Hamilton renunţă la lupta pentru titlul mondial

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 08.11.2010
Lewis Hamilton consideră că nu mai are nicio şansă la titlul mondial pentru că monopostul Mclaren nu este suficient de rapid.

Lewis Hamilton trebuie să recupereze 24 de puncte pentru a câştiga titlul mondial în Marele Premiu din Abu Dhabi, astfel că şansele sale la trofeu sunt extrem de limitate.

Principala condiţie pentru a deveni dublu campion mondial este să obţină victoria în cursa de duminică, însă britanicul consideră că nu are absolut nicio şansă să realizeze o asemenea performanţă cu maşina pe care o are la dispoziţie.

"Dacă nu am fost suficient de rapizi aici, nu vom fi suficient de rapizi nici în Abu Dhabi. Nu sunt prea multe lucruri de spus. Nu am fost nicăieri, nu am avut aderentă. Pur şi simplu, monopostul nu a fost atât de bun precum în antrenamente. Pe liniile drepte nu am simţit ca sistemul F-duct a funcţionat, m-am chinuit să depăşesc piloţii întârziaţi, iar Fernando Alonso a trecut ca un glonţ pe lângă mine. Nu poţi câştiga cu un monopost care nu este suficient de rapid. Trebuie să ne concentrăm să câştigăm puncte în clasamentul constructorilor", a declarat el pentru postul de televiziune BBC.

Situaţia este şi mai dramatică pentru coechipierul său Jenson Button, care nu mai are nicio şansă la titlu după ce a terminat cursa de la Interlagos doar pe locul 5.

"Am câştigat titlul în Brazilia anul trecut şi l-am pierdut tot aici în acest an.

Dar în ansamblu a fost un sezon bun. A fost un sezon de învăţare şi un bun antrenament pentru anul viitor. Cred că putem construi pe baza acestui sezon. Hamilton poate încă să câştige titlul, dar primii 3 piloţi trebuie să aibă mari probleme ca asta să se întâmple, aşa că va fi dificil pentru el. Acum am ieşit din luptă, aşa că voi trata ultima cursa la fel ca şi pe aceasta: mă voi distra şi voi încerca să mă bucur de ea", a precizat el.

Via | BBC Sport

Comentarii (19)

  • EndlessDarkness
    Beyond My Fear
    Gresit, monopostul este la fel de rapid pe cat il prepara pilotul. Iar numarul de greseli facute de Hamilton... a crescut constant in ultimele curse, cred ca slabiciunea lui este Alonso. Orixcum McLaren avea la inceputul sezonului cel putin 3 asi pe care i-a pierdut pe parcurs.
    19 13
  • Ham
    Acum 3-4 luni vreo 2 fani Mclaren puneau sampania la rece pt Lewis? Acum unde este sampania? Oare a inghetat de atata stat la rece?
    20 15
  • @dmd
    deci super tare chestia asta...asa e...hai mircica...unde e sampania?:)))...vezi sa nu expire pana cand iese hamilton campion=)))
    15 12
  • f1_alonso
    Hamilton
    Nu vreau sa fiu carcotas, dar Hamilton are dreptate prin simplu fapt ca masina nu a fost suficienta de performanta pentru a face fata adversarilor. Aceasta este parerea mea.
    18 5
  • Hamilton
    Hamilton a avut masina performanta dar si-a batut joc de ea.Nici Alonso n-a avut-o, dar a dezvoltat-o.Aici stau marturie inginerii Ferrari care vorbesc la superlativ de feed-back-ul spaniolului.Alonso si Schumacher sunt cei mai buni dezvoltatori de monopost.Si asta se vede in ambele cazuri.
    13 8
  • User>Hamilton
    Confirm faptul ca ai dreptate, si cred ca nu este singurul din echipa.
    10 3
  • Lewis
    A avut cateva curse frumoase, declaratia lui este una fair.Sincera.
    19 0
  • http://www.planetf1.com/news/18227/6495096/Hamilton-Alonso-could-be-one-of-the-greats
    9 0
  • ctlnmihai
    Hamilton renunţă la lupta pentru titlul mondial
    Bravo Lewis..ai făcut tot ce s-a putut dar nici monopostul nu te-a ajutat.. baftă la anul..
    11 8
  • ctlnmihai
    off topic -talentele unor piloţi de a dezvolta monopostul
    Talentele unor piloţi de a dezvolta monoposturile au fost influenţate şi de perioada şi de componenţa staff-ului technic a echipelor ptr. care au alergat..Rămân la părerea că dacă ,cei de la Red Bull vor pierde titlul va fi din cauza politicii lor de fel corecte de a miza pe ambii piloţii şi de a nu favoriza pe nimeni, nu datorită faptului că Alonso a dezvoltat mai mult sau mai puţin monopostul Ferrari..
    7 10
  • dmd
    te bucuri de parca ferrari e campioana hamilton chiar nu e ajutat de masina daca avea rbr era de mult campion mondial carcotasilor
    9 7
  • Las' ca si la anul se alearga!
    Asta e, anul asta n-a fost al lui. Baga mare si la anul sa fim noi cei mai bucurosi! BAFTA si... keep it up!
    9 8
  • Hamilton
    Fani meclada-de la Ham citire
    "If he wins it he deserves to walk in the company of the great names of the past," Hamilton told The Mirror.

    "You are going to be very hard put to find someone beat him on raw talent.

    "I would have no problems having him as a team-mate but I'm happy with the way I have things now.

    "When he comes to Zurich he texts me every now and then to meet up."

    Eu ma gandesc ca el se pricepe mai bine ca voi la F1..
    6 5
  • ai dreptate...
    da ai drepte ,cu ce ai zis
    3 2
  • Hamilton
    fanii romanesti sunt altfel..
    Fani romanesti ai lui Lewis, nu sunteti de acord cu idolu vostru?:))hai ca-i comic:))
    6 1
  • Hami
    ... nu trebuie sa se mire lumea de declaratille lui Ham Ham ... nici dc ar fi stat intr-un redbull nu ar fi castigat si atunci ar fi dat vina pe masina ... ceilalti piloti (mai ales Vettel si Alonso) sunt mai buni decat el ... sa nu uitam ca au fost campioni mondiali care au castigat cu masini mai slabe decat cel de top (de ex Alonso, Senna, etc)
    6 3
  • Sampania McLaren
    ... by the way ... si eu is curios de sampania McLaren ... sfatul meu e sa-l beti pt baieztii de la redbull sau pt Alonso :P ... o sa cam expire pana la urmatorul succes McLaren ...
    6 0
  • Cu 2 Massa ar fi parut ca
    Ferrari a ratat si masina de anul asta. Pana la urma pozitionam care masina este mai buna dupa consistenta rezultatelor.
    Cu Massa si inca unul ca el Ferrari s-ar fi batut cu Mercedes si Renault pentru locul 3.
    Diferenta e facuta de o singura variabila: Alonso.
    Se tot vorbeste de egalitatea de la RBR insa parerea mea este ca Vettel a primit tot suportul chiar in detrimentul lui Webber - vezi aripa fata de la Silverstone.
    6 0
  • declaratia lui Hamilton
    Continui sa cred ca este un pilot extrem de rapid, agresiv si determinat dar care va trebui sa mai acumuleze experienta pana la a ajunge sa dezvolte o masina. Poate ca a fost prea mult impins catre performanta si nu a avut timp sa "cresca" natural. Oricum, ceea ce este clar este faptul ca pentru a castiga e nevoie de masina iar masina o fac inginerii impreuna cu ... pilotul. Acum se vede clar diferenta dintre el si alti piloti cu experienta care au "tras" echipa dupa ei in acest sezon.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru