Hamilton, precaut in privinta noului sezon

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 17.02.2009
Lewis Hamilton spune ca este mult prea devreme pentru a anticipa cat de bine se va pozitiona McLaren Mercedes in acest sezon competitional.

McLaren a testat saptamana trecuta pe circuitul de la Jerez in avanpremiera sezonului 2009, iar Lewis Hamilton, unul dintre pilotii aflati la volanul noului MP4-24, crede ca echipa se indreapta pe drumul cel bun.

"A fost un test pozitiv. Vremea a fost minunata si uscata, iar asta a contat cel mai mult pentru ca ne-a permis sa parcurgem multi kilometri fara probleme", a declarat englezul pentru site-ul oficial al echipei sale.

"Incepem sa intelegem mai bine noua masina si cred ca avem o baza buna de plecare pentru anul pe care il avem in fata. Evident, inca lucram la multe lucruri, cum ar fi KERS si pneurile slick, dar saptamana trecuta am obtinut tot ce ne-am propus si avem multe date de analizat inainte de a reveni la Jerez luna viitoare".

In ciuda numeroaselor schimbari de regulament prevazute pentru 2009, Hamilton sustine ca masina este la fel de usor de pilotat ca si anul trecut. "Exista cateva diferente: KERS face ca masina sa fie diferita in momentele de franare si pierdem o parte din viteza de top pe care o aveam in virajele rapide.

Dar ne asteptam la asta", a adaugat el. "De cand am pilotat pentru prima oara noua masina am spus ca senzatia este similara cu cea de anul trecut, iar asta este in continuare valabil. Si stiu ca urmeaza sa avem o multime de parti noi pe parcursul saptamanilor urmatoare care vor face diferenta in privinta performantelor masinii".

Desi este multumit de performantele actuale ale noului MP4-24, Hamilton evita sa dea verdicte in privinta sezxonului 2009, mai ales prin prisma numeroaselor schimbari de regulament. "Cred ca nicio echipa nu stie ce se va intampla la Melbourne. Dar cred ca va fi o lupta stransa. Pe parcursul iernii au fost foarte multe discutii ca noile reguli vor imprastia echipele, dar din ce am vazut pana acum asta nu se va intampla. Nu stim ce fac ceilalalti, dar noi pentru nu a fost vorba de timpi, ci sa rulam masina in conditii bune de fiabilitate si sa invatam despre KERS, ceea ce este foarte important. Acum incepem sa avem o idee mai clara despre unde suntem cu masina si vom adauga performante pe parcursul saptamanilor urmatoare".

VIa | McLaren Mercedes

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru