Hamilton: "Nu am niciun fel de aşteptări pentru sezonul 2013"

de Daniel Popescu
Vineri, 05.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton susţine că nu se aşteaptă să lupte pentru victorii în sezonul 2013 alături de Mercedes şi crede că puţini piloţi ar fi riscat să părăsească McLaren.

Plecarea lui Lewis Hamilton la Mercedes, care se va oficializa la finalul acestui sezon, a fost privită cu surprindere de comunitatea Formulei 1, ca urmare a faptului că echipa germană a obţinut o singură victorie în cei trei ani de când a revenit în competiţie.

Pilotul britanic afirmă însă că este conştient de situaţia în care se va afla anul viitor, motiv pentru care nu are niciun fel de aşteptări să lupte pentru victorii sau titlul mondial.

"Nu am nicio aşteptare pentru anul viitor. Este un an de învăţare, de comunicare şi de construire a relaţiilor cu oamenii. Sunt realist în privinţa poziţiei în care mă aflu", a declarat el pentru televiziunea britanică SkySports.

Urmareste Automarket
Chiar dacă situaţia este departe de a fi ideală, Hamilton a lăsat să se înţeleagă că are un plan pe termen lung cu Mercedes şi consideră că puţini piloţi şi-ar fi asumat un asemenea risc în locul lui.

"Oricine ar alege opţiunea uşoară, dar nu cred că am luat-o vreodată pe drumul uşor.

Cu siguranţă aş putea rămâne unde sunt, iar asta ar fi uşor, pentru că ştiu că maşina va fi grozavă anul viitor, întrucât vă fi o evoluţie a actualului monopost. Dar să mergi undeva unde monopostul nu este atât de grozav, este o nouă echipă, o echipă tânără, care vrea să fie campioana mondială... nu sunt mulţi piloţi în paddock care ar fi ales o echipă care se chinuie pentru a o ajuta să crească până în top", a adăugat el.

Hamilton spera să plece la Mercedes din postura de campion mondial, însă are de recuperat 52 de puncte în faţa lui Fernando Alonso.

Via SkySports

Comentarii (6)

  • Sa te auzim ce vei spune despre sezoanele 2014 si 2015. :)
    12 3
  • GrosJan
    Nici schumacher nu avea in 2006 la Ferrari. A meritat pana la urma pentru ferrari, ca el daca alerga dupa interes alegand echipe in forma ar fi avut mai multe titluri.
    8 1
  • GrosJan
    care-i bre problema pana la urma? Vrea Nicole mai multi bani? Sau ce?
    12 3
  • GrosJan
    mama lui dă shopping!
    9 2
  • nu stiu daca este bine sa compar situatia lui schumi cand a parasit benetton in '95. asta e....bine ca e realist. eu cred ca dureaza cativa ani pana va aduce mercedes sus.
    9 2
  • GrosJan
    pai da, in '95 schumi venea din postura de campion. Asta ar cam fi diferenta. La asemanari ar fi ca Ham de acum ca si schumi de atunci este cel mai bine cotat pilot, cel mai ravnit de echipe. Deci ... destul de asemanator. Pare un mare pas inapoi. Dar McLaren va trebui sa cumpere motoarele mercedes. Mercedes va fi echipa "de uzina". Poate ca pana la urma vom spune ca a fost un vizionar cu alegerea asta.
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru