Hamilton explică alegerea pneurilor supersoft în calificări

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 13.06.2010
Lewis Hamilton susţine că a ales pneurile supersoft în calificări pentru că diferenţa faţă de cele medium nu este mare, chiar dacă Red Bull a adoptat o strategie opusă.

Lewis Hamilton a obţinut pole positionul în Marele Premiu al Canadei după ce a preferat să utilizeze pneurile supersoft în Q3. Deşi oferă o performanţă mai mare decât cele medium, acestea se degradează într-un ritm mai alert, motiv pentru care Red Bull a mizat pe componenta mai dură pentru a avea un avantaj teoretic în cursă.

Cu toate acestea, Hamilton susţine că alegerea pneurilor supersoft a fost logică, întrucât diferenţele dintre cele două tipuri de pneuri nu sunt chiar atât de mari.

"Ambele tipuri de pneuri sunt foarte, foarte apropiate. Am ales să merg cu pneurile supersoft deşi ştiam că acestea nu vor rezista la fel de mult ca cele medium, dar diferenţa nu ar trebui să fie atât de mare duminică pentru că circuitul este murdar. Bineînţeles că un safety car ne-ar ajuta, dar vom vedea cât de mult vor dura şi vom face cea mai bună treabă posibilă", a declarat britanicul.

În plus, fostul campion mondial susţine că nu este îngrijorat că va fi nevoit să se oprească mai devreme la boxe pentru a schimba pneurile, chiar dacă teoretic acest lucru va avantaja Red Bull.

"Nu sunt îngrijorat, acum mă bucur că am obţinut pole positionul.

Vom analiza diferitele situaţii în care ne putem găsi duminică. Important este să nu intrăm în panică", a adăugat el.

De asemenea, Hamilton a admis că ştia încă din prima parte a calificărilor că rivalii de la Red Bull vor adopta o strategie diferită.

Pe de altă parte, Hamilton a fost amendat cu 10.000 de dolari şi a primit o mustrare scrisă din partea comisarilor de cursă după incidentul de la finalul calificărilor.

McLaren i-a cerut pilotului să oprească maşina pe circuit după calificări pentru că nu mai avea suficient combustibil să ajungă la boxe. Britanicul a oprit motorul şi s-a urcat pe monopost în timp ce acesta încă mai mergea pentru a sărbători pole positionul, după care a împins monopostul din spate. Comisarii de cursă au considerat că britanicul a încălcat regulamentul întrucât nu a ajuns la boxe într-un interval de timp prestabilit.

Via | Autosport

Comentarii (4)

  • Comisarii
    E o prostie amenda si mustrarea. Comisarii astia nu inteleg ca F1 are nevoie si de asemenea spectacol. Hamilton, oricum, a fost original!
    7 5
  • grila
    bine ca nu iau dat 5 pozitii pe grila
    7 4
  • grila , si
    oricum am ras de el ce copill era, se bucura ca i-a intrecut pe cei de la RBR dar cartile sunt altfel decat a crezut el, sa zica ms la comisari ca nu l-au trecut la coada, in rest numai bine
    4 4
  • @VJohann
    tu trebuia sa fii un mare strateg . Iti inteleg frustrarea cand il vezi pe Hamilton primul .Daca era orice alt pilot pot sa bag mana in foc ca nu ziceai nimic . Ne auzim dupa cursa .
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru