Hamilton nu înţelege cauzele scăderii de formă

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 11.10.2011
Lewis Hamilton a admis că nu înţelege motivele pentru care forma sa din curse este mult mai slabă decât la începutul sezonului.

Lewis Hamilton traversează cel mai slab sezon de la debutul în Formula 1, iar după Marele Premiu al Germaniei nu a mai urcat deloc pe podium, fiind surclasat cu uşurinţă de coechipierul său Jenson Button.

Fost campion mondial în sezonul 2008, pilotul echipei McLaren admite că se află într-un punct dificil al carierei, însă nu înţelege motivele pentru care în curse nu reuşeşte să obţină rezultate pe măsură.

"Nu există nicio soluţie (n.r - pentru a pilota mai bine). Nu există niciun răspuns. Nu ştiu care este răspunsul la aceste probleme şi aş aprecia dacă nu aţi trage concluzii pripite. Pur şi simplu nu am fost suficient de rapid. Am fost rapid în calificări, dar nu şi în cursă. Pneurile nu au rezistat prea mult, iar ulterior am avut probleme cu monopostul subvirator. Chiar dacă au pus o aripă, tot subvirator a rămas, aşa că m-am chinuit să rămân în acelaşi ritm cu cei din fata", a declarat britanicul pentru publicaţia Daily Telegraph.

Pe lângă rezultatele modeste, Hamilton a fost implicat şi în numeroase incidente pe parcursul acestui sezon, victima sa predilecta fiind Felipe Massa, fostul său rival din lupta pentru titlu din ultimii trei ani.

Via | Daily Telegraph

Taguri: Hamilton, McLaren

Comentarii (11)

  • Andrei
    @Hamilton
    Scaderea formei? Ma indoiesc, asta este nivelul lui in realitate. Pilotii buni isi imbunatatesc constant perfomantele fie cele fizice, psihice sau cele sa zicem "diplomatice" (relatia cu echipa si inginerii), Hamilton a reusit performanta ca din an in an sa scada pe toate planurile (poate doar in cel financiar sta bine). 2009 a fost un an slab, 2010 la fel, 2011 dezastruos ----> 2012 se anunta deja ca an foarte slab. Parerea mea... sa se relaxeze un pic, poate sa se retraga pe o insula unde sa se regaseasca. Talent are dar din pacate talentul nu foloseste la nimic fara controlul psihic si sa zicem, linistea interioara. Reaching the inner peace takes courage and confidence and he has none.
    13 12
  • triplu
    Andrei
    Andrei=psiholog Ana Bulai
    11 10
  • GigiBecali
    @Andrei
    2009 an prost?....poi la ce masina a avut in acel an...nu putea sa se tina nici dupa un amarat de Renault si totusi a reusit 2 victorii si un loc 2
    2010 daca te uiti pe statistica Hamilton ar fi avut cele mai mari sanse sa ia titlu...insa cele 2 abandonuri de la Singapore si Monza l-au scos din lupta
    2011 Personal nu il consider un dezastru , doar pentru faptul ca Button la batut in a 2 jumatate a sezonului
    8 7
  • Roland
    Ham la popice HRT
    In 2011 a continuat ce a inceput in 2010, iar in 2012 va continua ce-a facut in 2011.El mai mult nu stie.Daca nu poate urca atunci macar sa coboare.La HRT langa Liuzzi, echipa de popice a F1.
    5 9
  • ctlnmihai
    Hamilton nu înţelege cauzele scăderii de formă
    Hamilton e intr-o scadere de forma .Despre rezultate modeste in anul asta nu putem spune, ca are 2 victorii , in timp ce alt pilot de top si ma refer la Alonso are decat una singura,in timp ce Button a obtinut-o pe cea de a -3-a abia la Suzuka..Incidentele din curse si prezenta lui constanta in atentia opiniei publice datorita acestor incidente cred ca l-au marcat in mod negativ.Sa speram ca isi va reveni acum spre final de sezon si ca la anul va avea un monopost cu care sa castige din prima cursa..
    8 6
  • ctlnmihai
    Hamilton nu înţelege cauzele scăderii de formă
    Din pacate am gresit mai sus, ma gandeam doar cum sa jignesc pilotii altor echipe, fara sa uit totusi ca un alt pilot de top are 9 victorii si ma refer la Vettel. Evident ar fi putut fi onest si gandindu-ne ca Hamilton este un pilot care concureaza doar pentru a face spectacol si nu pentru a castiga curse, as fi putut spune ca Hamilton si-a bagat picioarele in monopostul de anul aceasta si in munca echipei lui. Incidentele de cursa, care fac deliciul mie si fanilor lui, nu sunt decat menite sa-mi aduca aminte ca nu ma bucur cand castiga o cursa, dar ma bucur cand vad cum scoate un pilot din cursa. Evident daca comparam performantele lui Hamilton care a beneficiat o masina net superioara si care putea sa castige macar 5-7 curse (pe care le-a distrus iremediabil si nu datorita greselilor lui de pilotaj ci datorita altor factori pe care nu doresc sa-mi amintesc, flacara violeta probabil), daca il comparam cu Alonso care piloteaza un Fiat Panda F150 Italia, as sputea spune cu mana pe inima ca acesta din urma a reusit niste performante de care pot spune ca sunt invidios. Din pacate idolul meu, nu are un sezon dezastruos pentru ca multele accidente in care a fost implicat mi-au adus multa bucurie dar nici nu am curaj sa recunosc ca Hamilton a avut anul acesta numai rezultate modeste. Prefer sa dau vina pe vreme, ET si posibil influente negative (flacara violeta iarasi) decat sa recunosc ca preferatul meu si-a batut joc de munca lui in acest sezon. Este evident ca strategia strutul F1 functioneaza de minune, si sunt mandru ca prefer sa ignor realitea numai si numai pentru a jignii pilotii si fanii ai altor echipe.

    Observati ca de Vettel nu spun nimic, nu-mi plac pilotii care castiga curse si titluri, eu sunt fanul pilotilor care la sfarsit de sezon arata statistica si numarul de adversari loviti, posibil abandonati dar si numarul de accidente in care au fost implicati. Este evident ca sunt incapabil sa inteleg ceea ce vad pe ecran, dar sunt fanul semintelor si atat pot. Deci sa-i dam cu jignirile inainte, deh atata pot.
    6 7
  • @ctlnmihai
    fa-ti un cont ...sa nu iti mai fure altii identitatea
    3 3
  • @Davidenko
    A avut cont dar l-au banat pentru cate gunoaie spunea. Si cine-i fura identitatea, scrie corect si fair play macar.
    6 4
  • Gigi Becali
    SINGURUL CARE-L POATE BATE PE VETTEL:))))
    Oameni buni, cine se batea cu pumnu in piept la inceputul anului ca e singurul in masura sa-l bata pe Vettel?Nu-i asa ca-i comic?Cand gura bate c...l?
    5 3
  • ctlnmihai
    Davidenko
    Nu-mi voi face niciun alt cont din mai multe motive
    1.- Stilul meu este deja cunoscut
    2..Față de anul trecut a scăzut numărul comentarilor pe automarket
    3. numele ăsta atrage destulă antipatie și asta mă distrează
    1 2
  • ctlnihai
    Davidenko
    *numărul comentariilor
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru