Hamilton: "Nu este imposibil sa castig titlul"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 19.08.2009
Lewis Hamilton sustine ca are in continuare sanse la titlul mondial, desi este la 51 de puncte in spatele lui Jenson Button cu numai 7 curse inainte de finalul sezonului.

Victoria fara emotii obtinuta pe circuitul de la Hungaroring cu aproape patru saptamani in urma il impulsioneaza pe Lewis Hamilton sa priveasca cu mare incredere ultima parte a acestui sezon.

In cadrul unei intalniri cu propria sa echipa la sediul central, Hamilton a facut cateva declaratii indraznete, prin intermediul carora a dezvaluit ca, din punctul sau de vedere, sansele sale la titlu sunt in continuare intacte.

"Nu este imposibil. Presiunea exista inca. Poti spune ca este improbabil, dar trebuie sa continuam sa fortam. Daca putem castiga fiecare cursa pana la finalul anului putem ajunge la 89 de puncte", a declarat britanicul.

Declaratiile sale sunt surprinzatoare in contextul in care Hamilton ocupa numai locul 8 in clasamentul general cu 19 puncte, in timp ce liderul Jenson Button are deja 70 de puncte. Practic, chiar daca ar castiga toate cursele pana la finalul sezonului, Hamilton poate castiga titlul numai daca Button va obtine maxim 19 puncte in 7 curse, iar Red Bull Racing ar inregistra un declin major, similar cu cel prin care trece in prezent Brawn GP.

Speranta lui Hamilton ar putea fi legata tocmai de marii rivali din 2008, intrucat revenirea in forta a Scuderiei Ferrari ar putea conduce la obtinerea unor rezultate mai slabe pentru Button, Rubens Barrichello, Sebastian Vettel si Mark Webber.

In sprijinul afirmatiilor sale, Hamilton spune ca monopostul McLaren MP4-24 este mult mai usor de pilotat in prezent si da ca exemplu cursa din Ungaria.

"Am fost absolut surprins cand am ajuns in primul viraj si am vazut cat de usor era sa tin pasul cu Mark Webber. A fost de vis. Sincer, a fost incredibil", a mai precizat el.

Hamilton are ocazia sa demonstreze ca poate ataca in continuare titlul mondial chiar in acest weekend, la Marele Premiu al Europei de la Valencia.

Via | London Evening Standard

Taguri: Hamilton, McLaren

Comentarii (13)

  • NeoGalaxy
    @Sanse
    Sanse la titlu are si Lewis si Kimi si Fernando singura problema este ca cel care castiga cursa din Australia castiga si titlul. Iar regula este valabila de 20 si inca nu a fost sparta de nimeni. Multam bafta la toti, mai ales asa cursele vor fii foarte interesante de urmarit. Dar Lewis are nevoie de Ferrari mai mult decat are Ferrari nevoie de el, asta este problema :)
    0 0
  • @neo
    permite-mi sa te contrazic :) in 2005 cursa din Australia a fost castigata de Fisichella,iar campionatul de Alonso :) :P
    0 0
  • Nu are nevoie
    Lewis de Ferraristi... doamne feri sa stea la mana Ferraristilor, prefer sa termine pe ultimul loc decat sa fie campion cu ajutorul celor de la Ferrari... nu ar putea exista umilinta mai mare pentru fanii Mclaren... Dar poate lua titlul fara ajutorul Ferrari... Brawn se vor duce rau de tot in jos, e clar ca nu mai au resurse sa dezvolte masina pana in noiembrie... se vor bate pentru locurile 7-8... iar distanta fata de Red Bull nu este chiar insurmontabila... Vettel 100% mai abandoneaza anul asta cateva curse, deja in vreo 3-4 a abandonat.... iar Webber in niciun caz nu are stofa si clasa sa castige un titlu... el poate lua un pole, castiga o cursa-doua, dar nu poate lua un campionat niciodata... cat despre Ferrari sper sa se faca de ras cu Badoer :)))
    0 0
  • hamilton
    se pare ca naivitatea e o boala care tine:)),deh,varsta..:))
    0 0
  • saracu...
    vai de capul lui....l-ai mbatat victoria... auzi "daca putem castiga fiecare cursa pana la finalul anului..." nici la 15 ani nu as fi gandit asa....frate, da ce sport urmareste asta????
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Alexandra1710
    Ups, ai dreptate :) Uite chiar asta verificam, multam de atentionare :)
    0 0
  • ctlnmihai
    Hamilton: "Nu este imposibil sa castig titlul"
    Cam greu e sa castigi titlul in conditiile actuale dar nu imposibil sa-l castigi la anul
    0 0
  • @neo
    in rest...cam e cum ai tu.cred...:-? cat despre declaratia lui lewis...cam indrazneata as zice :)
    0 0
  • hamilton
    sunt de-a dreptul minunate posturile astea cu exces de "K":))...unii se pare ca stiu exact ce resurse au cei de la brawn,redbull samd.."infinit mai multe"..oare ce sa insemne asta?:)).Este una sa speri ca o sa mai castigi o cursa si alta sa spui ca in conditiile date ai sanse sa castigi campionatul.In teorie toti au sanse.As prefera sa-i vad facand asemenea afirmatii cei indriduiti s-o faca.
    0 0
  • salutare
    nu imi vine sa cred ca nu v-ati prins!declaratia facuta de Hamilton,este facuta mai mult pentru echipa.decat pentru adversari.adica sa reusesti ca in mai putin de 6 luni,sa revii de la un deficit de 2 secunde pe tur si sa ai performante,care sa tina pasul cu echipe care au beneficiat de o masina,buna-relativ buna,pe tot parcursul anului e ceva,si de aceea daca ati observat Hamilton,multumeste de fiecare data cand are ocazia echipei,si banuiesc ca si aceasta declaratie este una tot indreptata spre echipa,sa ii motiveze,sa lucreze la fel de eficient ca si pana acum.
    0 0
  • ...
    tulai asta mah...oare are febra?
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Mclaren_Mircea_1984
    Lasand la o parte declaratia lui Lewis si ideile pe care le sustii, eu ma refeream la faptul ca Ferrari le sunt aliati celor de la McLaren. McLaren nu are sanse sa faca 7 duble si nici 7 victorii consecutive nici cu noul monopost. Dar sunt avantajati de situatia in care Ferrari le iau puncte ori celor de la Red Bull ori celor de la Brawn Gp, pentru ca atata Ferrari cat si McLaren vor beneficia in aceasi masura. Singura necunoscuta ramane Toyota si Williams care pot produce niste surprize, ceea ce evident toti fanii Formulei 1 doresc in egala masura.

    Lasand la o parte niste afirmatii cam visatoare cum ca McLaren detin tehnologia suprema, orice fan doreste ca echipa lui sa castige. Cu putin noroc vom avea spectacol chiar daca Ferrari sau McLaren sau alte echipe vor sau nu vor castiga.

    Oricum sunt curios cum vor juca urmatoarele curse atat Red Bull si Brawn GP, pentru ca Red Bull pot dezvolta masina iar Brawn GP erau la maximul de dezvoltare de la prima cursa. Interesant este ca tot eu am spus acest lucru in chiar primele posturi dupa cursa din Adelaide :)

    Ca fan Formula 1 sper ca cele 7 curse sa fie cat mai interesante posibil, dar si distractive :)
    0 0
  • @neogalaxy
    Melbourne frate nu Adelaide... sau inca traiesti pe vremea lui Damon Hill? :P
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru