Hamilton: "McLaren nu poate lupta pentru titlu în acest moment"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 10.03.2011
Lewis Hamilton este dezamăgit de performanţele monopostului McLaren şi nu crede că echipa este capabilă să lupte pentru titlul mondial în acest moment.

McLaren Mercedes este în continuare afectată de numeroase probleme de fiabilitate, după ce monopostul MP4-26 a avut defecţiuni la sistemul de evacuare şi la cel hidraulic şi în a doua zi de teste de pe circuitul de la Barcelona.

Din acest motiv, Lewis Hamilton a efectuat de două ori mai puţine tururi decât Sebastian Vettel de la Red Bull, iar englezul a exclus posibilitatea de a lupta pentru titlul mondial în acest moment.

"Dacă cred că am un monopost capabil să câştige titlul mondial în acest moment? Nu cred. Nu. Cu siguranţă ar fi trebuit să continuăm din 2008 (n.r - când a devenit campion mondial) şi să câştigăm un nou titlu în ultimii doi ani, dar nu am făcut-o. Privind la cum a fost dezvoltat monopostul pe parcursul iernii am fost foarte entuziasmat şi am crezut că am fixat ţinta. Dar am ratat puţin acea ţintă, chiar dacă asta nu înseamnă că nu avem alte oportunităţi pentru a ne descurca bine", a declarat britanicul la finalul celei de-a două zile de teste.

Cu toate acestea, Hamilton este încrezător că McLaren va fi capabilă să înregistreze progrese pe parcursul anului şi să revină ulterior în lupta pentru titlu, dacă va obţine suficient de multe puncte în primele etape.

"Atât timp cât obţinem câteva puncte bune în primele curse, atunci nu vom fi prea în urmă.

Să spunem de exemplu că am fi capabili să fim în primii cinci în primele trei sau patru curse, să obţinem aceste puncte, iar apoi dacă se întâmplă să avem o maşină capabilă de victorii, atunci încă ar fi posibil (n.r - să luptăm pentru titlu). Aşa că nu renunţ la acest an. Totul este în joc şi nu cedez niciodată. Nu voi sta aici să spun că şansele la titlu s-au terminat. Eu sunt pregătit şi, când şi maşina va fi pregătită, voi fi în frunte şi voi câştiga curse. Dar rămâne de văzut când se va întâmpla asta", a mai precizat el.

Via | Reuters

Comentarii (5)

  • fun_f1
    Astept ca pilotii echipelor de mijloc sa declare ca nu mai este fun sa-l depaseasca pe Hamilton!
    16 11
  • Povesti. Joaca la intimidare. Nu cred ca este asa de slab Mclaren precum spune el. Sigur e in primii 3.
    12 8
  • tech_nick
    Pentru afirmatii...
    ...denigratoare, ce-ar trebui sa pateasca? Pentru ca, acel caine ce-si latra stapanul, e dat pe parau!! Poate Hami "se cere afara" si-i vor face loc la...Lotus!!!
    3 12
  • NeoGalaxy
    Beyond My Fear
    "Privind la cum a fost dezvoltat monopostul pe parcursul iernii am fost foarte entuziasmat şi am crezut că am fixat ţinta." ----> ma gandeam ca a luat parte foarte serios la constructia si evident imbunatatirea noului monopost, nu ca se uita... la ceilalti cum muncesc...
    2 3
  • mobius
    de pe piedestal
    Se pare ca deocamdata monopostul McLaren are ceva probleme. Hamilton insa, in mod destul de curios, priveste problema cumva din afara ca si cum nu ar face parte din echipa, ca si cum nu ar trebui sa transmita informatii inginerilor despre comportamentul monopostului din pista. Totul i se cuvine, el e bun, dar ceilalti (este vorba de colegii sai de echipa), nu-i ofera cadrul necesar pentru a-si arata valoarea. Infatuarea este modul lui de a fi, este ceea ce il separa de cei din jur, inclusiv de partenerii de echipa
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru