Hamilton: "Pentru Alonso, strugurii sunt acri"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 29.06.2010
Lewis Hamilton crede că Fernando Alonso a fost "pe altă lume" în Marele Premiu al Europei, după ce a criticat deciziile comisarilor de cursă şi a fost depăşit de Kamui Kobayashi.

Fernando Alonso a declanşat una dintre cele mai mari controverse din acest sezon după ce a acuzat comisarii de cursă de "manipularea" rezultatelor din Marele Premiu al Europei.

Spaniolul a fost sprijinit de Ferrari, iar Stefano Domenicali, Luca di Montezemolo şi Pierro Ferrari au criticat aspru comisarii de cursă, considerând că deciziile acestora afectează credibilitatea Formulei 1.

Totul a plecat de la faptul că Lewis Hamilton a terminat cursa pe locul doi în ciuda faptului că a suferit o penalizare de tip drive through pentru depăşirea Safety Car-ului.

Pilotul echipei McLaren nu a ezitat să-i răspundă cu aceeaşi monedă fostului său coechipier din sezonul 2007, făcând referire inclusiv la faptul că Alonso a fost depăşit de Kamui Kobayashi în penultimul tur al cursei. Întrebat dacă declaraţiile lui Alonso sunt o dovadă a faptului că strugurii sunt acri pentru el, Hamilton a replicat:

"Mda. L-am văzut depăşit şi de un pilot de la BMW-Sauber. Este foarte improbabil să fie depăşit de un BMW-Sauber, aşa că a fost într-o altă lume.

Dar nu înţeleg de ce i-am afectat cursă atât de mult. Fiecare are dreptul la propria opinie şi Alonso trebuie să fie dezamăgit de rezultatul său, dar nu i-am făcut nimic", a declarat campionul mondial din sezonul 2008.

În plus, Hamilton le-a luat apărarea comisarilor de cursa de la Valencia, considerând că FIA face o treabă foarte bună în această privinţă.

Via | Associated Press

Comentarii (32)

  • iuliann
    Hamy
    doh! puteai sa-i dai o palma lui Alfonzo. Deabia atunci putea sa spuna ca i-a facut ceva. Nu trebuie penalizat un pilot sau echipa pt reactiile intarziate si ezitante ale comisarilor/ FIA. PS. sunt fan Schumy, sa nu se spuna ca am ceva cu Ferarri
    16 5
  • ctlnmihai
    Hamilton:
    Hamy nu -l baga in seama pe Alonso .. Inca n-a uitat ca ai fost mai bun ca el pe vremea cand erati impreuna la Mclaren
    15 19
  • @dl Popescu
    Titlul este exagerat. Daca pui ghilimele, inseamna ca Hamilton a fost citat, iar el nu a zis asa ceva.
    Daca vreodata cineva s-ar sesiza, ati putea fi dati in judecata pentru astfel de titluri.
    Numai bine.
    18 3
  • ...
    Au fost cam la egalitate din cate imi amintesc, fiecare terminand cu cate 109 puncte si 4 victorii, asta in conditiile in care Hamilton era preferatul echipei.
    16 11
  • Adrian
    sa nu uitam !!!
    O fi fost el preferatul echipei, dar era un debutant...sa fii la egalitate de puncte cu un dublu campion mondial, care se presupune ca isi aduce contributia sa dezvolte masina...e o performanta imensa...sa nu uitam ca i-a lipsit un singur punct ca sa devina campion mondial !

    Mai mult...nu s-a putut spune ca Alonso a fost dezavantajat in fata lui Hamilton, atata vreme cat erau doi piloti cu sanse mari sa obtina titlul mondial la piloti (singurul titlu cu care era la indemana McLaren atunci)...dar dupa ce practic Alonso si De la Rosa i-au "turnat" pe propriii lor oameni in scandalul de spionaj...cum sa se mai comporte echipa cu un astfel de om??? Nu intamplator a ajuns tocmai la...Ferrari...cine se aseamana, se aduna !!!
    15 7
  • poza
    Daniel, ai un simt al umorului dus la extrem cu poza din articol...
    9 0
  • iuliann
    FIA
    De la o vreme, dupa fiecare cursa urmaresc stirile si reportajele automarket si F1.com si am impresia ca sunt la talcioc. A ajuns asa de stufos si complicat regulamentul incat fiecare il interpreteaza cum ai convine mai mult si la finalul cursei se lasa cu acuze si replici dure intre echipe/piloti. E normal ca pilotii sa fie frustrati si totul va ramane asa pana nu se clarifica regulamentul.
    9 1
  • ctlnmihai
    mirco
    Dar la Renault n-a fost preferatul echipei?? Nu a fost obligat Piquet sa intre in zid ca sa castige Alonso cursa de la Singapore??
    9 6
  • @syktasy
    Intamplator sau nu, iata cum a interpretat Jonathan Noble de la Autosport aceste declaratii: "Lewis Hamilton has accused Fernando Alonso of sour grapes over the safety car controversy that has overshadowed the European Grand Prix". Ceea ce inseamna ca ori avem amandoi dreptate, ori niciunul :)
    5 7
  • @mirco
    Lewis a avut 5 victorii Alonso 4. Dar pana cand o sa continuati sa mintiti??? Facceti diferenta, analizati CRONOLOGIC. echipa s-a intors impotriva lui Alonso abia din SEPTEMBRIE 2007 cand inaintea cursei de la Monza a incercat sa il santajeze pe Ronn cu emailurile, daca nu il impune pe el pilot nr1, PANA ATUNCI CEI DOI PILOTI AVAND STATUT EGAL. O prima fisura a fost intre el si echipa intr-adevar IN AUGUST 2007 la Hungaroring cand sta la stand ca un nemernic o jumatate de minut, Lewis era in spatele lui astepta, dar Alonso desi i-au fost schimbate pneurile si i se facea semn sa plece, el a mai stat pentru ca Lewis sa nu mai reuseasca sa intre in ultimul tur in Q3. Lewis a ratat atunci sa faca ultimul tur, datorita secundelor in care alonso l-a tinut in spate la stand. Imediat dupa cursa FIA L-A RE TROGRADAT PE ALONSO pe grila de start, si lui lewis i-a fost acordat pole-ul. Retineti FIA si nu Mclaren l-au pedepsit. Un gest atat de josnic ca a lui Alonso atunci nu am vazut niciodata. Dar in continuare aveau acelasi statut de egalitate si beneficiau de acelasi pachet tehnic. RETINETI, doar de la Monza dupa acea incercare de santaj asupra propriei echipe, echipa l-a sustinut doar pe Lewis. Dar pana atunci cum ca nu aveau aceleasi sanse, sunt mituri, legend ale fanilor Alonso. DOAR DIN SEPTEMBRIE DE LA MONZA ma repet dupa ce si-a santajat echipa si pe Ron, Mclaren l-a sustinut doar pe Lewis. Dar Alonso a meritat acest lucru, taindusi craca de sub picioare cand neputand sa-l invinga pe un debutant a incercat sa forteze numirea sa ca prim pilot printr-o manevra de murdara. Acum este la 30 de puncte de Lewis, la revedere Fernando. Si terminati ca Alonso saracu a fost impedicat de echipa, nu l-a impiedicat nici o echipa pana sa faca acele manevre, sa isi blocheze coechipieru sa intre in ultimul tur de pole in Q3 sau sa isi santajeze propriul patron daca nu il impune numaru 1. Este un pilot mediocru si pe deasupra si cu un caracter infect.
    11 12
  • *faceti
    ...
    4 6
  • rayn380
    ...
    Super tare titlul articolului, chiar daca nu a fost intr-un tocmai aceasta declaratie a lui Ham :)) La fel cum a afirmat si Ham in acest articol, asa cum am mai zis la articolul de duminica prin care se comenta victoria lui Vettel si frsutrarea lui Alonso, acesta din urma a devenit furios mai mult, din pricina ca a fost depasit la final de un debutant cu o masina BMW-Sauber......Nu m-as mira, pentru Alonso, ca la un moment dat, acesta sa sara la propriu, la gatul lui Ham, in urma unor altercatii pe circuit, pe la finalul cursei....Sper din toata inima sa nu avem parte de asemenea faze mai ales in F1, fiindca ar deveni foarte rusinos. Dar, in momentul de fata, de fapt dupa sezonul in care a fost la McLaren, pentru Alonso, Ham, este inamicul nr 1. Cum sa te intereseze in cursa, in auzul tuturor, pe ce pozitie a retrogradat Lewis dupa acea penalizare?!?!? Penibil.....
    9 6
  • @dl Popescu
    Eu nu prea citesc alte site-uri de F1, sunt mai comod si nu-mi place sa traduc.
    Ma uit numai pe automarket. Am citit articolul scris de dvs.
    "Întrebat dacă declaraţiile lui Alonso sunt o dovadă a faptului că strugurii sunt acri pentru el, Hamilton a replicat..."

    De aici reiese ca nu Hamilton a zis asa ceva.
    Poate doar din faptul ca a zis "Mda".

    Daca Jonathan Noble a scris citandu-l pe Hamilton asta e alta discutie. Eu faceam referire la articol.

    Oricum, multumesc pentru raspuns. Nu ma asteptam :)
    7 2
  • NeoGalaxy
    Eternal Ferrari Fan
    Scuze ca intervin dar in 2007... Alonso si Hamilton au exact fiecare cate... 4 victorii... sau cel putin asa spun cei de la FIA. Daca ei mint... Iar Spygate F1 2007 (mai sunt si alte scandaluri Spygate :)))) a inceput oficial in Iulie 2007... ceva mai devreme de acel Septembrie invocat de ilustrii vorbitori in numele celor de la McLaren (as spune Speaker Of The Dead... dar cartea a fost bestiala si nu imi place sa laud decat pe cei care merita).
    8 9
  • @ ... _1984
    Nu minte nimeni, tu te minti singur.Pt cultura ta generala, in 2007 au castigat urmatorii : Raikkonen 6 victorii , Alonso 4, Hamilton 4 si Massa 3.
    8 3
  • popicul
    Hamilton da un exemplu clar de obraznicie si rautate. Oare cine zigzaga in fata lui Petrov acum cateva curse ?
    Atunci el in ce lume era ?
    Aceasta afirmatie intareste opinia ca intr-asevar el este intr-o lume si Alonso in alta si in aceste lumi penalizarile se dau diferit !
    7 7
  • ultima fraza din articol !
    Asta chiar este special, va dati seama! Hamilton a considerat ca oficialii au facut o treaba buna !
    Dar s-a asteptat cineva ca el sa-i critice ?
    5 3
  • Ferrari vs Mclaren
    Oameni buni, dragi fani Ferrari & Mclaren, in momentul de fata ambele masini sunt aprox la egalitate, Valencia a fost o cursa de conjuctura. Diferenta o fac pilotii: Alonso e nesimtit in declaratii, pe cand the big Lewis e nesimtit pe pista. Analizati si judecati. Obiectiv.
    10 4
  • Hamilton&Alonso
    In afara stirilor si tot ce se petrece pe circuit cred ca sunt prieteni buni si asta conteaza cel mai mult .
    3 2
  • rayn380
    @NickM
    asa crezi tu....interesele si sa demonstrezi ca esti cel mai bun intr-un sport precum F1, sunt mult prea mari fata de cum vedem noi lucrurile....
    3 2
  • english man
    struguri acri
    F1 e ca politica, in fata reflectoarelor toti se bat, cearta, in culise sunt amici. Fraierii sunt, ca de obicei electoratul sau fanii. Ei chiar o iau in tragic, cu pasiuni nestinse, neintelese. Exemplu edificator sunt fanii lui Raikkonen care chiar daca nu mai joaca in liga mare ei tot cu frustarea au ramas..pacat. Omul ala a lasat un titlu, nu frustrare si ura.La fel si alti fani, ai altor piloti...
    7 1
  • ctlnmihai
    NickM
    daaa ..merg si la un spritz impreuna :D Intrebat Alonso daca si l-ar mai dori coechipier pe Hamilton raspunsul a fost Nu..Intrebat Hamilton acelasi lucru raspunsul a fost Da..concluziile le las in seama voastra
    1 5
  • Stavros
    concluzie
    Ham disimuleaza mintind, Alonso nu-si ascunde sentimentele, e sincer. Asta e diferenta dintre cei doi.
    7 4
  • ctlnmihai
    Stavros
    In 2009 cand a fost intrebat daca era la curent cu aranjarea cursei din 2008 a fost sincer?? eu cred ca nu
    4 1
  • Stavros
    ..re
    Daca ar fi mintit am fi aflat. Ce crezi tu nu conteaza si eu pot sa cred multe.Ham a fost dovedit cu minciuna, si nu o data.
    3 1
  • Stavros
    Vroiam sa spun ca Alonso a mintit si e evident acest lucru, el este sincer pentru ca stie ca e pierdut si ca e mai slab decat Ham
    1 1
  • ctlnmihai
    Ferrari 50 de ani de glorie
    McLaren nu stiu cati ani de spionaj si alte "afaceri"
    4 4
  • Stavros
    Pai si nu am aflat ca a mintit in legatura cu scandalul Liegate 2008...este evident, ce , te asteptai ca Alonso sa recunoasca tainuirea pe care a pus-o la cale impreuna cu Briatore, Piquet si Pat Symmonds seful dept. de inginerie de la Renault ? Adica, vezi Doamne, aia stiau toti de intreaga manarie numai Alonso saracu' nu era "pus la curent"...Nu frate, el a castigat la Singapore "pe corect" !?
    1 1
  • ctlnmihai
    sorin666
    Din 1979-1999 De Ferrari nu s-a auzit..50-20 =30 de ani de glorie ..30-20 =10 deoarece perioada 1955 -1975 nu se pune deoarece noi vorbim despre perioada moderna a F1..mai raman 10 de ani de glorie...
    2 3
  • NeoGalaxy
    Eternal Ferrari Fan
    Se mai scad inca 4 ani intre 1975 si 1979, si raman din cei 10 ani de glorie doar 6. Dar pentru ca este criza, scoti radicalul din 6 ani si evident, da 2.33(3) (orientativ, sa zicem), dupa care scoti TVA-ul deoarece statul are si el partea lui si mai raman sa zicem 2 ani, dupa care reduci la absurd, x ---> 0 si nu mai ramane nimic exceptia fiind praful de pe pantofii mei dimineata cand merg la munca. La scara galactica, toate calculele de mai sus sunt valabile, dar... noroc ca nu suntem la scara galactica.
    3 4
  • ctlnmihai
    NeoGalaxy
    Eternul si fascinantul Neo...gata ti-a trecut supararea dupa cursa de duminica?..Observ ca ca dupa cursele in care Ferrari pierd ai nevoie cam de 24 de ore ca sa comentezi ceva..sau ai comentat cu Andrei Alexandru Dragan nelogat desigur..
    3 0
  • ctlnmihai
    NeoGalaxy
    *pierde
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru