Hamilton minimalizează poziţia de lider din clasament

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 18.06.2012
Lewis Hamilton consideră că avansul de două puncte pe care îl are în clasamentul general "nu înseamnă nimic" şi admite că este sub presiune să obţină în continuare rezultate bune.

Lewis Hamilton a devenit liderul clasamentului general după victoria de la Montreal, însă lupta pentru titlul mondial este în continuare foarte echilibrată.

Pilotul echipei McLaren are un avans de numai două puncte în faţa lui Fernando Alonso şi trei în faţa lui Sebastian Vettel, diferenţă pe care o consideră nesemnificativă în acest stadiu al sezonului.

"Este plăcut să fiu liderul clasamentului, dar sunt la numai două puncte în faţa lui Fernando Alonso, ceea ce nu înseamnă nimic, în special când sunt câţiva piloţi foarte puternici separaţi de numai câteva puncte, aşa că totul se joacă încă. În al doilea rând, intensitatea campionatului din acest an înseamnă că nu prea există momente de respiro."

"Poate că am câştigat în Canada, dar există o presiune enormă să continuăm să obţinem rezultate bune în fiecare cursă. Cred că parcursul constant, şi nu rezultatele bune individuale, vor fi cheia câştigării acestui campionat, aşa că trebuie să confirmăm la Valencia printr-un nou rezultat bun", a declarat el.

Britanicul evită să dea un pronostic pentru Marele Premiu al Europei de la sfârşitul acestei săptămâni, însă insistă că este pe deplin motivat să obţină un rezultat care să-l menţină în lupta pentru trofeu.

"Oamenii îmi cer întotdeauna să prezic ce se va întâmpla în cursa următoare şi întotdeauna le spun că este cu adevărat dificil să fac o predicţie corectă.

Dar voi merge la Valencia super-motivat pentru a obţine un nou rezultat bun şi pentru a rămâne în formă înainte să ne îndreptăm spre Silverstone pentru Marele Premiu al Marii Britanii", a adăugat el.

Via | McLaren

Comentarii (3)

  • dumi_p
    Mi se pare ca are atitudinea corecta anul acesta, nu a facut pana acum nici o greseala, iar daca echipa nu ii facea cadou cateva pitstopuri dezastruoase / penalizari, benzina lipsa, ar fi fost lider detasat. Daca continua in acelasi ritm, il vad campion chiar daca nu va avea masina cea mai buna.

    PS: nu sunt fanul lui, dar stilul lui agresiv de pilotaj e o incantare pt fanii F1 in general. Trebuie sa recunoastem ca da "sare si piper" competitiei...
    18 4
  • duma de luni
    Pai are cea mai buna si mai completa masina de pe grila in 2012.Sare si piper?Poate Narain K..
    6 6
  • Vettel si Alonso au niste biciclete atunci.....
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru