Hamilton şi Button vor decide dacă concurează cu noul sistem de evacuare

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 08.07.2010
McLaren a anunţat că le va acorda celor doi piloţi libertatea de a alege dacă vor concura cu noul sistem de evacuare în Marele Premiu al Marii Britanii.

McLaren va introduce un nou sistem de evacuare în Marele Premiu al Marii Britanii, însă echipa este indecisă dacă va utiliza noua tehnologie şi în calificări şi cursă.

Sistemul va fi evaluat în timpul antrenamentelor libere de vineri, iar o decizie finală va fi luată chiar de către cei doi piloţi. De obicei, inginerii sunt cei care decid dacă un update rămâne pe monopost în timpul weekendului, însă McLaren a decis în premieră să se bazeze exclusiv pe intuiţia lui Lewis Hamilton şi Jenson Button.

"Am vrea să-l folosim în acest weekend şi, dacă piloţii consideră că este suficient de bun, va rămâne pe monopost. Dacă nu, vom continua să dezvoltăm upgrade-ul", a declarat Jonathan Neale, directorul executiv al echipei McLaren, referindu-se la noul sistem de evacuare.

Oficialul echipei McLaren a admis că noua componentă urma să fie dezvoltată pentru Marele Premiu al Germaniei, însă britanicii au fost nevoiţi să o devanseze pentru Silverstone după ce echipele rivale s-au mişcat mai repede.

De altfel, acesta este şi motivul pentru care piloţii vor fi cei care vor decide calitatea noului upgrade.

"Multe echipe şi-au upgradat monoposturile în weekendul trecut, iar noi am încercat să devansăm o serie de update-uri pe care le-am plănuit pe parcursul sezonului. Vineri va fi o zi de teste. Un număr de echipe lucrează cu proiecte complexe precum sisteme de evacuare şi de ventilaţie, sunt multe probleme de instalare care necesită timp. Sunt încrezător că vom face un pas rezonabil înainte. Dacă cred că totul va funcţiona aşa cum ne aştepta? Este dificil de spus în acest moment, voi aştepta să văd ce spun piloţii", a mai precizat Neale.

Conceputul sistemului de evacuare prin care gazele de eşapament sunt eliberate prin deflectorul spate a fost pionierat de Red Bull, iar Ferrari, Renault şi Mercedes GP au copiat acest sistem în Marele Premiu al Europei. Pe lângă McLaren, şi cei de la Williams vor introduce această tehnologie la Silverstone.

Via | BBC Sport

Comentarii (7)

  • Speculatii
    Cursa din Coreea nu se va disputa iar McLaren va iesi campioana
    4 4
  • Paul
    intrebati-l pe Paul, el stie:)
    4 4
  • rayn380
    Paul
    Este deja la fiert in apa clocotita, dupa meciul de aseara....;) Au avut ei grija de aceasta caracatita, inca de aseara de dupa meci. Chiar imi pare rau ca au pierdut nemtii....Am tinut cu ei, dar aseara, spre deosebire de meciul cu Argentina au fost cam anonimi, desi, Argentina are un palmares mult mai bogat decat Spania. Chiar nu-mi dau seama de ce au caderile acestea asa bruste....:|
    3 6
  • rayn380
    Au avut ei grija
    nemtii!!!
    2 5
  • fotbal si F1
    Offtopic-a nu se compara Argentina cu Spania din 2010! Nemtii au recunoscut fair ca ieri si-au vazut limita! Practic la CM joaca Barca care poate ucide orice echipa de fotbal, dovada ca Messi fara coechipieri si antrenor a fost inexistent. Spania rules!


    ontopic-baietii de la mclaren vor decide abia dupa ce se vor consulta cu inginerii asa ca, nimic nou.
    3 4
  • Bobitza
    Off-topic
    @Ares,
    "barca poate ucide orice echipa..."Ma rog,e parerea ta si ti-o respect, dar sa nu uiti ca de cand este antrenata de del Bosque, Spania nu a pierdut decat un singur meci oficial, pe cel cu Elvetia. De fapt pe celelalte le-a castigat. Prin urmare, sa nu uitam antrenorul (sunt fan Real Madrid si nu i-am iertat nici acum ca au renuntat la el cu atata usurinta)!
    2 3
  • NeoGalaxy
    Eternal Ferrari Fan
    Oricum... idea ca o caracatita sa prevada... cine poate castiga un meci de fotbal... cred ca sfideaza cel putin 20 de legi ale probabilitatii, vreo 10 ale matematicii cuantice si probabil inca vreo 5 ale naturii. Totusi... chiar si aleator... sansele erau 50-50% deci... parerea mea este ca este o caracatita foarte desteapta :))))) S-ar merita sa fie lasata in pace, studiata de la distanta si cine stie ce mai putem invata :PPP
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru