El îi spune "italian mystery" ... mare ți-e grădina Doamne !
    11 9
  • Nu m-ar mira sa aud ca Toto a dat cu pumnul in masa dupa succesul Ferrari ...
    6 2
  • Brown se razbuna pe Mercedes.Avand suspensia minune poate altfel stateau lucrurile.Oricum Wolf si Lauda sunt obisnuiti sa latre mult si fara rost in interviuri.
    9 3
  • Wolf uita un lucru elementar, anume ca tocmai aceste gume faceau la ei diferenta anul trecut. Mai exact au reusit sa gaseasca o formula sa le aduca la temperatura ideala pentru cursa in foarte scurt timp, suficient cat sa puna diferenta foarte mari intre ei si urmaritori. Sa numai zic de faptul ca nici nu le uzau asa repede. Tin minte anul trecut la Monaco , cum Ham. a rulat peste 50 de tururi pe ultra softuri.
    La cat este de ofticos tata Wolf, da este in stare sa sara si pe geam afara.
    Cat despre N Lauda jos palaria fata de el, a fost si va ramane un celebral si cat a facut in F1 el chiar are dreptul sa se exprime.
    14 3
  • Mercedes-Hamy
    Mah, voi va luati de niste oameni care au luat niste titluri din 2014 incoace!! Sunteti cu capul! Sau Ferrari le-au facut masina pana acum? Stati blanzi si dupa ce Ferrari i-a vreun titlu apoi deschideti pliscurile. Nici n-am trecut de jumatatea campionatului si v-ati gasit sa criticati o echipa care a dovedit ca stie sa castige, nu doar cu un pilot, titluri. Daa, la voi Vetel...care il face pe Kimi in cursa, maare pilot.
    8 12
  • Mercedes-Hamy
    ia
    2 7
  • Eu urmaresc zilnic stirile refeitoare la F1 si pana acum Toto n-a dat nici cu pumnul in masa si nici n-a spus ca Pirelli ar favoriza pe cei de la Ferrari.. Ba din contra..El si cu Niki Lauda ii lauda pe cei de la Ferrari
    6 6
  • referitoare*
    1 1
  • Cei de pe Crash.net au insinuat faptul ca Wolff ar fi acuzat voalat producatorul Pirelli...
    6 0
  • Se scoate Hamilton in Canada, cel putin va prinde podiumul.
    5 4
  • serban
    @ZZZ
    Tocmai ce presedintele Pirelli, Provera, i-a răspuns lui Wolff și, într-un mod elegant, i-a sugerat că bate câmpii. Și i-a mai spus că Vettel a acceptat, "with humility", să participe la toate ședințele de testare ale pneurilor, spre deosebire de alții care s-au dat de indisponibili, iar acum nu le înțeleg comportamentul ! Frumos răspuns ! Planet F1
    9 4
  • Wolff dupa cursa a declarat ca Hamilton nu a inteles cum sa extraga totul din pneurile US si ca este un "mister italian". Asta in timp ce Bottas a explicat ceva mai clar si mai simplu, ca monospostul Mercedes "mananca" pneurile US in functie de cum este circuitul. In Monter Carlo le "mananca" pe cele de pe puntea fata, comparativ cu monopostul Ferrari ca le foloseste uniform.
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru