Hamilton: "Nu ma asteptam sa castig in Ungaria"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 27.07.2009
Lewis Hamilton a admis ca nu anticipa ca va obtine o victorie in Ungaria si este incantat de performanta obtinuta, la fel ca si Heikki Kovalainen.

Lewis Hamilton a obtinut duminica prima victorie din actualul sezon competitional, punand capat evolutiilor dezamagitoare din 2009.

Pilotul echipei McLaren a profitat din plin de sistemul KERS pentru a promova cateva pozitii la start, iar abandonul suferit de Fernando Alonso i-a deschis calea spre prima victorie a sezonului. Campionul mondial in exercitiu a admis la finalul cursei ca nu se astepta la o astfel de performanta.

"Este un sentiment incredibil sa revin pe primul loc dupa ce ne-am chinuit pentru atat de mult timp. A fost una dintre cele mai bune curse ale mele. Nu am cedat niciodata si, mai important decat atat, nimeni din cadrul echipei nu a renuntat. Sunt foarte mandru de toata echipa. Nu ne asteptam sa castigam, nu ne-am gandit ca suntem atat de puternici pentru a face asta, dar masina a fost perfecta si fantastica intreaga cursa", a declarat el in cadrul unui comunicat de presa al celor de la McLaren.

Hamilton a admis insa ca performanta realizata in Ungaria trebuie completate cu rezultate importante la urmatoarele curse care au mai ramas de disputat in acest an.

"Trebuie sa invatam cat mai mult din acest weekend. Vom continua sa fortam pentru ca acesta este singurul lucru pe care il stie echipa. Acum vrem sa castigam in mod regulat", a adaugat el.

Hamilton nu a ratat ocazia de a spune cateva cuvinte si despre Felipe Massa, unul dintre prietenii sai din Formula 1 si rivalul care a fost la numai cateva secunde sa castige titul mondial in 2008 in locul sau. "Gandurile mele sunt la Felipe. In ciuda sarbatorii noastre, este important sa ne amintim ca exista un baiat pe patul de spital. Cred ca vorbesc in numele tuturor cand spun ca l-am avut cu totii in inimile si gandurile noastre pe Felipe la cursa de duminica si ii dorim o recuperare rapida", a incheiat campionul mondial.

Coechipierul sau, Heikki Kovalainen, a incheiat cursa pe locul 5, iar finlandezul este incantat ca echipa a revenit la zilele bune de alta data.

"Aceasta victorie demonstreaza cat de mult a imbunatatit echipa in privinta performantei monopostului pe parcursul ultimelor luni.

Acesta este rezultatul muncii grele a fiecarui barbat si a fiecarei femei din echipa noastra, iar aceasta victorie va fi dulce pentru toti. Gandurile noastre sunt acum la Felipe Massa, doresc sa ii urez toate cele bune si sper sa revina curand in Formula 1", a declara el.

Martin Whitmarsh crede ca britanicul a avut o evolutie magnifica si este increzator ca McLaren va ramane la fel de competitiva si in Marele Premiu al Europei. "Hamilton a fost pur si simplu magnific. Nu exista un alt cuvant. A fost in forma tot weekendul, a avut o viteza naucitoare atunci cand a contat si a controlat cursa ca un invingator ce este. Am avut cea mai puternica masina la Hungaroring si suntem increzatori ca vom avea un pachet rezonabil si pentru Valencia", a declarat britanicul.

Marele Premiu al Europei va avea loc pe 23 august, dupa o pauza de vara de 4 saptamani.

Via | McLaren

Comentarii (7)

  • Recompensa pt Hamilton
    Acrosaj cu Nicole =))
    http://f1.gpupdate.net/en/photolarge.php?photoID=133472&catID=1105-3711
    0 0
  • Noua conceptie aerodinamica...
    Este geniala... au schimblat tot fluxul aerului din jurul masinii... realizand un surplus de apasare aerodinamica imens... asta era singura problema a mp4-24, iar odata acest lucru realizat, lewis cu siguranta va mai castiga 3-4 curse din cele 7 ramase. cum s-a lipit efectiv de alonso in doar 4 tururi si avand 14 litir de benzina in plus... fantastica treaba facuta de Steven Lacey si Pat Fry.
    0 0
  • Super Hamilton
    A fost o cursa fantastica reusita de acest prostovan (nu-i asa NeoGalaxy?), iar noi cei prosti care tinem cu Mclaren am savurat fiecare tur. A fost un an foarte dificil pana acum pentru McLaren si, totusi, la prima victorie (care i-a adus CAMPIONULUI MONDIAL mai multe puncte decat reusise pana acum intreg sezonul) "negroteiul" "mincinosul" sau oricum l-au mai numit cativa asa zisi fani F1 de pe acest site se gandeste la Felipe Massa....ai citit bai Neo...LA MASSA se gandeste! Asa ca speram ca pe viitor sa ne mai scutesti putin cand deschizi gura despre Hamilton!
    0 0
  • HAM HAM
    sa speram ca va mai cistiga si alte curse cu schimbarea fluxului de aere
    0 0
  • ceau
    McLaren Mircea,de unde stii asta?nu de alta,dar sun fan McLaren si vreau sa citesc si eu materialul!
    0 0
  • Bravo
    Bravo baieti...trebuie sa fim fani F1, nu sa comentam aiurea...oricum acum se vede ca Brawn au avut masinile la limita legalitatii...
    0 0
  • mad79
    Salut. Vezi ca sunt "mircea" care comenteaza si la pro sport la articolele despre formula1, si tiam scris si acolo un comentariu ieri unde te-am apreciat cum l-ai distrus pe "octav". Uite ia situl acesta http://formula-1.alltop.com/ Aici gasesti linkurile cu toate siturile in formula 1 in limba engleza, si articole de la BBC si alte articole din agentiile de presa internationale despre formula 1. Vezi ca apare pe acel site toate adresele de site si primele 5 stiri, dai efectiv pe numele sitului si intri direct. Acea informatie cum ca au schimbat total fluxul aerului in jurul masinii am citit-o si eu pe www.planet-1.com inaintea cursei din Germania, unde Whitmarsh explica cum Simon Lacey (cel care se ocupa de aerodinamica) a stat 36 de ore neintrerupte la tunelul aerodinamic la sfarsitul lunii iunie, pentru a schimba total si radical fluxul aerului, configurand practic o noua traectorie a aerului atat sub masina cat si pe lateral, acolo detectand el problema care nu lasa mp4-24 sa aiba acea apasare aerodinamica in virajele de mare viteza, si nu in partea din spate a masinii cum se credea. Chiar Lewis a confirmat aceasta versiune dupa calificariel de la Nurburgring, spunaand ca a auzit ca "that one guy spendt 36 hours in the wind tunnel" dar nu a dat numele exact. Chiar ieri Lewis a spus ca noua orientare a mp4-24, are atat de multe posobilitati de exprimare, ca sunt atatea zone unde inca nici macar nu le-au explorat ca lumea, si ca le vor explora in cursele care vin si ca mp4-24 cu siguranta va fi tot mai competitiv de la cursa la cursa pana la Abu Dhaby.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru