Hamilton, pole position în Statele Unite! Vettel, mai lent cu numai 0.061 secunde, dar va pleca de pe locul 5

de Daniel Popescu
Duminica, 21.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a obținut pole position-ul pentru cursa de la Austin după ce l-a învins cu numai 0.061 secunde pe Sebastian Vettel, însă pilotul Ferrari va pleca doar de pe locul 5 după o penalizare pe grila de start.

Mercedes și-a confirmat statutul de favorită în Marele Premiu al Statelor Unite, iar Lewis Hamilton a obținut al treilea pole position consecutiv pe circuitul de la Austin după ce a fost cronometrat cu 1:32.237.

Sebastian Vettel a fost cu numai 0.061 secunde mai lent și a stabilit al doilea timp, însă va pleca doar de pe locul 5 în urma unei penalizări cu 3 poziții primită pentru nerespectarea unui steag roșu în antrenamente.

De retrogradarea germanului a profitat chiar coechipierul său Kimi Raikkonen, care va pleca astfel de pe locul 2 și va fi urmat de Valtteri Bottas și Daniel Ricciardo. În plus, finlandezul a adoptat o strategie diferită în Q2 și va lua startul cu pneuri ultrasoft, comparativ cu pneurile supersoft care vor fi utilizate de Hamilton și Vettel.

Esteban Ocon a obținut locul 6 pentru Force India în fața lui Nico Hulkenberg (Renault) și Romain Grosjean (Haas), în timp ce topul 10 a fost completat de Charles Leclerc (Sauber) și Sergio Perez (Force India).

Max Verstappen nu a putut lua startul în Q2 în urma unor defecțiuni tehnice la suspensia spate și va pleca de pe locul 13, întrucât piloții Toro Rosso au fost penalizați drastic ca urmare a utilizării unor motoare noi oferite de Honda. McLaren a fost eliminată cu ambii piloții încă din prima parte a calificărilor.

Marele Premiu al Statelor Unite va avea loc duminică cu începere de la ora 21:10.

Statele Unite: Rezultate Calificări: 

Comentarii (14)

  • Florin
    Honda a terminat McLaren si acum are grija de Toro Rosso. McLaren cu mult blamatele motoare Renault este mult mai sus. La anul RBR va folosi motoare Honda? Cred ca cea mai mare greseala!
    2 14
  • Ferrari masina au de titlu...piloti insa...
    9 10
  • Azi Hamilton va deveni campion.Daca nu era el Mercedes nu rezista in fata.Si desigur daca erau macar mai putini incompetenti la Ferarri.
    9 15
  • si inca mai avea pedala !
    5 7
  • In Mexic va deveni Hamilton campion.
    8 8
  • Cand pilotii rivali sunt la 61, respectiv 70 de miimi de secunda, nu cred ca exprimarea 'Mercedes si-a confirmat statutul de favorita" este cea mai bine aleasa.
    Cel putin startul va fi interesant cu un Raikkonen pe gume mai rapide cu ideea de a-l depasi pe Hamilton si a-l bloca pana Vettel trece de Ricci si Bottas.
    14 3
  • @Florin
    Honda testeaza la greu pe Toro Rosso. RBR nu a facut nicio greseala. in calificari hartley l-a impins pe Alonso pe locul 11.

    Va fi game on intre Renault si Honda. Cred ca anul viitor vor fi apropiate in competitie.
    0 0
  • Forma buna pe care Ferrari o are la COTA este explicata chiar de Vettel care a zis ca au renuntat la o parte din upgradurile de la ultimele curse. Asa ca povestea cu senzorii pusi sau nu de FIA pe masina lor a fost creata de presa, iar problema era exact acolo unde multi se gandeau, la Ferrari.
    7 4
  • Ce vesel era Ricciardo ca a Vettel a fost penalizat, cat de mici si ignoranti sunt pilotii astia de la Red Bull, cat de mult se oftica cand il vad pe Vettel ca se bate cu cei de la Mercedes si din cand in cand mai si castiga... invidia n-a fost niciodata o calitate dar deh nici Ricciardo si nici Verstappen n-o sa fie campioni prea repede. In cel mai bun Verstappen poate va castiga un titlul in urmatorii 10 ani desi nu cred. Ricciardo... nici atat.
    2 3
  • Cica Ricciardo avea stricata cutia de viteze, verificata de inginerul lui de cursa... nu ii dadeau 20 de tururi... pai si atunci ce smecherie a fost sa-l scoata din cursa pe Vettel?
    2 1
  • Astia de la Ferrari nu au pe nimeni la strategie sau sunt retardati mintali. Sau cumva cred ca Raikkonen este cine stie ce smecherie de pilot, ceea ce evident nu este cazut...
    1 2
  • Raikkonen... n-are nici o sansa sa castige o cursa pe care o putea casstiga lejer... daca schimba... cand trebuia...
    1 2
  • Lol, stinge lumina cu pronosticurile tale. :)))
    Strategia a mers cursa asta impecabil si Raikkonen a condus la fel.
    Muta pe Eurosport si uite-te la hipism.
    0 0
  • "la boxe în turul 38 pentru pneuri supersoft. Britanicul a revenit pe circuit pe locul 4".
    A schimbat cu soft.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru