Hamilton: "Noile pneuri Pirelli sunt mai durabile"

de Daniel Popescu
Marti, 04.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton consideră că noile pneuri furnizate de Pirelli pentru acest sezon sunt mai durabile decât cele de anul trecut.

Pneurile din 2014 sunt un pic mai bune. Sunt mai durabile, aşa că ai putea face 30 de tururi şi să ai o degradare mai lentă.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Echipele s-au concentrat pe fiabilitatea noilor monoposturi în cadrul primei sesiuni de teste de la Jerez, astfel că pneurile nu au fost studiate în detaliu de ingineri.

Acest lucru este explicat şi prin faptul că o treime dintre seturile de pneuri folosite de echipe au avut o compoziţie de iarnă, furnizată de Pirelli exclusiv pentru sesiunea de la Jerez.

Cu toate acestea, Lewis Hamilton afirmă că şi-a format deja o primă impresie despre noile cauciucuri şi că acestea sunt mai durabile decât cele oferite de producătorul italian anul trecut.

"Pneurile din 2014 sunt un pic mai bune. Sunt mai durabile, aşa că ai putea face 30 de tururi şi să ai o degradare mai lentă. Dar, la fel ca orice alte pneuri, încă se încălzesc", a declarat pilotul echipei Mercedes pentru postul britanic de televiziune SkySports.

Esential 99 este numarul de seturi de pneuri utilizate de piloti in sesiunea de teste de la Jerez
În schimb, Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli, insistă că testele de la Jerez au fost irelevante pentru pneuri şi că primele informaţii despre noile compoziţii vor fi disponibile în sesiunile din luna februarie din Bahrain.

"Pe parcursul acestui test nu s-a pus accentul pe pneuri.

Următoarele teste din Bahrain ar trebui să permită echipelor să se concentreze ceva mai mult pe pneuri, pentru că vor avea două săptămâni să dezvolte monoposturile şi să remedieze problemele identificate la Jerez", a precizat el britanicul într-un comunicat de presă.

Pirelli a dezvăluit anterior că noile pneuri pentru sezonul 2014 au compoziţii uşor mai dure şi sunt mai grele decât cele de anul trecut.

Via Motorsport

Comentarii (3)

  • coxilian
    Pai Hamilton reusea sa uzeze primul orice tip de pneu. Va vedea el in Bahrain
    7 5
  • asa e, daca intri in parapeti, doar sosonii ... aa, pneurile am vrut sa spun ... mai raman de el
    2 14
  • da foarte amuzant,tineti voi in continuare acolo cu vitel si v.a fi bine
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru