Hamilton şi-a prelungit contractul cu Mercedes până în 2018

de Daniel Popescu
Miercuri, 20.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton şi-a prelungit contractul cu Mercedes pentru încă trei sezoane şi va rămâne la echipă cel puţin până în 2018.

Mercedes este casa mea şi nu puteam fi mai fericit decât să rămân aici pentru încă trei ani.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Mercedes a pus punct miercuri tuturor speculaţiilor cu privire la viitorul lui Lewis Hamilton în cadrul echipei, după numeroasele incertitudini care au planat asupra contractului său.

Echipa germană a anunţat că Hamilton şi-a prelungit contractul pentru încă trei sezoane, astfel că va rămâne la Mercedes cel puţin până la finalul campaniei din 2018.

"Mercedes este casa mea şi nu puteam fi mai fericit decât să rămân aici pentru încă trei ani. Chiar şi după succesul de anul trecut, dorinţa de victorie este mai mare ca niciodată şi acelaşi lucru este valabil şi pentru mine. Monopostul Mercedes pe care îl pilotez acum este cel mai bun pe care l-am avut în cariera mea, este atât de bine să fiu pe circuit în fiecare weekend la limită şi să lupt pentru victorii pe fiecare circuit", a declarat el.

Pentru acest sezon a fost o prioritate să reînnoim contractul.

Toto Wolff
Director motorsport Mercedes
Hamilton a câştigat titlul mondial în sezonul precedent şi a obţinut deja 15 victorii pentru Mercedes de la sosirea sa în 2013.
La vremea respectivă, el a semnat un contract pe trei ani care urma să expire la sfârşitul acestui sezon, iar în absenţa unui manager a fost nevoit să gestioneze singur negocierile.

Directorul de motorsport Toto Wolff a admis că prelungirea contractului a reprezentat o prioritate pentru echipă. "Continuitatea este unul dintre factorii cheie pentru a avea succes în Formula 1. Hamilton s-a bucurat de un sezon istoric cu Mercedes anul trecut, iar pentru acest sezon a fost o prioritate să reînnoim contractul. Ne-am alocat timpul potrivit pentru acest proces şi nu ne-am grăbit", a precizat el.

Mercedes nu a dezvăluit care este salariul lui Hamilton, însă presa internaţională speculează că britanicul va câştiga 180 de milioane de euro pe parcursul următoarelor trei sezoane.

Via Mercedes

Comentarii (7)

  • mobius
    Sa fi in fata la cel putin o secunda pe tur fata de urmatorul potential adversar (nu l-am pus la socoteala pe Rosberg, avand in vedere ordinele de echipa), nu mi se pare a concura la limita. Plecarea din pol cursa de cursa, cu mentinerea si marirea ecartului la fiecare tur, iar nu mi se pare a concura la limita. Mentinerea monopostului pe trasa optima nu mi se pare a fi o problema de mare virtuozitate. Multi piloti de pe grila ar putea face acest lucru si chiar, cu mai putina infatuare si mult mai putini bani. Nu inteleg atitudinea echipei Mercedes care avand ca atu o masina de exceptie in momentul de fata, se lasa santajata de un pilot fara discutie bun, dar lipsit de scrupule (acum Mercedes este casa lui, dar cand ii va veni bine ii va lasa *cu fundul in balta*). Sunt curios ce va face Hamilton daca in sezonul urmator Ferrari va surclasa Mercedes. Rosberg, Bottas, Riciardo si chiar Sainz, Ericson sau Verstappen, ar putea face cu actualul monopost Mercedes, exact ce face Hamilton, dar mult mai ieftin si cu mai putine pretentii.
    15 22
  • mobius
    Plus puteau sa-l aduca pe Alonso care sigur se descurca cu monopostul Mercedes foarte bine, fara ifose si ceva mai ieftin probabil.
    8 27
  • bobitza
    @mobius, tu chiar crezi ca in managementul Mercedes (F 1) sunt niste tampiti carora le place sa arunce banii pe fereastra!?
    12 5
  • @mobius
    Ordine de echipa sunt doar in creierul tau tulburat si plin de invidie.Rosberg este mai slab decat Hamilton iar ceilalti numerati de tine sunt momentan sub Nico
    19 7
  • Se vorbește de 3 ani și 100 de milioane de lire, care înseamnă vreo 140 mil. de euro. Hamilton devine cel mai bine plătit pilot de F1. La toată suma asta se mai adaugă și bonusurile. Trece lejer de 60 de mil. de euro pe an dacă ia titlul mondial. O căruță de bani, dar nu cred că în 2018 Mercedes va mai fi unde este acum. Rămâne de văzut cât va mai câștiga atunci Hamilton, că nici nemții nu aruncă cu banii dacă n-au rezultate.
    10 1
  • Sunt de acord cu mobius - nici un pilot nu castiga campionatul fara sa aiba cel mai bun monopost, sau cel putin unul foarte apropiat de cel mai bun.
    Si sunt multi piloti care pot castiga campionatul cu cel mai bun monopost
    10 8
  • Eu presupun totusi ca o parte importanta din bani vor veni din contractele de sponsorizare, ca prea umflata este suma
    7 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru