Hamilton, penalizat fără efect în clasamentul cursei

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 30.05.2011
Lewis Hamilton a fost penalizat cu 20 de secunde în clasamentul cursei de la Monaco pentru provocarea unui accident cu Pastor Maldonado, însă şi-a păstrat locul şase.

Weekendul de coşmar lui Lewis Hamilton de la Marele Premiu al statului Monaco a continuat inclusiv după încheierea cursei.

După ce în calificări i-a fost şters timpul realizat în Q3 pentru scurtcircuitarea unei şicane, iar în cursă a fost penalizat cu un drive-through pentru producerea unei coliziuni cu Felipe Massa, comisarii au decis să-l penalizeze cu 20 de secunde în clasamentul final pentru că a provocat un accident cu Pastor Maldonado.

La finalul cursei, pilotul echipei McLaren a răbufnit în cadrul unui interviu acordat postului de televiziune BBC, afirmând că deciziile comisarilor de cursa sunt o glumă.

"În şase curse am fost la comisarii de cursă de cinci ori. Este o glumă. Este o glumă absolut ciudată. L-am atacat pe Maldonado pe interior şi se poate vedea că a întors aproape o lungime de monopost prea devreme pentru a mă opri, după care a intrat în mine. Este pur şi simplu ridicol. Aceşti comisari de cursă sunt pur şi simplu ciudat de ridicoli.

Este o prostie", a declarat britanicul.

Întrebat care crede că este motivul pentru care comisarii de cursă îl penalizează atât de des, Hamilton a dat un răspuns cu tentă rasistă. "Poate pentru că sunt negru. Nu ştiu", a precizat el.

Mai multe declaraţii acide făcute de Hamilton la adresa comisarilor şi opinia sa despre duelul cu Massa în interviul de mai jos acordat celor de la BBC:

 

Via | FIA

Comentarii (34)

  • LW
    Este dus rau, daca el crede ca l-au penalizat ca este negru. Ar trebui sa-si mai revizuiasca stilul putin ca pune in pericol pe toti din jurul lui.
    33 14
  • "Gluma" lui nu-si are rostul. Ar trebui amendat din cauza ca sugereaza motive rasiale. Toata lumea e vinovata mai putin el. E ridicol. In loc sa fie obraznic mai bine ar tacea din gura.
    29 13
  • de-ale lu' ham-putul gandirii
    Deci clar, e championash in 2011. La declaratii. Asta de-acu' e de pole position. Ca in cazul lui Vettel, este de nebatut.
    15 14
  • agresiv
    caracterul te face!
    i se vede caracterul nu doar pe circuit ci si in rest!.... Am auzit ca MWishm ii va pune la monopost o lopata de buldozer...
    13 14
  • E exagerat de bataios. E bine si asa dar uneori exagereaza. Dar decat ca Button...mai bine asa. Macar incearca sa fie spectaculos omul. Uneori ii reuseste alteori nu. Acum nu i-a iesit. Poate data viitoare.
    25 5
  • Are dreptate
    Astea sunmt curse barbatesti, or sa ajunga sa se dea la o parte cel din fata ca cel din spate sa treaca. este penibil ce se intampla acum, acum 25 de ani aceste dueluri erau aplaudate la scena deschisa, acum sunt in mare parte doar jocuri de interese. Nu sunt fan Hamilton, dar el , Alonso si schumacher au cel mai agresiv stil de pilotaj si indraznet. Bravo lor, as se face spectacol, ai vazut depasirile lui Schumacher in acul de par?
    foarte frumoase in comparatie cu cele pe linie dreapta cu DRS acolo unde pilotul din fata are un handicap. Unde este egalitatea de sanse? de ce nu are voie sa faca mai multe schimbari de trasa in momentul in care se apara? atunci se va vedea adevarata valoare si inteligenta. Oricum sunt o multime de frustrati pe acest site. FAN SCHUMACER
    27 6
  • depasirile riscante sunt cireasa de pe tort in acest sport si la capitolul asta lewis exceleaza plus mai face si spectacol.FAN MCLAREN DIN 1989
    18 10
  • ctlnmihai
    Hamilton
    Dincolo de faptul că uneori mai face și declarații aiurea vezi declarațiile la adresa inginerilor de săi de sâmbătă sau de gluma aiurea cu tentă rasială la adresa comisarilor ,Hamilon rămâne cel mai spectaculos pilot.. Și fac pariu că dacă Hamilton va ajunge peste ani la Ferrari toți fanii Ferrari care acum îl înjură îl vor idolatriza atunci..
    14 11
  • mare dreptate ai,nu de alta l-au numit americanii THE ULTIMATE RACE DRIVER
    9 7
  • hai sa povestim povesti cu pesti
    Eu stiu ca scopul unei curse de F1 este sa ajungi PRIMUL la finis. Nu se dau premii pentru cate tumbe faci pe circuit. Aia e in alta parte. Poate la americani prinde. Tumbe poate face si Liuzzi daca trebuie. La impresia artistica punctezi in F1 daca si reusesti un rezultat mare. L-as fi aplaudat daca ar fi facut depasirile fara sa-i distruga pe altii. Dar pentru asta, cum spunea cineva, iti trebuie talent si mai ales minte.
    11 6
  • Andrei Alexandru
    @Hamilton
    Norocul nostru ca fani Ferrari este ca Hamilton nu va ajunge niciodata la Ferrari. Se va stinge la McLaren si cu putine rezultate. Hamilton nu exceleaza decat la un singur lucru: decizii proaste. Singura parere de rau este ca se pricepe foarte bine la a distruge cursele altor piloti si nimic mai mult.
    12 13
  • Pilotul
    Pe un circuit unde nu se poate depasi, d-nul Pilot a vrut sa dovedeasca contrariul. Si a dovedit. Sa lauzi un pilot care cica face spectacol lovindu-i pe altii e ca si cum ai spui despre un incendiu cat de frumos este ignorand potentialul de pericol pe care il are. Eu nu-i doresc lui Hamilton dar daca vrea neaparat poate sa experimenteze singur niste bariere de protectie, nu sa-i impinga pe altii in ea! Ce curajosi suntem pe pielea altora!
    9 8
  • @ctlnmihai
    Sa speram ca ajunge la Ferrari doar in gandurile unora, nu si in realitate.

    ON. Imi pare rau pentru Lewis, ieri in timpul cursei, credeam ca explodez :| Este indreptatit Lewis sa fie suparat pe comisari. Este singurul care face spectacol pe circuit, indiferent de circuit si pe deasupra face ceea ce toti fanii de F1 vor sa vada...un sport de barbati cu multe dueluri roata la roata si nu sa castigi locuri prin prisma strategiilor sau sa fi tot timpul un "pomanagiu" In conditiile altui cicuit, la cum a fost de determinat Lewis, iesea fara indoiala pe prima pozitie, daca punem in balanta si masina, care a mers ceas. Asta este...I-au gresit inca de sambata din Q3, cu acea strategie paguboasa de a iesi in ultimele minute. Frustrarea i-a continuat duminica, intrucat a stiut ca pe circuitul asta putea sa castige lejer si sa-i mai reduca din punctele lui Vettel. Vine Montreal un circuit de viteza, circuit pe care McLaren va fi din nou favorita. Nu mi-a fost atat de ciuda de ghinionul de ieri al lui Lewis, la fel cum mi-a ca a castigat din nou Vettel. Chiar am sperat ca Alonso il va ataca in final si vom avea un nou castigator. N-a fost sa fie....next time! De la Button chiar nu aveam nici o asteptare sa incerce sa-i depaseasca, desi avea cauciucuri foarte bune si ii putea depasi lejer pe cei doi din fata. Poate daca era Lewis....altfel nu.....
    13 12
  • Lewis
    se bate pentru titlu si are un singur scop: victoria!!! atat pe fiecare circuit cat si la final de campionat. Altceva nu-l intereseaza. Asta inseamna sa fi un adevarat luptator, asta inseamna sa fi un adevarat campion! desi la pilotii de duzina nu le convine.
    13 13
  • multa prostie..si intrebari retorice
    Cine v-a spus voua ca Ham este singurul care face spectacol? Voi va uitati doar la Lewis intr-o cursa? Unde a facut spectacol Ham in Barcelona?Dar in Turcia? A facut ieri? Ala e spectacol dupa voi?Pe Maldonado l-ati vazut? Dar startul lui Alonso? Dar Kobayasi? Ce spectacol sa faca Vettel daca porneste mereu primul? Ce vina are daca e cel mai rapid? Uitati-va si voi atunci in campionate de motor-crash, acolo gasiti asa ceva din plin.
    12 13
  • Andrei Alexandru
    @Hamilon
    Hamilton face spectacol, asta nu neaga nimeni. Singura problema este ca este un spectacol de o foarte proasta calitate, care pe langa ca se sfarseste prost pentru el, se mai sfarseste prost si pentru alti piloti care sunt mai atenti la cursa lor decat la prestiile de pilot Destruction Derby ale lui Hamilton. Hamilton era perfect ca pilot pentru celebrele distrugatoare de tancuri din al doilea razboi mondial. Atunci chiar conta cat de repede iti busesti adversarul si nu cat de mult stii sa-ti folosesti materia cenusie. Hamilton este ca un rinocer singura diferanta este ca rinocerul nu vede direct in fata si evident nu are Iq-ul unui pilot de Formula 1. Momentan as spune ca rinocerul este mai desptept, macar stie cand trebuie sa renunte.
    10 12
  • bla bla bla
    useri de ocazie. Ocazie insemnand:
    1. Alfonso scoate de un loc 3 = extaz
    2. Hamilton face spectacol, depasiri toata cursa

    In schimb nu-i vezi pe aici daca:

    1. Alfonso sta toata cursa si se chinuie in spate sa depaseasca pe
    unul ca si Petrov
    2. Hamilton castiga
    10 13
  • Daca ne aducem bine aminte, Schumacher sezonul trecut a primit o penalizare mult mai urata, datorita faptului ca si-a aparat pozitia. Hamilton ataca disperat si intra in tot ce ii sta in cale, si primeste doar 20 sec???
    Cei care il criticau anul trecut pe Schumacher(fanii McLaren) spunea ceva de genul "Formula 1 nu e box". Bun, s-a inteles. Hamilton trebuie sa isi aduca aminte: Formula 1 e un sport unde se castiga cu capul, nu cu intratul in adversari. Ar trebui sa primeasca o penalizare si pentru cursa urmatoare si pe urma se va potoli.
    Astea sunt curse barbatesti? :)) Daca se pune Schumacher il scoate pe Hamilton din cursa oricand vor muschii lui si pe urma plangeti pe aici:))
    @Kane ia-l pe Mirciulica al tau(care nu stiu pe unde o fi) si duceti-va sa va jucati NFS, pentru ca aici e Formula 1, iar voi va prindeti greu de asta. Spectacolul lui Hamilton e un spectacol prost. E ca un banc sec la care rade doar el cu glume invatate la periferia Londrei.
    Eu unul m-am saturat sa il vad pe disperatul de Hamilton. E momentul sa isi schimbe stilul de pilotaj. Sper sa ajunga Button la Ferrari!!
    8 8
  • ctlnmihai
    Fani Ferrari
    Never say never again.. Oricum aveți și voi dreptate.. voi meritați piloți ca Massa ..
    8 3
  • Andrei Alexandru
    @KaNe
    Dar Hamilton a castigat ceva in cursa de ieri: a luat 2 penalizari si a scos 2 masini din cursa. Asta trebuie o performanta de care fanii McLaren se pot lauda cu siguranta. Doar nu vorbim despre talent aici ci despre Destruction Derby.

    Cu putin noroc cred ca scotea 4 masini din cursa, evident nici una cu intentie, ci doar cu multa prostie.
    6 12
  • bate campii
    @KaNe
    Te infoiezi ca o gaina indragostita! Relax cu adresa la fani. Anul trecut cate victorii a avut Ham? Si pe unde erati voi? Ce depasiri face Ham in afara de caramboluri? Alonso isi respecta adversarii, asta e o mare diferenta. Citeste declaratia lui Maldonado si a lui Massa. Vezi ce a spsu Trulli in 2009 cand Prostu i-a furat pozitia. Pardon, a depasit! Safety car-ul de anul trecut, tot depasit, adevarat spectacol nene, ce sa mai.
    6 8
  • Fan Ferrari
    Chiar daca Alonso n-ar fi la Ferrari si tot nu mi-l doresc pe Ham. E belea. Button in schimb da. Prefer un pilot talentat si inteligent decat unul talentat si prost.
    7 7
  • ctlnmihai
    Massa și Maldonado
    Despre Massa n-am ce să mai spun.. nu va fi niciodată un campion mondial.. el n-a avut tupeul să-și apere punctul de vedere nici anul trecut la Hockeinheim când s-a lăsat călcat în picioare de echipă și de Alonso, va fi .eternul no.2..maldonado ar trebui să știe că nu trebuie să critici un pilot pentru c-a încercat să-l depășească..Nu mai recent decât la Barcelona ,Maldonado l-a scos și el pe Buemi de pe circuit... dar probabil a uitat și el și fanii Ferrari care nu dau 2 bani pe Maldonado și care folosesc incidentul de ieri doar pentru atacurile la adresa lui Hamilton..
    7 6
  • Andrei Alexandru
    @ctlnmihai
    Incepi sa delirezi amice. Sau nu te-ai uitat la cursa din Spania. Numai tu in visele tale iti aduci aminte ca Maldonado l-a scos pe Buemi de pe circuit. Una este sa provoci un abandon din prostie (vezi Hamilton) si alta este sa lovesti pe cineva fara intentie. Macar in Spania se putea depasii lejer. Plus Maldonado si Buemi au terminat cursa amandoi...
    5 4
  • Fan Ferrari
    Maldonado si-a recunoscut greseala. ham al tau n-a facut-o, nu face asa ceva doar el e UNIC.
    4 4
  • Fan Ferrari
    Maldonado si-a recunoscut greseala. ham al tau n-a facut-o, nu face asa ceva doar el e UNIC.
    3 3
  • ctlnmihai
    Fan Ferrari
    Lasă că nici Alonso n-a recunoscut că nu a fost ordine de echipă anul trecut la hockenheim sau că știa de cursa trucată dela Singapore..și-au rămas nepedepsite ambele incidente
    6 3
  • ctlnmihai
    Andrei Alexandru
    începi să semeni cu Hamilton la comment-uri.. și eu te întreb pe tine tu mă jignești cu intenție sau din prostie??
    4 2
  • ctlnmihai
    Fan Ferrari
    n-au *
    3 3
  • Fan Ferrari
    Alonso maleficul..
    La Singapore a fost un caz care sa- judecat. Si a fost si o sentinta. Daca ii gaseau ceva lui Alonso il inculpau, asa cum au facut cu Briatore. Comisia a avut la dispozitie toata comunicarea dintre echipa si Alonso iar acolo nu era nimic. De-asemenea niciunul din cei 3 nu au mentionat numele lui Alonso in vreo depozitie. Dar tu, probabil ca esti convins ca Alonso are o influenta mai mare decat Briatore, Simonds si toata echipa Renault la un loc in lumea F1 si a scapat. Alonso poate conduce FIA, cine stie..din umbra..
    3 4
  • Fan Ferrari
    Alonso maleficul..
    La Singapore a fost un caz care sa- judecat. Si a fost si o sentinta. Daca ii gaseau ceva lui Alonso il inculpau, asa cum au facut cu Briatore. Comisia a avut la dispozitie toata comunicarea dintre echipa si Alonso iar acolo nu era nimic. De-asemenea niciunul din cei 3 nu au mentionat numele lui Alonso in vreo depozitie. Dar tu, probabil ca esti convins ca Alonso are o influenta mai mare decat Briatore, Simonds si toata echipa Renault la un loc in lumea F1 si a scapat. Alonso poate conduce FIA, cine stie..din umbra..Da, n-ar fi rau sa te duci putin la culcare, eu, n-am niciun motiv sa fiu manios..dimpotriva.Ma bucur de "spectacolul" dat de Hamy
    3 4
  • salutare
    declaratia este cla a unui om,el stiind ca era singurul in masura de a-l bate pe Vettel,in acest weekend la Monaco.Cel mai bine a spus-o Alonso,care dupa calificari a declarat ca,grila de start,este un mincinoasa,mai ales ca Hamilton trebuia sa fie fie,in prima linie sau a doua de la start!Daca asa ar fi stat lucrurile nu mai asistam la o cursa asa tensionata din partea lui!
    Declaratia,este una facuta in gluma,dar eu tot l-as fi peenalizat cu vreo amenda de 20-30000 de lire!Astfel de declaratii nu isi au locul in Formula1,insa frustrarea te face sa spui si asemenea prostii!
    6 5
  • Fan Ferrari
    @mad79
    Salvezi imaginea de fan mclaren. Felicitari pt obiectivitate. Verde.
    6 5
  • nelu98
    ce jegos nenorocit poate fi
    4 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru