Hamilton: "Pot surmonta diferenţa de 20 de puncte"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 27.09.2010
Lewis Hamilton admite că şansele de a câştiga titlul mondial au scăzut după abandonul din Singapore, dar crede că poate surmonta diferenţa de 20 de puncte.

Lewis Hamilton a înregistrat duminică al doilea abandon consecutiv din acest sezon şi, în loc să redevină lider, ocupă doar locul 3, la 20 de puncte de liderul Mark Webber. Pilotul echipei McLaren a evitat să dea un verdict asupra incidentului său de cursa cu Webber, afirmând că nu ştie exact ce s-a întâmplat.

"Am văzut că Webber a comis o greşeală şi a ajuns din urmă un pilot întârziat, aşa că am ştiut că pot trece de el în virajul 7 şi m-am gândit că a fost suficient. După aceea nu sunt sigur ce s-a întâmplat, era într-un unghi mort pentru mine, nu l-am văzut alături de mine şi următorul lucru pe care îl ştiu este ca pneul meu a explodat. Va trebui să mă uit la TV pentru a vedea ce s-a întâmplat cu adevărat", a declarat britanicul.

Întrucât au mai rămas doar patru curse până la final, Hamilton admite ca ultimele două abandonuri afectează decisiv şansele sale de a cuceri titlul, însă rămâne optimist că poate recupera diferenţa de 20 de puncte care îl separă de Webber în clasamentul general.

"20 de puncte reprezintă o diferenta masivă cu patru curse înainte de final.

Trebuie să sper că se va întâmpla ceva, dar nu este o diferenţă insurmontabilă", a mai precizat fostul campion mondial.

Via | BBC Sport

Comentarii (12)

  • Sanse mici
    Vettel il va depasi in clasament.Sanse minime mai ales ca Ferrari si Red Bull au monoposturi competitive pe ultimele circuite.
    25 5
  • ctlnmihai
    Hamilton: "Pot surmonta diferenţa de 20 de puncte
    E cam greu ..asta în condiţiile în care Mclaren este la momentul actual sub Red Bull şi Ferrari..plus cş ai pierdut puncte preţioase aiurea..
    18 6
  • Mad Max
    varza la meclada
    Mare lucru daca mai prinde un podium.Ferrari va depasi Meclada la general.De doua curse doar Button puncteaza pt meclada.Pilotul nr 1 urgent!Au fost mai preocupati sa carcoteasca despre Red Bull decat sa avanseze.Cu o "gaura" nu se face primavara.Oricum e toamna pt meclada.Red Bull isi vad de treaba.
    22 10
  • ctlnmihai
    Hamilton: "Pot surmonta diferenţa de 20 de puncte
    * că
    3 3
  • oare poti ???
    E bine ca este optimist si puternic psihic dar nu prea cred ca va mai reveni. A pirdut nu o sansa ci doua (Monza si Singapore), mai mult chiar au asteptat aceasta cursa sa vada unde se gasesc cu monopostul vis-a-vis de Ferrari si Red Bull si ... au vazut ! Chiar daca ar face minuni pe pista trebuie ca Webber sa fie super ghinionist iar Alonso la fel. Din pacate si-a jucat cartea si a pierdut. Sper sa fie o lectie pentru viitor. Intr-adevar a facut curse frumoase in sezonul asta dar nu a stiut cand sa-si conserve avantajul. Oricum multa bafta !!!
    5 10
  • Niculae
    4 puncte nu sunt chiar asa de greu de castigat... conform celor spune mai sus, deci... vedem ce se m-ai intampla. "doar patru puncte până la final,".

    P.S. Totusi... inca cateva abandonuri marca Hamilton... nu strica... pentru spectacol evident.
    14 6
  • da, POSIBIL...
    ...dar tot mai putin probabil ca poate reusi sa-i surclaseze pe toti pana la final. Asta inseamna neatentia sau judecarea in pripa a anumitor actiuni! A gresit, si-a facut-o cu mana lui, dar macar sper sa fi ramas cu lectiile. Imi pare rau ptr Lewis, dar asta e realitatea...
    Desi nu-mi place ideea, prevad ca o sa lupte cat poate in urmatoarele curse, o sa riste (deh, altfel - no chance!), dar n-o sa termine mai sus de locul doi la piloti (dupa Webber).
    Anyway - BAFTA Lewis, MIRACOL, orice ti-ar trebui!
    3 13
  • Stefan
    ham si F1
    Alonso, Vettel vor sta cu bratele incrucisate si se vor uita la Ham cum termina pe 2:)), asta-i o gluma buna!Daca o sa riste...la REVEDERE!Button il ia!
    15 4
  • adidor77
    GHINIONUL lui Webber?! Fraaate, dar omul asta (si RBR in general) are noroc cu carul - ai citit articolul in care se crucea omul de la Bridgestone, ca n-a mai vazut asa noroc sa nu-i sara pneul in 25 de tururi? E clar, anul asta taurasii au si mult noroc pe langa performanta, evident!
    Deci eu personal il vad deja campion pe Webber.
    E matur, constant si bataios si are si o masina tot superioara celorlalte. Hamilton o sa dea tot ce poate dar n-o sa fie suficient si nici masina n-o are la nivelul celei RBR, deci maxim locul 2. Despre Alonso sunt convins ca n-o sa reuseasca doar cu acest singur motor pe care-l mai are (si care deja "nu se simte prea bine") - locul 3/4, la disputa cu Vettel - evident mai precipitat si mai "avantat"decat colegul lui.
    Eu asa cred ca o sa se termine, cu taurii campioni si la echipe.
    Nu ma bucura asta, dar macar ei merita!
    5 11
  • Iulian
    hamy
    eu sper sa abandonezi de 3 ori si sa taci din gura!!!!!!!!!!!
    11 3
  • Te-as crede numa ca tu nu esti Alonso
    8 2
  • @
    odata si odata tot se vor termina ghinioanele si pentru tine . Si presimt ca acel odata este tot mai aproape . Bafta Lewis si Button !
    6 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru