Hamilton, încrezător în şansele la titlul mondial

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 25.10.2010
Lewis Hamilton consideră că are în continuare şanse să câştige titlul mondial, în timp ce Jenson Button admite că rivalii săi trebuie să comită greşeli.

Lewis Hamilton a terminat pe locul 2 Marele Premiu al Coreei de Sud şi a revenit în lupta pentru titlu, micşorând diferenţa faţă de liderul clasamentului de la 28 la 21 de puncte.

Britanicul este încântat de performanţa sa de la Yeongam şi consideră că are şanse reale la titlu, mizând în acest sens şi pe viitoarele update-uri pentru monopostul McLaren.

"A fost o mare surpriză să văd pe cei de la Red Bull afară. Fernando Alonso a pilotat foarte bine, dar sunt foarte fericit că am câştigat puncte după două curse dezamăgitoare.Totuşi, monopostul nostru nu este încă cel mai rapid. Am pierdut foarte mult timp în favoarea lui Alonso, în special în ultimul sector. Dar sunt sigur că vom munci fără întrerupere pentru a remedia asta înainte de Brazilia. Mai sunt două curse, avem componente care vor veni pe monopost şi toată lumea este entuziasmată să forţeze cât mai mult. Cu siguranţă campionatul nu ne-a ieşit de pe reper, încă putem să-l câştigăm", a declarat britanicul la finalul cursei.

În schimb, coechipierul său Jenson Button a avut parte de o cursă dezamăgitoare şi a terminat doar pe locul 12, după ce a greşit din nou strategia pneurilor.

Campionul mondial a coborât la 42 de puncte de lider şi a admis că mai poate cuceri titlul doar dacă ceilalţi patru candidaţi au probleme majore.

"Pur şi simplu nu am avut suficientă aderentă, m-am chinuit cu blocarea pneurilor faţă imediat cum atingeam frânele. De câte ori frânam înainte de un viraj mergeam drept înainte pentru că nu am putut opri maşina. Pentru a câştiga titlul trebuie să mă bazez ca maşinile din faţă nu vor termina cursele, aşa că am avut o zi dezamăgitoare", a precizat britanicul.

Via | McLaren

Comentarii (22)

  • in alta viata.......
    si vrabia "Ciocolata' viseaza
    12 11
  • ctlnmihai
    Hamilton
    Baftă Hamilton şi deşi n-ai şanse prea multe încearcă să-l încurci pe Alonso...
    9 20
  • sa-i puna piedica inainte de a urca in masina poate
    Cu Red Bull in revenire sanse doar la pozitia a 4-a.De incurcat pe Alonso mai greu, s-a vazut ieri cat de "incurcat" a fost spaniolul.
    14 6
  • Grande 1 Alonso
    clown-ul nostru @ctlnmihai-mai fa o tumba
    Ce destept esti tu il dadeai pierdut pe Alonso inainte de cursa asta.Cica nici pe locul 2 !De fiecare data cand ii doresti ceva rau i se intampla numai lucruri bune.Multumim in numele tifosilor de pe site!
    16 7
  • Alexandru
    Ham
    Ala colorat sa aiba grija sa nu se impiedice pe el, 4 roti par cum mult pt el.
    10 8
  • Button
    chiar nu mai are sanse la titlu, oricat de multa cacealma ar vrea el sa arunce....Sa abandoneze toti 4 in cele doua curse ramase si el sa le castige, hmmm....este de domeniul SF-ului....Ce poate sa mai faca, este sa-l ajute pe Hamilton, intrucat este singurul de la McLaren care mai poate castiga titlul.....
    13 1
  • Hamilton
    Inca se pot intampla multe , nu va bucurati si nici nu va plangeti de mila deocamdata .

    @mihai - vorba celor de mai sus , de cate ori doresti raul celor de la Ferrari se intampla exact invers .
    6 4
  • In momentul de fata avem 4 candidati la titlu, Button a iesit din ecuatie.
    11 0
  • Red Bull
    Vettel este urmarit de ghinion.In ultimele doua curse a avut pole-ul insa n-a fructificat ieri.Greu de decis pentru echipa lui pe cine sa sustina.Cred ca se vor decide abia pentru ultima cursa.
    7 0
  • ctlnmihai
    vxf
    păi atunci ar trebui să fiu încurajat nu înjurat..dar eu totuşi sper că se va întâmpla ce îmi doresc şi eu.. şi alonso a sperat ,şi uite că o parte din ce a sperat s-a îndeplinit.. până acum sper eu..sper ca din cursa viitoare să se întâmple ce-mi doresc eu.. nu sunt eu mai păcătos decât Alonso..
    3 9
  • ctlnmihai
    vxf
    dacă i-aş dori binele lui Alonso tot înjurat rămân...şi acuzat de ipocrizie.. eu cum o dau tot nu mulţumesc pe nimeni..
    2 6
  • @diesel
    Pt ultima cursa e prea tarziu. Oricum si acum e tarziu. Webber trbuia sa fie sustinut daca vointa lor era titlul. Acum Alonso va gestiona mai bine situatia decat pilotii RBR care deja au intrat in panica si le tremura picioarele pe pedale. Atentie la constructori, Ferrari se apropie de Mclaren.
    8 0
  • @dmd
    Ferrari are nevoie de un Massa viguros.Cum a fost ieri.Doar asa pot intrece Mclaren.Nu e imposibil.Eu cred ca se poate.Button e demobilizat.
    7 0
  • Roaga-te mai cu credinta si spera din tot sufletul.Aprinde o lumanare.Poate esti mai pacatos ca Alonso, cine stie, doar Cel de Sus tu in niciun caz.
    6 2
  • EndlessDarkness
    Beyond My Fear
    Hamilton are exact 50% sanse sa castige titlul deoarece exista numai 2 posibilitati: prima - castiga, a doua - nu castiga. Toti pilotii care au ramas in lupta au exact 50% sanse de a castiga titlul. Probabilitatea ca el sa castige titlul este ceva mai mica, probabil un 10-15%, pentru ca el si Vettel sunt foarte apropiati ca puncte. Evident, sunt doar calcule teoretice, in practica sunt prea multi factori de luat in calcul, iar matematica nu stie termenul noroc :)
    7 0
  • Andrei
    Ferrari
    Cata prostie vad pe acest sait.Nu inteleg de ce lumea il ureste atat de mult pe Alonso,deabea astept sa fie campion ca sa planga toti care il injura si criticaVettel e cam prost deoarece e clar ca nu i-a sosit timpul sa iasa campion iar cei de la RedBull stiu foarte bine asta dar il urasc pe Webber.Vad o dominare Ferrari pt inca 2 sau 3 ani
    8 2
  • @Andrei
    Daca Alonso ar fi avut monopostul lui Vettel si gramada de pole-uri de care a beneficiat el, era cu 3 curse inainte campion, in situatia de fata insa trebuie sa astepte pana la Abu dhabi.
    5 0
  • Neo
    un comentariu(analiza) de bun simt....ti-am dat verde pentru asta....
    @iulian Mai inceteaza cu flame-uri din astea puerile cum ca "sper ca x sa dea cu masina in parapet" Stai tu calm, ca nu poti influenta pe nimeni cu ceea ce iti doresti tu, iar rautatea unuia pentru altul, de obicei se intoarce asupra celui care doreste raul altuia..Ia aminte de aici, daca pana acum nu ti-ai prea dat seama....Incearca sa comentezi ceva la obiect, nu doar injurii, flame-uri, incearca incet incet sa-ti schimbi atitudinea....(No offense)
    8 0
  • @Andrei
    Si daca va castiga campionatul vor aduce critici la adresa lui Alonso (desigur cu ochii inlacrimati, o voce si o gura a ale lui Florin Salam)
    @dmd cu o masina R.B. s-ar fi apropiat de recordurile lui Schumi la capitolul nr.pol-urilor si curse castigate consecutiv intr-un an.
    5 2
  • salutare
    @mihai
    schimba-ti nikul asemenea amicului NeoGalaxy,poate asa vei fi lasat in pace,caci pe mine ma oboseste deja aceste comentarii de pici!!!!!
    5 3
  • iulian
    condoleante
    imi place la maclarenisti faptul ca nu isi pierd speranta insa ce spun idoli lor sunt doar minciuni si imagini de marketing condoleante maclarenistilor sa terminat pentru voi mereti la mamica voastra si plangeti putin
    4 4
  • @mad79
    Fals.Nu trebuie sa-si schimbe nick-ul. trebuie sa schimbe altceva ce, din pacate, nu se mai poate schimba.Daca "te oboseste" atunci nu mai "citeste" frate.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru