Hamilton: "Red Bull şi Ferrari au fost prea rapizi"

de Daniel Popescu
Luni, 26.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a admis că nu a avut nicio şansă să lupte cu Red Bull şi Ferrari la Spa, însă rămâne încrezător că poate câştiga titlul.

Amândoi au fost prea rapizi pentru noi, în special pe liniile drepte, în virajul Eau Rouge şi în ultimul sector. Nu am avut un pachet la fel de bun ca Red Bull şi Ferrari.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Lewis Hamilton a obţinut la Spa-Francorchamps al patrulea pole position consecutiv, însă în absenţa ploii nu a putut rezista în cursă în faţa lui Sebastian Vettel şi Fernando Alonso.

Pilotul echipei Mercedes a admis că nu a avut nicio şansă la victorie, însă rămâne optimist în privinţa oportunităţilor pe care le are la titlul mondial.

"Amândoi au fost prea rapizi pentru noi, în special pe liniile drepte, în virajul Eau Rouge şi în ultimul sector. Nu am avut un pachet la fel de bun ca Red Bull şi Ferrari. Am apăsat acceleraţia până la podea, dar nu am putut să fac nimic în privinţa asta. În fiecare an ne prezentăm aici şi la Monza cu un nou pachet. Rămâne de văzut dacă putem îndrepta lucrurile pentru următoarea cursă, dar mai important este că mă aştept să fim foarte competitivi când ajungem în Singapore", a declarat el.

Urmareste Automarket
Podiumul lui Hamilton ar fi fost în pericol dacă Mark Webber, plecat de pe locul trei, nu ar fi avut din nou un start ratat.
Pilotul echipei Red Bull a dat vina pe modul în care a funcţionat ambreiajul şi a solicitat analizarea acestuia în perspectiva următoarelor curse.

"Cele două staturi pentru turul de formare şi modul în care am plecat de pe grilă nu au fost bune deloc, aşa că am avut unele discuţii despre cum putem face să îmbunătăţim ambreiajul înainte de startul cursei. Când eşti în afara poziţiilor de top şi încerci să depăşeşti oameni foloseşti mult mai mult pneurile, iar apoi ai probleme cu treptele de viteză. Cea mai înaltă treaptă este bună când ai cale liberă, dar cu DRS este dificil să aplici treptele corecte", a explicat australianul. 

Comentarii (10)

  • La Monza o sa se bata Lotus , Ferrari si RedBull , Hamilton ar trebui sa se invete de acum inainte cu treapta a 3-a a podiumului ( in cel mai fericit caz ) , in afara de Singapore nu prea mai vad Mercedesul pe podium
    11 21
  • JugaruGabi
    Singapore... pai normal ca acolo e iar trenulet... :)
    10 11
  • Hamilton
    Lewis e mai bun ca Vetel cu cel putin o clasa. Dar ca si Alonso nu are cu ce sa se bata. La anul lucrurile se vor inversa.
    21 6
  • o părere interesantă de la BBC

    Hamilton in mod clar nu se bucură de dominația lui Vettel din F1 în ultimii ani, mai ales pentru că este absolut convins (în el însuși )că ar fi el care ar sărbători cursele castigătoare daca s-ar afla la volanul aceleiași mașini

    Cei doi au fost rivali prin 2005, când au concurat în Formula Trei iar Hamilton a câștigat Formula Euroseries, pe când Vettel a terminat doar pe locul cinci in acelasi sezon.

    Alonso nu are istorie comună cu el pentru a-si consolida convingerea că el l-ar putea invinge pe Vettel în aceeași mașină, dar e clar din unele lucruri pe care le-a spus de-a lungul anilor că si el crede la fel.

    Dacă unul dintre ei poate, desigur, este o problemă de conjunctură, și sunt aproape convins că nu vom avea șansa să aflăm, desi mai mult ca sigur oamenii care se uită la F1 le-ar plăcea să vadă
    22 1
  • ham stie cum a trecut vet pe langa el
    2 16
  • @soxy

    Da , dar in 2005 Vettel era debutant iar Hamilton concura de ceva timp. Din cate imi aduc aminte, la sfarsitul campionatului, Vettel a fost votat debutatul anului.
    4 4
  • Depinde cati au debutat in 2005, nu? Interesant era sa fie debutantul absolut al deceniului, de ce nu, debutantul secolului si al F1.Pune-l pe Hamilton intr-o masina RedBull si-o sa vedem unde ti-e Vetle
    6 5
  • @Flav

    ai dreptate, in 2005 Vettel era debutant in F3 iar Hamilton nu! insa in 2006 Vettel nu mai era debutant si a fost invins din nou de Paul di Resta care ii era coechpier si care a si iesit campion in acel an!
    2 0
  • Hamilton a avut o masina destul de buna in ultimii ani, dar degeaba esti rapid in cateva curse . Nu fi asa sigur ca e mai tare Hamilton.
    4 5
  • se poate sa ai dreptate! vettel a evoluat ca pilot mult in ultimii ani! daca acum cativa ani in urma era invins de di resta nu inseamna ca si acum ar fi invins! sa speram ca pana la urma vom vedea coechiperi vettel-alonso sau vettel-hamilton ca sa ne lamurim! desi nici asa nu ar fi 100% relevant... sunt muti factori care intra in joc... daca un pilot nu se simte confortabil si apreciat intr-o echipa el poate da randament inferior: vezi cazul raikkonen care era dominat adesea de massa la ferrari! cred ca daca massa venea la mc laren acolo era dominat de raikkonen cel putin cam in acelasi fel in care a fost dominat montoya...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru