Hamilton: "Mercedes poate câştiga o cursă în 2013"

de Daniel Popescu
Luni, 04.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton susţine că Mercedes va fi capabilă să câştige o cursă în acest sezon în urma prestaţiilor convingătoare din ultima sesiune de teste de la Barcelona.

Lewis Hamilton a exclus în mod constant posibilitatea de a lupta pentru victorii în sezonul 2013 al Formulei 1, considerând că Mercedes nu are posibilitatea de a recupera atât de repede un decalaj de câteva secunde comparativ cu echipele de top.

Rezultatele din ultima sesiune de teste de la Barcelona, când Mercedes a ocupat prima poziţie în ultimele două zile de teste, l-au determinat însă pe britanic să fie mai optimist. Acesta afirmă acum că Mercedes va fi capabilă să obţină cel puţin o victorie pe parcursul sezonului 2013.

"Cu siguranţă vom fi capabili să câştigăm o cursă la un moment dat pe parcursul sezonului. Cel puţin sper să putem, dar când se va întâmpla asta? Cine ştie?", se întreabă el.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, el a admis că rezultatele din teste trebuie interpretate cu precauţie, întrucât echipele au de regulă programe fundamental diferite fără să aibă ca obiecticv principal obţinerea unui timp cât mai bun pe un singur tur de pistă.

"Nu cred că trebuie să fiţi impresionaţi (n.r - de timpi).

Cred că toată lumea parcurge propriile programe şi toată lumea are niveluri de carburant diferite, aşa că este doar o altă zi de teste. Este important ca toată lumea să revină cu picioarele pe pământ şi să realizeze că mai avem mult de muncă. Dar Mercedes face o treabă grozavă, atât pentru motor, cât şi cu monopostul. Cu siguranţă este mult mai bine decât anul trecut", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (12)

  • ghita444
    Cu siguranta au un monopost competitiv, fiabil si doi pilotii buni. Cred ca vor fi rapizi in Australia mai ales pt calificari,dar marea intrebare este daca vor fi la fel de buni si in regim de cursa.Venirea lui Hamilton , dar mai ales cooptarea inginerului nr 1de la MacLaren in speta Paddy Lowe pt 2014 si o data cu schimbarea regulamentului priviind motoarele ,in V6 turbo 1.6 litri,avandu-l pe bancul de teste , ma face sa cred ca cel putin pe mine ,echipa din Brackley va deveni o forta majora in formula 1 in viitorul apropiat.
    9 3
  • mertedes...
    ce naiba, cit m-am rugat si am tinut cu ei ca sa faca un monopost bun si n-au facut iar acum ca a plecat Schumacher s-au apucat si ei sa faca monoposturi de F1... acum o sa-ni umpleti comentariile ca acela era degradat.
    7 6
  • @mertedes, te-ai gandit ca o mare parte din update-uri pe plan tehnic sau aerodinamic sunt rezultatul muncii lui Schumacher? Nu ma refer la faptul ca Schumacher e maestru nu numai la pilotat ci si la fabricat monoposturi ci la faptul ca datele mai exacte, bazate pe experienta sa, au ajutat echipa sa promoveze semnificativ in acest an. Te inteleg ca iti pare rau ca nu-l mai vezi pe Schumi (al carui fan am fost si voi fi)la bordul unui monopost cu sanse de castig, dar priveste-l cu ochi buni ca pe un septuplu campion mondial si adevarat maestru in F1 dovedit prin rezultate si munca .
    8 16
  • Jugarugabi
    Si in 2012 s-a obtinut o victorie in Marele Premiu al Chinei, prin Rosberg. Asa ca nu mi se pare un progres in cazul asta. :)
    7 0
  • @Jugaru, daca te referi la rezultatul obtinut, la nr-ul de victorii poate ai dreptate dar la capitolul timpi Mercedes prezinta un progres semnificativ. Spre exemplu (aici ma folosesc de datele furnizate de un alt user pe nume pablo), anul trecut Rosberg in calificari a obtinut 1:22.882 iar anul asta in zi de teste a obtinut 1m20.130(pe acelasi circuit, acelasi pilot). Diferenta e imensa, o parte din diferenta putand sa se datoreze pneurilor, restul datorandu-se monopostului ce a rulat in conditii meteo chiar mai putin favorabile decat cele de anul trecut in calificari
    5 12
  • mertedes...
    aha... eu vb de aceea ca cine transpira si s-a umplut de toata oftiga iar cineva vine cu totul gata si stringe laurii... asa cum a facut-o cind a venit in F1 si la MC Laren si dintr-odata a luat si titlul. Acum iar aceeasi...Crap de ciuda ca a plecat. Acum vor spune toti ca vezi ce face Hamilt din Merc.??? ...face masina de top!
    2 8
  • @mertedes ai dreptate, multi vor spune ca actuala performanta a monopostului este mana lui Hamilton, insa nu trebuie sa te agiti cu astfel de minti. Cu siguranta la randui, Hamilton va muncii pentru imbunatatirea monopostului fiind un pilot talentat, insa asta va avea loc in mare parte la realizarea monopostului pentru 2014, cand cei de la Mercedes vor folosi datele obtinute din descrierile lui Hamilton legat de comportamentul monopostului pe circuit.
    4 12
  • mertedes...
    Hamilton merge bine cind masina poate. Asa cum a facut-o si la venirea la McLaren, apoi n-a mai dat rezultate. El merge bine pe masini deja pregatite. Cer iertare, n-am fost cu ura asta pu el dar cind vad ca Sch a plecat cind lucru-i deja finisat ap' nu te-apuca turbaciunea???
    2 7
  • @mertedes... - Masina din 2012 de cine era pregatita?Nu tot de Hamilton?Numai ghinionul si incompetenta echipei l-au tras in jos,dar Hamilton a "pregatit" masina,nu i-a fost "pregatita".
    Sau poate vrei sa spui ca Button,cu stilul lui de pilotaj complet diferit de al lui Lewis,i-a "pregatit-o"?!Buna,buna asta!!!:))
    11 1
  • showme...rcedes
    te-ai exprimat asa de parca Mclarenu-2012 a fost cea mai byna de pe grila.. las-o te rog. Ce-a demonstrat el... ca n-are rabdare si provoaca in multe cazuri dananai si accidente?... Auzi masina de 2008 tot a pregatit-o el. Procentul lui in implicarea performantelor a fost prea mic, are caracter de coperta si nicicum de mecanica si tehnologie. Toate rezultatele Mclar au fost efortul mecanicilor, el era tot timpul preocupat de iPhoane si de NicoleS. N-am vazut pe nimeni din piloti sa defileze cu un iPhone sau cu BlackB. cum o face el. Musca la arat. Vad ca ai observat greselele echipei iar pe ale lui nu... de cite ori ponegrea echipa? Cel putin merita asta ca revansa. Dar Schumacher de cite ori si-a luat-o de la echipa si el oricum le multumea necatind la faptul ca el aducea si foloase echipei si dupa unii tot rosberg era "Tariu"?. Eu deacum stiu cine va fi primul care va spune ca "uite de cum a venit Hamil. la echipa iata ca nu intirzie si rezultatele, iata el a ridicat echipa". Sa stii si alta ca Mclar va continua cu mai multe progrese si fara Hamilt. Sa vezi ca pilotii care ii are vor face o echipa prietenoasa si vor da si rezultate. Hamilton e un show men cu pochembari si cercei si cu iphoane... mai vezi lucru din urma lui???
    2 13
  • ochelari roz si vise frumoase
    as intelege ca e bine sa porti ochelari de culoare roz, nu vezi realitatea dura. fani de vedete... nu de piloti f1
    1 0
  • Am vazut si greselile lui Ham nu numai ale echipei,dar nu greselile lui au fost cele care au costat-o pe McLaren doua titluri in 2012(piloti+constructori).Sau poate la Singapore si in Abu Dhabi a fost vina lui pentru ce s-a intamplat,nu?Sau la Valencia:fireste ca a fost vina lui Lewis ca Maldonado e batut in cap si se baga in el,nu?
    La Barcelona greseala ii apartine atat lui cat si echipei,dar eu sincer tot pe cei de la garaj ii condamn mai mult pentru ca ei sunt cei care,in mod direct,baga combustibil in rezervor.
    Fara toate peripetiile astea Hamilton ar fi fost un candidat serios la titlu,iar la Interlagos nu ar mai fi tratat la fel de superficial duelul cu Hulkenberg.O fi avand el un caracter discutabil,dar ca pilot e genial fie ca-ti place fie ca nu!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru