Hamilton nu renunţă la titlu: "Vreau să câştig fiecare punct posibil"

de Daniel Popescu
Joi, 11.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a avertizat joi că luptă în continuare pentru titlul mondial şi a dezvăluit că la Suzuka a avut o defecţiune tehnică la amortizor.

Lewis Hamilton trebuie să recupereze 42 de puncte în faţa lui Fernando Alonso cu numai 125 de puncte disponibile pentru ultimele cinci curse pentru a putea avea şanse să câştige titlul, însă misiunea dificilă nu-l demoralizează pe pilotul echipei McLaren.

Acesta afirma că va lupta pentru orice punct disponibil cu scopul de a reveni în lupta pentru trofeu, ambiţionat şi de faptul că un simplu abandon al unui rival poate conta decisiv în campionat.

"Titlul este încă acolo, chiar dacă este puţin mai dificil pentru noi şi un pic mai aproape de Vettel şi Alonso. Dar mai sunt 125 de puncte disponibile, aşa că voi încerca să-l câştig pe fiecare în parte. Am încă şanse să-l câştig, aşa că vom continua să forţăm. Chiar şi atunci când nu va mai fi posibil teoretic voi continua să forţez şi să ajung cât mai sus posibil", a declarat britanicul.

Urmareste Automarket
Hamilton ar fi putut reduce substanţial diferenţa faţă de Alonso în cursa de la Suzuka, însă a terminat cursa doar pe locul cinci în urma unei aparente probleme la setări.
Totuşi, englezul a dezvăluit joi că inginerii McLaren au descoperit o defecţiune tehnică la amortizor care a afectat stabilitatea monopostului în calificări şi cursa.

"Am descoperit că am avut câteva probleme tehnice în monopost din calificări până în cursă, ceea ce este bine, pentru că am simţit că nu este ceva în regulă. A fost ceva legat de amortizorii spate şi într-un fel a afectat stabilitatea. Schimbarea de setări pe care am efectuat-o ar fi trebuit să fie corectă, dar nu a funcţionat din cauza problemei tehnice. A fost dificil să realizăm asta până când băieţii au văzut datele", a mai precizat el.

Nu în ultimul rând, pilotul echipei McLaren a admis că a greşit atunci când l-a acuzat pe coechipierul Jenson Button de lipsă de respect pentru simplul fapt că nu îl urmăreşte pe reţeaua de socializare Twitter.

"Trebuie să ridic mâinile şi să spun că am făcut o greşeală. Uneori facem asta în febra momentului şi nu vrei să spui chiar ceea ce scrii, dar nu mai poţi face nimic.

Poate că eu şi Twitter nu ne înţelegem bine. Mulţi oameni înţeleg Twitter greşit şi eu sunt unul dintre ei. sper să nu se mai întâmple", a încheiat el.

Via Adam Cooper, Reuters

Comentarii (6)

  • GrosJan
    @Poate că eu şi Twitter nu ne înţelegem bine", naspa rau nu de alta dar Twitter asta nu prea comunica... cam greu sa te intelegi cu un site... Doamna ce prostii spune baiatul asta.. Oare cu Facebook se intelege mai bine?
    9 7
  • Adica sa fie concomitent pe toate locurile de la 1 la 10?!?
    3 1
  • faptul ca button nu i-a cedat pozitia la suzuka demonstreaza ca McLaren ori nu-l doreste campion ori considera ca nu mai are nicio sansa
    6 1
  • X_zone
    GrosJan daca francezul e cam bou prin formula 1 dar isi merita locul tu de ce nu ti l-ai merita pe aici, mai bine comentezi cate ture dai la coda vacii considerandu-te ca vrei sa faci un pole-position la adunat balega ca sa iti inlocuiesti rapid materia cenusie vizibil inexistenta.
    3 3
  • ciprian
    auzi ce prostie spune dany cand ai vazut tu ma cedari de pozitie la mclaren...cand ia cedat buton pozitie lui hamilton si viceversa? si de ce ar fi facuto?..hamilton nare nevoie de cedarile lui buton ca tot timpul e in fata lui, cu mici exceptzi..si sa stii ca daca gata hamilton pe 4 nu pe 5..i cresteau sansele enorm....ba nu stiu de unde le scoateti dar va uitati mai mult la desene animate decat la formula 1
    1 1
  • mandrake
    button oricum e un pilot de 2 lei .singurul care contribuie la mclaren e hamilton. button stie ca hamilton e mult superior si incearca prin tertipuri ieftine in afara cursei sa destabilizeze atmosfera.pe perez il urmareste button pe twitter. hhaha ce penibil.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru