Hamilton: "Monopostul din testele de iarna făcea maxim 10 tururi"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 19.04.2011
Lewis Hamilton susţine că nu ar fi parcurs mai mult de 10 tururi într-o cursă şi nu ar fi putut face depăşiri dacă ar fi concurat cu monopostul McLaren evaluat în testele de iarnă.

Lewis Hamilton a obţinut duminică pe circuitul de la Shanghai prima victorie din acest sezon, după ce a reuşit să-l învingă pe Sebastian Vettel de la Red Bull.

Performanţa a venit pe baza progreselor înregistrate succesiv de McLaren pe parcursul primelor trei etape, în condiţiile în care McLaren a avut numeroase probleme de fiabilitate în testele din iarnă precedentă. De altfel, campionul mondial din 2008 susţine că nu ar fi putut parcurge mai mult de 10 tururi în cursele acestui sezon dacă ar fi concurat cu monopostul evaluat în teste.

"Dacă aţi fi ştiut cât de prost se comporta monopostul în iarnă şi cum nu ar fi trecut mai departe... aş fi obţinut doar 10 tururi dacă eram norocos şi nu aş fi reuşit să efectuez depăşiri. Chiar dacă eram calmi în privinţa asta, a fost îngrijorător", a declarat el pentru agenţia de presă Reuters.

Lucrurile s-au schimbat însă radical în decurs de numai câteva săptămâni, iar Hamilton este încrezător că inginerii McLaren pot îmbunătăţi monopostul pentru a-l egala în termeni de performanţe pe cel al rivalilor de la Red Bull Racing.

"Cred că următorul obiectiv este să facem un pas înainte în privinţa pachetului pentru forţa de apăsare aerodinamică, pentru că în mod cert Red Bull au o forţă de apăsare aerodinamică mai bună decât a noastră.

Aceasta valorează peste o jumătate de secundă în plus pe monopostul lor, dar cred că îi putem prinde, iar apoi vom avea cu adevărat un monopost capabil de victorii", a mai precizat el.

Via | GPUpdate

Taguri: Hamilton, McLaren

Comentarii (4)

  • Ce e ma nene...
    ...cu echipa aia ideala de am primit-o pe mail???!!Pai unde era Button in prima grupa valorica inainte de MP al Chinei???!!Dupa stiinta mea era in a doua,la fel cum Koba si Petrov erau in a 3,nu a doua!!!
    Si atunci cum a obtinut echipa aia a voastra ideala 8085 de puncte cu Hamilton si Schumacher selectati cand astia erau incompatibili????!!
    Voi ori ne luati de fraieri,ori v-a cam scazut numarul de vizitatori si nu stiti cum sa faceti rost de altii,oricum in ochii mei(si sunt convins ca nu numai) continuati sa scadeti vertiginos!
    12 0
  • pacat
    ... cu parere de rau ai dreptate
    8 0
  • @lev @gabryela
    ma alatur si eu campaniei voastre de sustinere
    6 0
  • hama
    Zi mersi ca n-a inceput campionatul in bahrain
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru