Hamilton nu se lasă păcălit de cifre: "Al patrulea titlu nu mă va face mai bun decât Senna"

de Daniel Popescu
Vineri, 27.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton consideră că obținerea celui de-al patrulea titlu mondial nu îl va transforma într-un pilot mai bun decât Ayrton Senna.

Lewis Hamilton are nevoie de locul 5 în Marele Premiu al Mexicului de la sfârșitul acestei săptămâni pentru a deveni campion mondial pentru a patra oară în carieră, după titlurile obținute în 2008, 2014 și 2015.

Cu o astfel de performanță, pilotul echipei Mercedes ar depăși performantele regretatului Ayrton Senna, care a obținut doar 3 titluri înainte de a înceta prematur din viață în urma unui accident suferit în Marele Premiu al statului San Marino din 1994. Chiar dacă ar avea un palmares mai bun, inclusiv la capitolul victorii și pole position-uri, Hamilton consideră că cifrele nu îl vor face mai bun decât Senna.

"Viața lui Senna a fost curmată prematur și cred că, dacă ar fi avut oportunitatea să continue și să concureze în siguranță, ar fi câștigat mai multe titluri. Nu cred că sunt mai bun pentru că am mai multe victorii, pole-uri și campionate, dar mă simt foarte mândru că numele meu este menționat alături de al său. Asta este tot", a declarat britanicul.

Hamilton susține că sezonul curent a fost unul mai plăcut din perspectiva performanțelor decât cel din 2008, când a obținut primul titlu de campion din cariera alături de McLaren.

"În 2008 era un copil, aveam talentul natural pe care îl am și acum, dar nu aveam experiență.

Sunt mult mai bine pregătit decât am fost în 2008. Anul acesta a fost mai plăcut datorită poziției în care mă aflu. M-am simțit mai confortabil în propria mea piele", a declarat el.

Via Reuters

Comentarii (20)

  • În sfârșit un lucru adevărat spus de Hamilton. Dacă ar fi avut masina lui Hamilton din 2007 si 2016 , Ayrton era campion mondial în ambele cazuri.
    20 4
  • Hmz...
    Crezi ca lui Senna nu`i puneau zahar in benzina ca sa ia nimicul ala de Rosberg campionatul?
    4 12
  • @AyrtonSenna1991
    Daca citesti bine spune ca in sezonul cand era rookie s-a clasat in fata lui Alonso. In ceea ce-l priveste pe Senna, asa bun cum a fost el, a luat titlurile mondiale cu Lotus, nu cu McLaren care era cea mai buna masina....pff
    9 4
  • A fost la egalitate de puncte cu Alonso. A avut însă mai multe victorii. În Ungaria s-a decis titlul . Cum adică Senna a ieșit campion mondial cu Lotus ? În 85 datorită faptului că a avut nenumărate probleme tehnice a terminat pe 4. În 86 la fel. Iar în 87 a terminat pe 3. In 88 ,90 si 91 a ieșit campion mondial cu McLaren , iar în 89 Prost a fost favorizat de Balestre. Informeaza-te ca habar n-ai!
    11 0
  • nici macar mai bun decat kimi nu-l face.
    6 4
  • @AyrtonSenna1991
    N-ai observat tu ironia. Normal ca le-a luat cu McLaren. Chiar si atunci cand inca mai "mirosea" a romantism in F1, tot iti trebuia o masina buna ca sa castigi chiar daca te numeai Senna.
    Tu nu poti sa-l judeci pe Ham decat subiectiv pentru ca ai impresia ca el si McLaren l-au lucrat pe Alonso. Nu poti vedea ca desi era primul sezon in F1 s-a luptat de la egal la egal cu campionul mondial de la acea vreme. Poate nu observi ca a venit la Mercedes dupa Rosberg si l-a batut de mai multe ori, decat Rosberg pe el.
    In F1 conteaza masina foarte mult, mai ales in ultimii 20 de ani, dar uita-te unde e Bottas fata de Hamilton sau unde e Vettel fata de Raikkonen. Poate primii sunt mai buni, desi la Vettel s-au adaugat si niste ordine de la boxe la deferenta pe care o are fata de Raikkonen.
    5 2
  • Hamilton e mai rapid decât Alonso în regim de calificări. Asta e clar ! Dar în curse britanicul o comite de multe ori. Ron Dennis a susținut intr-un interviu ca l-a favorizat pe Hamilton în 2007. Ceea ce a făcut Senna în 93 cu acel McLaren mi se pare genial. O performanta asemănătoare mai găsim la regretatul Gilles Villeneuve în 1981 . Si in anii 50' masina conta. Nu doar în ultimii 20 de ani.
    9 3
  • Romantsnul a plecat din F1 odată cu Jim Clarck. Din anii 70 a început să se politizeze F1 , odată ce Bernie a pus mâna pe ea.
    7 0
  • Macar o cursa sa faca Alonso cu masina lui Hamilton ...
    4 1
  • Nacional
    Jos palaria pentru aceasta declaratie si am sa ma explic de ce. Senna este unic in F1 datorita demonstratiei de pilotaj la Donnigton ‘93, 4 piloti de top printre care si Schumacher intr-un singur tur. Va garantez ca nu o sa mai vedeti asa ceva. In rest toate cele bune.
    11 0
  • Ba da, e mai bun decat Senna.
    2 11
  • Ecclestone also revealed that there were moves when he ran F1 with Max Mosley to give Ferrari special assistance from on high.

    "Helping Ferrari has always been the smartest thing to do,” he said. “And it always has always been done through the technical regulations.

    “Teams are important for the F1, but Ferrari is the most. That's why over the years, many things have been done that have helped Maranello win. "

    Pushed further, and whether F1 race director Charlie Whiting went out of his way to help British teams, Ecclestone said: “No. Charlie has always done what he was supposed to do. Instead, Max has often helped Ferrari. And I too. We all wanted the Ferrari to win.
    5 3
  • dubfire

    Am postat si eu la articolul precedent. Mi-e greata. O spune cu atata nonsalanta si cu brutalitate ca eu ca suporter al unei echipe care mereu a fost rivala celor de la Ferrari ma simt mai mult decat umilit, ma simt ca si cum mi-as fi luat pumni, injurat si pishat pe mine de catre ei.
    5 6
  • @Mclaren_Mircea_1984: Si mie imi este greata de McLaren, care in disperare pentru ca nu aveau un circuit al lor au incercat sa interzica testele, au tot amenintat cu retragerea, dupa care alaturi de Williams au cerut banarea testelor, o idee care loveste in cam toate echipele din acest moment. Si mie imi este greata ca cei de la McLaren in loc sa fie corecti au folosit ordine de echipa in favoarea celor de la Williams (in 1997). Si mie este imi este greata ca McLaren, o echipa pe care o consider a doua cea mai valoroasa echipa din F1, a copiat un caiet... adica manualul celor de la Ferrari in sezonul 2007. Si mie imi este greata ca o echipa ca McLaren a incercat sa interzica folosirea tunelurilor de vant pentru ca aveau un simulator mai avansat ca restul, desi si idea asta s-a dovedit un rahat inimaginabil pentru McLaren, care in acest moment au al V-lea simulator din F1, un tunel de vant mai slab ca al concurentei si nici un rezultat interesant pe pista... alaturi de Honda. Cei de la Ferrari au fost ajutati evident, erau singura echipa italiana din F1, dar ce gunoaie au facut cei de la McLaren... astea raman o mare pata pe blazonul lor si o palma data fanilor Formulei 1, pe vecie din pacate.
    7 2
  • Si mie imi este greata de cei de la McLaren, de aia fac misto de Alonso toata ziua. Si cum cei de la McLaren sunt pe nicaieri, nici nu-i de mirare ca... probabil incearca sa mai fure un manua al celor de la Ferrari. Duminica pleaca ambii piloti McLaren de pe ultima linie, avand peste 60 de poziii de panalizare...
    5 0
  • Mda....sunt multi care cred sau mai de graba vor sa creada ca in F1 e o conspiratie impotriva Ferrari. Si vor sa creada asa mult ca deja au inceput sa dea 'degete rosii'. :)
    3 4
  • Ferrari ca Ferrari, dar sa spui ca te-ai plictisit de F1 doar pentru ca castiga Mercedes, haide sa fim seriosi. Vina pentru aceste motoare este a celor de la Renault ca au spus ca ies din F1 daca nu se folosesc aceste motoare, degeaba au avut cei de la Ferrari acel veto, i-a durut in cur pe cei de la FIA si puff motoarele, plus regula tampita de 3 unitati pentru sezonul urmator. Era natural pentru cei de la McLaren sa fie invidiosi pe cei de la Ferrari, unde sunt cei de la McLaren si unde sunt cei de la Ferrari...
    6 0
  • Pentru mine nu conteaza daca Hamilton este mai bun ca Senna, de fapt nu conteaza nici daca-i mai bun ca el insusi, conteaza doar un singur aspect: sa-mi spuna daca ce a declarat Dennis despre sezonul 2007 a fost adevarat sau nu. Pentru ca Dennis a spus ca Alonso un a beneficiat de sprijinul echipei in acel sezon, si ca i-a parut rau ca nu a fost corect. De aia a incercat sa fie altfel prin angajarea lui Alonso in 2015, de la Ferrari.
    7 0
  • E... stilul lui Hamilton sa faca pe modestul cata vreme ii merge bine
    7 0
  • Dar ce lol , ne-am revenit ? Bravo , văd că îți vine mintea înapoi , ca era plecată saraca de mult timp.Si eu sunt de acord cu remarca ta despre modestia falsa a lui Hamilton. Deci se poate ! Tine-o tot așa , si nu am să mă mai contrazic cu tine in viața mea !
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru