Hamilton, precaut înaintea reluării sezonului de Formula 1: "A doua jumătate a campionatului ar putea fi mult mai dificilă"

de Daniel Popescu
Luni, 26.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton anticipează că a doua jumătate a sezonului ar putea fi mult mai dificilă după progresele realizate de Red Bull și Ferrari, deși are un avans de 62 de puncte în clasamentul general.

Lewis Hamilton a obținut 8 victorii în primele 12 curse ale sezonului 2019 și are un avans consistent de 62 de puncte în fața coechipierului său, Valtteri Bottas.

Niciun alt pilot nu a mai avut un astfel de avans în pauza de vară după 2011, iar Hamilton este în același timp primul pilot din ultimii 15 ani cu un număr atât de mare de victorii la jumătatea campaniei.

Cu asemenea performanțe, britanicul este de departe favorit să câștige titlul mondial și în acest sezon, însă pilotul celor de la Mercedes anticipează că a doua jumătate a anului va fi mai dificilă ca urmare a progreselor realizate de rivali.

"Ferrari a avut un pachet bun și a venit cu o filosofie care nu funcționează peste tot în acest an. Nu știu ce schimbări a făcut Red Bull la monopost, dar acestea par să funcționeze, cred că au făcut progrese mari la motor. Cred că următoarea jumătate a sezonului ar putea fi mult, mult mai dificilă pe măsură ce continuăm lupta", a declarat el.

Pe de altă parte, Hamilton afirmă că se simte în continuare confortabil în Formula 1 și exclude varianta de a se retrage în viitorul apropiat, întrucât simte că mai poate câștiga titluri mondiale.

"Într-o zi va trebui să mă opresc, dar în prezent mă simt fantastic din punct de vedere fizic și mental.

În prezent nu am niciun plan să mă retrag în curând. Mai sunt multe de făcut, multe curse de câștigat, este mai mult de obținut împreună. Opt victorii în prima jumătate a sezonului este ceva, evident, excepțional", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (14)

  • mobius
    Ar trebui sa-i fie rusine, masina Mercedes l-a ajutatat in proportie de 80%, sa aiba rezultatele pe care le are. Orice pilot de pe actuala grila ar fi avut cu siguranta aceleasi rezultate cu aceeasi masina. Impertinenta si infatuarea sa, insa nu au limite.
    19 28
  • @mobius
    Este un pilot pe grila cu aceeasi masina care nu are si nici nu va avea vreodata aceleasi rezultate... il cheama Bottas.

    Revenind la subiect, lui Ham ii va fi intradevar mult mai greu ... sa scape de plictiseala.
    24 5
  • gigel uși
    Schumacher, Senna, Prost și restul campionilor au avut numai mașini medii și slabe, ei dovedindu-se excepționali piloți doar în aceste condiții.
    Not!
    17 12
  • Sper sa nu ploua in calificari ca anul trecut:
    https://www.youtube.com/watch?v=i8ShD-6WCoA
    7 11
  • Claudiu
    @gigel usi
    Cel putin Schumacher, Senna si Prost cand aveau masini inferioare castigau curse si se luptau pentru titlul mondial pana in ultimele etape. Hamilton a castigat titlul cand a avut cea mai buna masina de pe grila(Mercedes 2014-2019) sau macar cu performante identice ca si a rivalilor (McLaren vs Ferrari 2008).
    Cand nu are cea mai buna masina Hamilton doar se plange, sa nu uitam momentele amuzante cand publica telemetria pe Twitter ca sa justifice performanta slaba din cursa :))
    Si pana la urma, Schumacher nu a pierdut nici un titlu mondial in fata coechipierului cand avea cea mai buna masina de pe grija iar Senna si Prost si-au impartit titlurile cand erau cu acea bestie McLaren din perioada 88-91. Doar britanicul a pierdut titlul in fata unui pilot mediocru cum a fost Rosberg cand Mercedes domina campionatul.
    18 20
  • The Dot
    Ce dor mi-a fost de voi si de imbecilitatile de argumente pe care le considerati pertinente!:)))
    Se pare ca nu o sa va plictisiti niciodata sa aberati cu comparatiile astea vizavi de piloti din ere diferite, pe masini diferite, cu motoare diferite si cu regulamente diferite.
    Partea proasta pentru voi, fanii Ferrari si cei doi rataciti ai lui Alonso, e ca dupa cum decurg lucrurile Hamilton o sa mai castige cate ceva pe ici pe colo, iar urmatorul pare mai de graba sa fie Verstappen.
    Asa ca....spor!
    14 15
  • Costel
    opt victorii ??? is doar sapte si niciuna in plus "stimate" pe orice aritmetica elementara / minimala si asta deoarece FIA o hotarat ca-i benefic ca suspansul si imprevizibilul in sezonul 2019 sa lipseasca motivat din cauza unor decizii musai tendentioase la montreal pe care refuz sa le mai dezvolt pentru aceia care mai catalogheaza si astazi forul mondial ca fiind Ferrari International Assistance numai dintr-un amatorism si diletantism incompatabil cu standardele AM-motorsport

    ca-i impudent de-a dreptul acest produs media britanic ajuns in proximitatea senectutii pilotajului in elita motorsportului pentru mine nu mai reprezinta o noutate , faptul ca atitudinea grosiera i-o devenit rutina in ultimele sezoane datorita unor conjuncturi mai mult decat favorabile pentru sine si mercedes imi confirma o data in plus ca pavianul impletit imbatraneste urat iar caracterul inform ii acapareaza temeinic fiecare declaratie si aparitie publica

    lewis , shame on you !
    11 15
  • @Claudiu si altii ca el
    Pilotul mediocru l-a invins categoric pe Schumacher intre 2010 - 2012. Pilotul mediocru a beneficiat in 2016 in 4-5 curse de problemele tehnice ale adversarului. Victoria youtuberului este similara cu clasarea lui Kubica in fata lui Russell in actualul sezon. Hateri lui Hamilton se murdaresc de "cacao" de fiecare data cand spun ca youtuberul a fost mai bun in 2016.
    Se vede ca 2008 inca doare.Sunteti frustrati ca ati fost campioni doar 30 de secunde.Va dati seama ce masina avea ferrari daca o nulitate ca Massa s-a batut la titlu.Pana si contestatul Bottas a sters pe jos cu brazilianul cand au fost colegi.
    Sustinatorii ferrari nu vor mai vedea titlul cat timp Hamilton si Verstappen concureaza pentru alte echipe. Au trecut 12 ani.Mai aveti de asteptat inca 12 sau poate mai mult.
    17 11
  • vettel0victorii
    Costel este copilul candidatei la presedintie Viorica Vasilica Dancila. Tatal lui Costel este ministru Petre Daea.
    14 13
  • @vettel0victorii
    Nu toti pot fi elite ca tine, rezultatul incrucisarii dintr Frankenklauss si haBARNAm :))))
    6 11
  • @Claudiu

    Britanicul a pierdut titlul in fata unui pilot mediocru cum a fost Rosberg, pt ca in acel sezon a avut probleme tehnice una dupa alta...

    Nu vreau sa intru in teorii ale conspiratiei, insa mie cel putin mi se pare dubios de cum in acel sezon Hamilton a avut multe defectiuni.
    Cred ca a fost facuta o intelegere in interiorul Mercedes, si bine inteles si cu acordul lui Hamilton, ca in acel sezon sa castige titlul Rosberg. Si ca sa nu bate la ochi, cei de la Mercedes au facut in asa fel incat, britanicul sa aibe multe abandonuri si astfel Rosberg sa iasa campion.
    Ar fi fost prea de tot ca Rosberg sa nu aiba un titlu, pilotand la aceea echipa care domina competitia.
    Si ca sa poate aibe si el un titlu, in acel sezon s-a facut o intelegere in interiorul echipei ca in sezonul respectiv titlul sa ajunga la Rosberg.

    Oare daca a fost Rosberg atat de bun, si Hamilton atat de slab pe cat il considerati voi haterii, de ce n-a castigat el mai multe titluri la Mereceds, avand in vedere ca pilota pt constructorul care domina competitia, si avea cea mai buna masina de pe grila??
    Si oare de ce s-a retras dupa acel titlu??

    Mi-e foarte clar ca, in acel sezon s-au facut niste aranjamente acolo la Mercedes.

    Si dupa aceea oare de ce Hamilton n-a mai avut atatea defectiuni?

    De ce in sezonul asta, desi s-a scurs jumatate din sezon inca Hamilton n-a avut defectiuni, dar in acel sezon se tinea din probleme in probleme??

    Sunt multe de zis, si apar multe semne de intrebare, insa haterii vad doar ce vor, si spun doar ce le convine!
    9 4
  • comentarii de oameni bolnavi.
    6 7
  • Comenatarii de oameni bolnavi
    Ca sa nu va mai certati aiurea, Hamilton a avut probleme grave in 2016 cu monopostol pentru ca Rosberg sa castige campionatul.
    Rosberg l-a batut pe Schumi iesit din forma si in varsta, plus care plecase din f1 de vreo 2 ani, alta tehnologie, alta mancare de peste, desi au fost foarte multe momente cand Schumi a fost mai bun decat Rosberg, mai ales in anul 2, Rosberg era de mai multi ani la Mercedes, dac anu ma insel. Insa...Rosberg nu era pilot mediocru, ci doar sub Lewis ca valoare, insa era peste medie.
    Bottas l-a batut pe un Massa iesit din forma si in varsta cand au fost ambii la Williams!
    5 0
  • @VJ Hamilton a avut mai de graba probleme personale in sezonul respectiv, in speta relatia cu Nicole Scherzinger.
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru