Hamilton: "Schumacher m-a învăţat să fiu calm în momentele cheie"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 06.05.2011
Lewis Hamilton susţine că a învăţat să-şi păstreze calmul în momentele cruciale ale unei curse după ce l-a văzut pe Michael Schumacher într-o situaţie dificilă.

Lewis Hamilton a obţinut în China prima victorie în acest sezon competiţional, datorită unei strategii optime în privinţa gestionarii pneurilor.

Totuşi, cu numai câteva minute înainte de startul cursei, inginerii McLaren au detectat o defecţiune la sistemul de alimentare cu combustibil, iar Hamilton a avut emoţii că nu va putea lua startul în Marele Premiu.

Britanicul a dezvăluit la Istanbul că a reuşit să-şi păstreze calmul în acele momente critice pentru ca în urmă cu mai mulţi ani l-a văzut pe septuplul campion mondial Michael Schumacher într-o ipostază asemănătoare.

"A fost o experienţă bună pentru mine pentru că am văzut cum îmi pot menţine calmul. Îmi amintesc că am crescut uitându-mă la cursele lui Schumacher. A fost o cursă în Austria pe circuitul A1-Ring (n.r - în 2003) când maşina lui a luat foc la pitstop. Puteai să vezi că nu şi-a mişcat deloc capul, a rămas calm. Iar asta cu siguranţă te ajuta. Mă gândesc la lucrurile pe care le-am învăţat de la televizor pe parcursul anilor şi încerc să aplic asta în mentalitatea mea şi modul de abordare al lucrurilor.

Probabil ca după experienţa de a-l privi am încercat să învăţ şi am fost capabil să aplic asta în acea ocazie", a mai precizat el.

Via | Reuters

Comentarii (4)

  • Marius
    declaratie de 2 lei
    Te-a invatat Schumacher..nu demult spuneai ca nu prea mai conteaza in curse.(Schumacher)...acum vii sa spui ca ai invatat "calmul" de la Schumacher...pai de aia ai intrat in Massa si Webber anul trecut. Fraiere, cand ti-a luat tie foc masina ca sa spui ca ai invatat de la Schumacher?
    8 17
  • Marius
    Era foarte calm dupa ce percuta gardurile..dadea cu volanul de pamant. Dar cine stie, poate anul asta o sa fie mai bland..cu volanul evident.
    9 14
  • Marius...
    Calma te! Nu-nteleg ce nu-ntelegi: a avut si ce invata de la el (un adevarat campion, de altfel) pe vremea cand facea legea, dar se vede de pe luna ca ACUM, de cand s-a intors in F1 e... hai sa fiu elegant si sa zic "cam pe langa"! Foarte simplu...
    6 9
  • Heikki
    Toata lumea are de invatat cate ceva de la Michael. Dar daca vorbim despre calm si reactie in conditiile unui incendiu Heikki Kova este etalon.
    http://www.youtube.com/watch?v=8qsmre3yAZE&feature=player_embedded
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru