Hamilton: "Greşeala de la Monza mă poate costa titlul mondial"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 13.09.2010
Lewis Hamilton a admis că eroarea de pilotaj în urma căreia a abondonat în Marele Premiu al italiei l-ar putea costa titlul mondial.

În încercarea de a recupera câteva poziţii în urma locului şase ocupat pe grila de start, Lewis Hamilton a forţat depăşirea lui Felipe Massa în prima şicană, însă spaţiul îngust a condus la un contact între cei doi rivali la titlu din 2008.

Monopostul McLaren a suferit o defectiune la suspensie si directie, iar britanicul a fost nevoit să abandoeze chiar în primul tur, ratând astfel oportunitatea de a-şi consolida poziţia de lider în clasamentul general.

Englezul a recunoscut la final că este singurul vinovat pentru acest incident şi a admis că punctele pierdute la Monza l-ar putea costa titlul mondial.

"Nu s-a terminat, dar greşeli precum cea pe care am comis-o duminică te pot face să pierzi titluri mondiale. Eu sunt singurul pe care pot da vina şi sunt foarte dezamăgit de mine însumi. Am avut un start bun şi, într-o lume realistă, probabil că ar fi trebuit să rămân acolo pentru un timp. Încercam doar să-mi poziţionez monopostul într-o anumită direcţie, am ajuns prea aproape de Massa, mi-a 'ciupit' roata şi mi-am deteriorat partea frontală.

Nu am putut să fac nimic. Este păcat şi îmi cer scuze în faţa echipei", a declarat campionul mondial din sezonul 2008 pentru BBC Sport.

Britanicul este însă aparat de şeful echipei McLaren, Martin Whitmarsh, care crede că pilotul său rămâne în continuare în lupta pentru titlu.

"A fost un incident de cursă. Lewis a forţat foarte, foarte tare şi trebuia să facă asta. A fost dezamăgitor, dar trebuie să-ţi reconstruieşti forma după asta. Lucrurile decurg la fel ca de obicei. Lupta pentru titlu este în continuare strânsă şi poate merge în orice direcţie. Este un final epic, cel mai bun campion din istorie", a precizat britanicul în vârstă de 50 de ani.

Hamilton a coborât pe locul doi în clasamentul general după abandonul de la Monza şi are de recuperat un deficit de cinci puncte fata de liderul Mark Webber.

Via | BBC Sport

Comentarii (22)

  • Sebastian
    Pana ???
    Nu stiu unde ati vazut voi pana (e drept, asa a vazut si Miki) ... nici Hamilton in declaratiile lui, nici un articol de pe net nu zice nimic de O PANA ... in schimb, cei care au vazut cursa au vazut cum bratul ce tine roata dreapta fata era indoit cu totul dupa contact.
    15 1
  • Hamilton
    Gresela recunoscuta este pe jumatate iertata.
    16 3
  • GRESEALA
    Monza e loc cu ghinion pentru Ham , bine ca am RTL si nu trebuie sa suport ineptiile lui Miki , pana zicea nu ? Incredibil , s-a vazut clar cum s-a rupt ceva la suspensie probabil de la directie .

    MIKI , duce-te-ai pana te chem eu inapoi.
    14 1
  • 5
    E doar la 5 puncte de lider , cum sa nu fie in cursa pentru titlu?
    Pai Alonso si Button ce sa mai zica atunci ?
    13 3
  • ctlnmihai
    Hamilton: "Greşeala de la Monza mă poate costa titlul mondial"
    Relax Hamilton ..you re the best :)
    10 6
  • @razvanis
    Mi-ar creste placerea vizionarii acelor curse de F1 daca as putea sa opresc sonorul celor doi comentatori de pe tvr1 dar sa ramana cel al monoposturilor si al "team"-urilor. :))
    14 0
  • @xiorel
    Lasa ca de la anul ne uitam pe digi.
    10 2
  • DIGI
    Da cine stie , poate apare Miki si la Digi ... doamne fereste
    8 1
  • Schumy fan 4 ever
    Eu am urmarit cursa online pe BBC, cu doi comentatori extrem de buni. Per total, a meritat cu varf si indesat decat sa-i ascult pe handicapatii aia2.
    Sincer prefer sa stau intins in pat, sa ma uit la display-ul de 22" la o cursa frumos prezentata, cu informatii "la cald" (pe bune) si cu o bere in mana.
    8 1
  • ;)
    Eu cred ca o sa piarda titlul din cauza ordinelor de echipa de la Ferrari, si "nu cred că mă voi simţi prea rău". =))
    6 9
  • @xiorel
    Abia astept sa vad f1 pe digi dar mai este mult inca nu s-a terminat campionatul,sper nu vina ghinionul cu cei doi comentatori tvr1 :)) .
    6 3
  • Lewis
    a fortat foarte mult in a doua sicana si nu in prima, asa cum se spune aici....Daca mai avea putin rabdare, adica sa fi iesit din acea sicana, cu siguranta il depasea pe Massa si le facea viata foarte grea lui Alonso si Button...Presiunea campionatului, frustrarea locului 5 obtinut in calificari, l-au facut sa forteze acolo. Chiar a fost frustrat de locul 5 in calificari, sunt sigur ca se astepta foarte mult sa scoata pole-ul, daca nu renunta la F-Duct si nu-l avea pe Weber in fata, in ultimul tur de foc.....Whatever, mai sunt 5 curse. A zis ca poate rata titlul din cauza acestei erori, intrucat stie ca viitoarele MP vor avantaja monopostul RBR, aici la Monza fiind unul din circuitele forte ale team-ului McLaren. Anyway, urmeaza Singapore, un circuit stradal, circuite caruia lui Lewis ii plac foarte mult ;) Anul trecut dupa pole-ul obtinut la Monza, tot din cazua unei erori personale, a trebuit sa abandoneze...:( Cu siguranta isi va adauga si acest circuit in palmares, din postura de castigator, in anii care vor urma.....Asadar, bafta Lewis in cele cinci curse ce au mai ramas!!! Keep your blood cold!!!
    9 12
  • @KaNe
    Daca si cu parca ...
    7 6
  • Niculae
    Ups
    @KaNe abereaza tot timpul, dar si Rayn380 tot la fel abera. Si cum sunt aceasi persoana...
    7 8
  • salutare
    F1 PE DIGI!!!
    am trimis un mail celor de la DIGI,in care i-am rugat ca pentru sanatatea telespectatorilor sa nu apeleze la serviciie lui Miki,anul viitor!Ce spuneti ma ajutati,poate cu mai multe mailuri suntem bagati in seama!!!
    9 1
  • realist
    Desi nu sunt fan Hamilton trebuie sa apreciez sinceritatea si realismul lui, intrdevar aceasta greseala s-ar putea sa-l coste dar este de inteles, numai asa poti deveni campion cand te bati
    ptr. asta , numai ca acum trebuia sa fie mai cerebral si sa stea la cutie pana cand prindea o situatie mai buna , desi cred ca ii era foarte greu de a termina mai sus de locul IV (oricum era mult mai bine decat abandon). Cat despre Digi ce sa spun sunt foarte bucuros ca vom scapa de cei doi comentatori de la TVR care sunt depasiti tot timpul de ce se intampla pe pista, nici macar nici stiri de culise nu prea stiu, dar ma gadesc la acoperirea pe care o are acest post de televiziune, ar fi pacat sa nu poata fi vazut acest campionat de toti fani formulei 1
    10 2
  • Ham
    Ham poate orice numai cerebral nu! Nu prea are cu ce!:))
    9 7
  • @mad79
    Digi Sport a confirmat deja ca Miki Alexandrescu nu se va afla prijntre comentatori: http://www.automarket.ro/blog/popescu/formula1/cine-va-comenta-formula-1-in-2011/
    4 0
  • In numele fanilor romani de f1
    Uuurraaaaaaa!!! :))
    7 2
  • salut
    @ Daniel Popescu
    nu stiam vestea!!!!
    1 1
  • ptr. Hamy
    Tocmai asta spuneam "acum trebuia sa fie mai cerebral" oricum trebuie sa recunosti ca este un adversar in toata cinstea ptr. ori care din piloti care tanjesc la titlu si nu m-as mira ca anul acesta sa-l obtina. Dupa mine pana la cursa de la Monza a mers foarte bine.Imi pare rau ca trebuie sa recunosc dar acesta este adevarul are sange de campion ii mai trebuie putina experienta si recordurile lui Schumi sunt in pericol.
    Ca si o concluzie Hamilton are talent are masina este destept ii lipseste experienta dar nu utati ca este destul de tanar deci are timp ca sa rezolve acest handicap. As vrea sa fie pilot la Ferrari
    2 4
  • mobius (cel autentic)
    precizare
    Corect este ca nu i-a ciupit nimeni roata fata dreapta, ci singur s-a bagat in roata spate stinga a lui Massa.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru