Hamilton poate schimba cutia de viteze fără să fie penalizat

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 14.10.2010
Lewis Hamilton a confirmat că poate utiliza o nouă cutie de viteze în Marele Premiu al Coreei de Sud fără să fie penalizat pe grila de start.

Lewis Hamilton a avut un weekend de coşmar în Marele Premiu al Japoniei, care a început cu un accident în prima sesiune de antrenamente libere de vineri şi a continuat cu înlocuirea cutiei de viteze înainte de calificări.

Ulterior, britanicul a rămas fără a treia treaptă de viteze în timpul cursei, însă a reuşit să termine pe locul 5. Vorbind despre evenimentele de la Suzuka, fostul campion mondial a confirmat totodată că poate înlocui cutia de viteze defecta fără să fie penalizat cu 5 poziţii pe grila de start a Marelui Premiu al Coreei de Sud.

"Nu a fost uşor pe un circuit precum Suzuka, pentru că ai nevoie de toată tracţiunea pentru a te menţine în formă. Dar din fericire nu am utilizat prea mult treptele de viteza inferioare, pentru că este un circuit foarte rapid. Duminică am avut noroc, pentru că am avut un avans mare faţă de locul 6 (n.r - ocupat de Michael Schumacher), aşa că nu am pierdut mult timp şi m-am putut menţine pe locul 5. Vestea bună este că regulamentul ne permite să schimbăm cutia de viteze pentru Coreea fără să avem o nouă penalizare pe grila", a declarat Hamilton pentru site-ul său oficial.

Totuşi, rezultatul din Japonia l-a îndepărtat pe Hamilton de titlul mondial, diferenţa faţă de liderul Mark Webber crescând la 28 de puncte.

Britanicul rămâne însă optimist în perspectiva luptei pentru titlu şi face referire la sezonul 2007, când Kimi Raikkonen a devenit campion deşi era la 17 puncte de lider cu numai două etape înainte de final, într-o perioadă în care victoria era recompensată cu numai 10 puncte.

"Devine din ce în ce mai dificil şi sunt conştient de asta. Dar într-o astfel de situaţie mă uit întotdeauna înapoi la sezonul 2007 şi la ce s-a întâmplat în acele ultime două sau trei curse. Raikkonen era la 17 puncte în spate cu două curse rămase, dar totuşi a reuşit să câştige titlul mondial. Am învăţat de mai multe ori că titlul nu este câştigat până la ultima respiraţie, aşa că în mod cert nu m-am dat bătut", a adăugat el.

Via | Lewis Hamilton

Comentarii (7)

  • Ham
    Baiete, tu de fiecare data ai inceput bine si ai terminat prost campionatul. Ce te face sa crezi ca acum va fi altfel?
    8 13
  • @all
    Cand am spus duminica seara ca Martin a argumentat la BBC ca Mclaren mai are un free la cutia de viteze multi destepti dadeau aici fragmente din regulament sau tot felul de argumente cum ca Lewis daca schimba cutia va fi penalizati. Ca Martin nu cunoaste regulamentul, ca eu sunt prea optimist, si ca Lewis nu are scapare. Martin a spus ca a fost o schimbare "tactica" la BBC zicand ca puteau schimba cutia inainte de Suzuka dar atunci nu mai aveau nici un free pana la final, si au preferat sa ia penalizarea acum decat sa riste sa nu reziste cutia 4 curse si sa ia penalizarea in una din ultimele 3 curse.
    2 6
  • ctlnmihai
    Hamilton
    Char dacă nu va conta în lupta ptr. titlul mondial,sper ca Hamy să arbitreze această luptă şi să-l împiedice pe Alonso să câştige titlul..
    3 4
  • @ctlnmihai
    Il detest pe Alonso, dar dupa Singapore pe Webber il urasc. Webber trebuie oprit cu orice pret sa ia titlul chiar daca asta ar inseamna sa fie Alonso campion. Asa doresc sa intre Lewis in Webber la Abu Dhaby sa ii smulga cu brutalitate orice sansa la titlu.
    2 3
  • ctlnmihai
    Mclaren_Mircea_198
    Mircea să fim corecţi totuşi ...poate acroşajul lui Webber a năruit speranţele lui hamy ptr. titlu dar nici monopostul Mclaren n-a mai fost atât de performant ,de fapt pot să afirm că în loc să evolueze ca performanţă ,a involuat.. cât despre faptul că -ţi doreşti ca Alonso să fie campion.. hmm ,îţi respect alegerea dar gândeşte-te la ironiile unora dintre fanii ferrari la adresa lui Hamilton...
    1 0
  • Niculae@
    @Mclaren_Mircea_1984: Si daca schimba cutia si o sa fie penalizat in Coreea... o sa fii tu atat de "destept" incat sa-ti ceri scuze? Nu cred, de fapt cred ca o sa te dai la fund si o sa te faci ca uitat. Destept erai daca taceai si asteptai sa vezi ce se intampla in Coreea, peste o saptamana si ceva. Plus ca... nu a spus nimeni ca o sa fie penalizat ci doar ca exista posibilitatea. Iar Hamilton trebuie sa creada ca nu o sa fie penalizat, altfel moralul lui o sa ajunga sub nivelul solului.
    0 1
  • @Niculae
    Martin a spus negru pe alb ca mai au un free. Nu e o chestie de interpretare care ar putea lasa loc de o penalizare ci Mclaren au foarte clari in a argumenta de ce Lewis mai poate schimba. Nu se joaca Martin cu asemenea afirmatii deoarece Lewis nu este un copil ce poate fi dus cu zaharul in halul acesta. Si daca nu ia titlul, il va lua anul viitor sau in anii ce vin, nu conteaza ideea e sa nu se dea batut niciodata si sa lupte ca un leu pana la sfarsit. E o sarbatoare, un campionat castigat in inima mea si simplul fapt ca il vad pe Lewis pilotand cum DOAR el stie.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru